اندازه گیری ظرفیت جذب اسید اقلام خوراکی طیور در آب دیونیزه و مغناطیسی
Subject Areas : Camel
ع.
گیلانی
1
(Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran)
ح.
کرمانشاهی
2
(Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran)
ا.
گلیان
3
(Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran)
م.
قلی زاده
4
(Department of Chemistry, Faculty of Science, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran)
ا.ع.
محمدپور
5
(Department of Basic Science, Faculty of Veterinary Science, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran)
Keywords: طیور, ظرفیت جذب اسید (ABC), خوراک, آب مغناطیسی,
Abstract :
ظرفیت جذب اسید (ABC) یک خوراک مقدار اسید مورد نیاز برای کاهش pH خوراک به یک سطح خاص مثلاً 3 میباشد. اقلام مختلف خوراکی از کارخانجات مختلف خوراک دام و طیور در ایران جمع­آوری شدند. مقدار ABC و pH به روش­های استاندارد در آب­های دیونیزه (مغناطیسی نشده) و مغناطیسی در دماهای 21 و 41 درجه سانتیگراد اندازه­گیری شدند. میزان pH بیشتر خوراک­ها در آب مغناطیسی در مقایسه با آب دیونیزه افزایش یافت. میزان pH بیشتر اقلام خوراکی به­وی‍ژه اسیدهای آلی در آب 41 درجه نسبت به دمای 21 درجه سانتیگراد کاهش یافت. منابع انرژی همراه با اسیدهای آمینه مصنوعی، نمک معمولی و بعضی افزودنی­ها مانند پری­بیوتیک و زئولیت کمترین مقدارهای ABC (کمتر از 400 میلیاکیوالان در کیلوگرم) را داشتند. منابع پروتئینی و برخی مکمل­ها و افزودنی­ها دارای ABC متوسط (بین 400 تا 1000 میلی­اکی­والان در کیلوگرم) بودند و ویتامین­ها و موادمعدنی بیشترین میزان ABC (بیش از 1000 میلی­اکی­والان در کیلوگرم) را در بین همه اقلام خوراکی داشتند که در بین آنها کربناتکلسیم، بیکربناتسدیم، فرماتآمونیوم و پروپیوناتکلسیم بالاترین مقدار را داشتند. پلت کردن اثر معنی­داری بر ABC و pH جیره کامل نداشت. اکسترود کردن ABC دانه سویا را تغییر نداد، اما به طور معنی­داری ABC دانه کتان را افزایش داد. این نتایج نشان می­دهند که نوع ماده خوراکی، نوع فرآوری، ماده مورد استفاده برای محلول به­ویژه تیمار مغناطیسی و دمای محیط عوامل تعیینکننده­ای برای مقدار ABC خوراک طیور می­باشند.
Amiri M.C. and Dadkhah A.A. (2006). On reduction in the surface tension of water due to magnetic treatment. Colloid. Surf. A: Physicochem. Eng. Aspects. 278, 252-255.
Andersson N. and Knudsen A. (1983). Experience with magnetic treatment of water. Maelkeritidende. 96, 11-12.
Caia R., Yang H., He J. and Zhu W. (2009). The effects of magnetic fields on water molecular hydrogen bonds. J. Mol. Struct. 938, 15-19.
Chang K.T. and Weng C. (2006). The effect of an external magnetic field on the structure of liquid water using molecular dynamics simulation. J. Appl. Phys. 100, 43917-43923.
Eshaghi Z. and Gholizadeh M. (2004). The effect of magnetic field on the stability of (18-crown-6) complexes with potassium ion. Talanta. 64, 558-561.
Holysz L., Chibowski M. and Chibowski E. (2002). Time-dependent changes of zeta potential and other parameters of in situ calcium carbonate due to magnetic field treatment. Colloid. Surf A: Physicochem. Engin. Aspects. 208, 231-240.
Inaba H., Saitou T., Tozaki K.i. and Hayashi H. (2004). Effect of the magnetic field on the melting transition of H2O and D2O measured by a high resolution and supersensitive differential scanning calorimeter. J. Appl. Phys. 96, 6127-6133.
Jasaitis D.K., Wohlt J.E. and Evans J.L. (1987). Influence of feed ion content on buffering capacity of ruminant feedstuffs in vitro 1. J. Dairy Sci. 70, 1391-1403.
Lawlor P., Lynch P.B., Caffrey P., O'Reilly J. and O'Connell M.K. (2005). Measurements of the acid-binding capacity of ingredients used in pig diets. Irish Vet. J. 58, 447-452.
Lin I.J. and Yotvat J. (1990). Exposure of irrigation and drinking water to a magnetic field with controlled power and direction. J. Magnetism. Magnetic. Materials. 83, 525-526.
Lino M. and Fujimura Y. (2009). Surface tension of heavy water under high magnetic fields. Appl. Phys. Lett. 94, 261902.
Morimitsu M., Shiomi K. and Matsunaga M. (2000) Magnetic effects on alkylammonium chloride solutions investigated by interfacial tension measurements at the mercury / solution interface. J. Colloid. Int. Sci. 229, 641-643.
Pang X.F. and Deng B. (2008). Investigation of changes in properties of water under the action of a magnetic field. Sci. China Seri. G: Phys. Mech. Astron. 51, 1621-1632.
Rynsburger J.M. (2009). Physiological and nutritional factors affecting protein digestion in broiler chickens, MS Thesis. Univ. Saskatchewan, Saskatoon, SK, Canada.
SAS Institute. (2004) Statistical Analysis Systems, Release9.1 SAS Institute Inc, Raleigh., North Carolina, USA.
Toledo E.J.L., Custodio b., Ramalho C.T. and Garcia Porto M.E. (2009). Electrical field effects on dipole moment, structure and energetic of (H2O)n (2 6 n 6 15) cluster. J. Molecul. Struct. Theochem. 915, 170-177.
Zhang G., Zhang W. and Dong H. (2010). Magnetic freezing of confined water. J. Chem. Phys. 133, 134703.