کنجاله گردو به عنوان یک ماده خوراکی غنی از انرژی و پروتئین در تغذیه بلدرچینهای در حال رشد
Subject Areas : Camelم.ع. ارجمندی 1 , م. سالارمعینی 2
1 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran
2 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran
Keywords: کیفیت گوشت, عملکرد رشد, بلدرچین ژاپنی, کنجاله گردو,
Abstract :
این آزمایش به منظور تعیین ترکیب شیمیایی و انرژی قابل سوختوساز ظاهری و حقیقی کنجاله گردو و بررسی اثر استفاده از سطوح مختلف آن (0، 10، 20 و 30 درصد جیره) بر عملکرد رشد، فراسنجههای خونی، وزن نسبی اندامهای داخلی، میزان مالوندی آلدهاید در ماهیچه سینه و محتوای کلسترول تخم بلدرچین ژاپنی انجام گردید. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی و با استفاده از 288 قطعه بلدرچین ژاپنی یکروزه انجام شد که به طور تصادفی در بین 4 تیمار تقسیم شدند. به هر تیمار 4 تکرار با 18 پرنده اختصاص داده شد. در این آزمایش اختلاف معنیداری در ارتباط با مصرف خوراک و ضریب تبدیل مشاهده نشد (05/0P>). اما پرندگانی که از جیره حاوی 30 درصد کنجاله گردو تغذیه کرده بودند در بازه زمانی 7-21 روزگی از وزن کمتری نسبت به گروه شاهد برخوردار بودند (05/0P<). اختلاف معنیداری در میزان گلوکز، اسید اوریک، آسپارتاتآمینوترانسفراز و آلانینآمینوترانسفراز سرم مشاهده نگردید. مقدار لیپوپروتئینهای با دانسیته پایین و تریگلیسرید سرم با افزایش سطح کنجاله گردو به طور خطی کاهش نشان داد (01/0P<). مقدار لیپوپروتئینهای با دانسیته بالای سرم در پرندگانی که از جیره حاوی 10 درصد کنجاله تغذیه کرده بودند از گروه شاهد کمتر بود (05/0P<). مصرف سطوح مختلف کنجاله گردو به طور معنیداری سطح مالوندیآلدهاید ماهیچه سینه را در سن 42 روزگی کاهش داد (01/0P<). مصرف سطوح مختلف این کنجاله تأثیر قابل توجهی بر وزن نسبی اندامهای داخلی و خصوصیات لاشه نداشت. به طور کلی، کنجاله گردو منبع خوبی از انرژی (kcal/kg 3689AMEn=)، روغن (23 درصد) و پروتئین خام (40 درصد) بوده و تا سطح 20 درصد برای پرندگان جوان و تا سطح 30 درصد برای پرندگان مسنتر قابل استفاده میباشد.
AOAC. (2005). Official Methods of Analysis. 18th Ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA, USA.
EnsoyU., Cadogan K., Kolsarici N., Karslioglu B. and Cizmeci M. (2004). Influence of acetic acid and lactic acid treatment on lipid changes and color of chicken legs. Pp. 874-874 in Proc. 22nd World's Poult. Congr. Istanbul, Turkey.
FAO. (2012). Food and Agriculture Organization of the United Nations the State of Food Insecurity in the World.
Fukuda T., Ito H. and Yoshida T. (2003). Antioxidative polyphenols from walnuts (Juglans regia). Phytochemistry. 63, 795-801.
Hyson D., Scheneeman B.O. and Davis P.A. (2002). Almond and almond oil have similar effects on serum lipids and LDL oxidation in healthy men and women. J. Nutr. 132, 703-707.
Jenkins D.J., Kendall C.W., Marchie A., Parker T.L., Connelly P.W., Qian W., Haight J.S., Faulkner D., Vidgen E., Lapsley K.G. and Spiller G.A. (2002). Dose response of almond on coronary heart disease risk factors: blood lipids, oxidized low-density lipoproteins, homocysteine and pulmonary nitric oxide: a randomized, controlled, crossover trail. Circulation. 106, 1327-1332.
Kalgaonkar S., Almario R.U., Gurusinghe D., Garamendi E.M., Buchan W., Kim K. and Karakas S.E. (2011). Differential effects of walnuts vs. almonds on improving metabolic and endocrine parameters in PCOS. European J. Clin. Nutr. 65, 386-393.
Labuckas D.O., Maestri D.M., Perello M. and Martinez M.L. (2008). Phenolics from walnut (Juglans regia) kernels: antioxidant activity and interactions with proteins. Food Chem. 107, 607-612.
Macleod M.G. (2002). Energy utilization: measurement and prediction. Pp. 191-220 in Poultry Feedstuffs: Supply, Composition and Nutritive Value. J. MacNab, Ed. CABI. Publishing, New York.
Mandalari G., Faulks R.M., Rich G.T., LoTurco V., Picout D.R., Lo Curto R.B., Bisignano G., Dugo P., Dugo G., Waldron K.W., Ellis P.R. and Wickham M.S.J. (2008a). Release of protein, lipid and vitamin E from walnut seeds during digestion. J. Agric. Food Chem. 56, 3409-3416.
Mandalari G., Nueno-Palop C., Bisignano G., Wickham M.S.J. and Narbad A. (2008b). Potential prebiotic properties of almond (Amygdalus communis) seeds. Appl. Environ. Microb. 74, 4264-4270.
Marquardt D.W. (1962). An algorithm for least squares estimation of nonlinear parameters. J. Soc. Ind. Appl. Math. 11, 431-441.
Martinez M.L., Mattea M. and Maestri D.M. (2006). Varietal and crop year effects on lipid composition of walnut (Juglans regia) genotypes. J. Am .Oil. Chem. Soc. 83, 791-796.
NRC. (1994). Nutrient Requirements of Poultry, 9th Rev. Ed. National Academy Press, Washington, DC., USA.
OliveiraI., Sousa A., FerreiraI., Bento A., Estevinho L. and Pereira J.A. (2008). Total phenols, antioxidant potential and antimicrobial activity of walnut (Juglans regia) green husks. Food Chem. Toxicol. 46, 2326-2331.
Ozcan M., Iman C. and Arsaln D. (2010). Physico-chemical properties, fatty acid and mineral content of some walnuts (Juglans regia) types. Agric. Sci. 1, 62-67.
Pasin G., Smith G.M. and Mahony M.O. (1998). Rapid determination of total cholesterol in egg yolk using commercial diagnostic cholesterol reagent. Food Chem. 61, 255-259.
Prasad R.B.N. (2003). Walnuts and pecans. Pp. 6071-6079 in Encyclopedia of Food Science and Nutrition. B. Caballero, L.C. Trugo and P.M. Finglas, Eeds. Academic Press, London, UK.
SAS Institute. (2003). SAS®/STAT Software, Release 9.1. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA.
Savage G.P. (2001). Chemical composition of walnuts (Juglans regia) grown in New Zealand. Plant Food Hum. Nutr. 56, 75-82.
Sibbald I.R. (1986). The TME System of Feed Evaluation. AnimalResearchCenter, Agriculture Canada, Ottawa, Canada.
Tarladgis B.G., Watts B.M. and Younathan M.T. (1960). A distillation method for the quantitative determination of malondialdehyde in rancid foods. J. Am .Oil. Chem. Soc. 37, 44-48.
Torabian S., Haddad E. and Rajaram S. (2009). Acute effect of nut consumption on plasma total polyphenols, antioxidant capacity and lipid peroxidation. J. Hum. Nutr. Diet. 22, 64-71.
USDA. (2013). U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 26. Available at: http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl.
Wijerant S.S., Abou-Zaid M.M. and Shahidi F. (2006). Antioxidant polyphenols in almond and its co products. J. Agric. Food Chem. 54, 312-318.