تأثیر سطح تغذیه علوفه بر وزن بدن، نمره وضعیت بدنی، تولید شیر و نیتروژن اورهای شیر در گاوهای هلشتاین در جیره غذایی ارگانیک
Subject Areas : Camelم. شریفی 1 , ع.ا. خادم 2 , ب.ج. هینس 3 , ر. پهلوان 4 , ج. موسوی 5 , م. صفدری 6
1 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran
2 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
3 - Department of Animal Science, University of Minnesota, St. Paul 55108, USA
4 - National Animal Breeding Center and Promotion of Animal Product, Karaj, Iran
5 - Department of Animal Science, Valfajr Agricultural Research Center, Tehran, Iran
6 - Department of Animal Science, Valfajr Agricultural Research Center, Tehran, Iran
Keywords: ترکیب شیر, جیره ارگانیک, وضعیت بدنی, گاوهای هلشتاین شیری,
Abstract :
در دهههای گذشته، تقاضای جهانی محصولات کشاورزی ارگانیک به سرعت افزایش یافته است. کیفیت شیر مورد توجه همه بخشها است. بنابراین، هدف از این مطالعه مقایسه عملکرد گاوها و کیفیت محصولات آنها در جیره های غذایی رایج و ارگانیک است. در این راستا، 72 گاو شیری هلشتاین به یکی از چهار جیره غذایی اختصاص یافت: جیره غذایی رایج (CON40)، جیره غذایی ارگانیک با علوفه کم (ORG40)، جیره غذایی ارگانیک با علوفه متوسط (ORG60) و جیره غذایی ارگانیک با علوفه زیاد (ORG80). گاوهای چند شکمزا (2 ، 3 و 4 شکم) به طور تصادفی در گروههای درمانی قرار گرفتند. علوفه به عنوان بخشی از جیره غذایی استفاده شد، و گاوها به طور جداگانه سه بار در روز مورد تغذیه قرار گرفتند و خوراک باقیمانده در انتهای روز جمعآوری شد. مقدار مصرف روزانه ماده خشک و عملکرد شیر در 308 روز بررسی و اندازهگیری شد. تعداد سلولهای سوماتیک شیر، وزن بدن گاو و بازده خوراک در فواصل هر 28 روز تعیین شد. مقدار مصرف روزانه ماده خشک برای گاوهای مصرف جیرههای غذاییORG80 (2/18 کیلوگرم در روز)، ORG60 (1/19 کیلوگرم در روز)، ORG80 (1/20 کیلوگرم در روز) و CON40 (5/20 کیلوگرم در روز) متفاوت بود. وزن بدن گاوها تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت، اما در نمره وضعیت بدنی گاوها اختلاف معنیداری (05/0>P) مشاهده شد. اگر چه عملکرد شیر در گاوهای تغذیه شده با CON40 بالاتر از سایرین بود، در جیرههای غذایی ارگانیک چربی شیر بالاتر بود (05/0>P). پایینترین کارآیی خوراک، نیتروژن اورهای شیر و نیتروژن اورهای خون در گاوهای تغذیه شده با جیرههای غذایی ارگانیک مشاهده شد (05/0>P).
AOAC. (1991). Official Methods of Analysis. Vol. I. 15th Ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA, USA.
Bergamo P., Fedele E., Iannibelli L. and Marzillo G. (2003). Fat-soluble vitamin contents and fatty acid composition in organic and conventional Italian dairy products. Food Chem. Sci. 82, 625-631.
Braun-Blanquet J. (1964).Pflanzensoziologie: Grundzuge der Vegetationskunde. Springer Verlag, Wien, New York.
Busato A., Trachsel P., Schallibaum M. and Blum J.W. (2000). Udder health and risk factors for subclinical mastitis in organic dairy farms in Switzerland. Prevent. Vet. Med. 44, 205-220.
Butler G., Stergiadis S., Seal C., Eyre M. and Leifert C. (2011). Fat composition of organic and conventional retail milk in northeast England. J. Dairy Sci. 94, 24-36.
Bystrom S., Jonsson S. and Martinsson K. (2002). Organic versus conventional dairy farming studies from the Ojebyn project. Pp. 179-184 in Proc. UK Organic Res. 2002 Conf., Aberystwyth, United Kingdom.
Chaney A.L. and Marback E.P. (1962). Modified reagents for determination of urea and ammonia. Clin. Chem. 8, 130-132.
Collomb M., Bisig W., Butikofer U., Sieber R., Bregy M. and Etter L. (2008). Fatty acid composition of mountain milk from Switzerland: Comparison of organic and integrated farming systems. Int. Dairy J. 18, 976-982.
Ellis K.A., Innocent G., Grove-White D., Cripps P., McLean W.G., Howard C.V. and Mihm M. (2006). Comparing the fatty acid composition of organic and conventional milk. J. Dairy Sci. 89, 1938-1950.
Hamilton C., Hansson I., Ekman T., Emanuelson U. and Forslund K. (2002). Health of cows, calves and young stock on 26 organic dairy herds in Sweden. Vet. Res. 150, 503-508.
Hovi M. and Roderick S. (2000). Mastitis and mastitis control strategies in organic milk. Cattle Pract. 8, 259-264.
Hovi M., Roderick S., Taylor N. and Hanks J. (2002). The production characteristics of organic dairy herds in the UK. Pp. 127-134 in Organic Milk and Meat from Ruminants. I. Kyriazakis, and G. Zervas, Eds. Wageningen Academic Publishers, Wageningen, The Netherlands.
ICAR. (2007). International Committee for Animal Recording. Standards and guidelines for recording milk and milk constituents. Section 2.1, Pp. 23-56, in ICAR Rules. Guidelines approved by the General Assembly held in Riga, Riga, Latvia.
Kristensen T. and Kristensen E.S. (1998). Analysis and simulation modelling of the production in Danish organic and conventional dairy herds. Livest. Prod. Sci. 54, 55-65.
Lampkin N. (2001). Certified and policy-supported organic and in-conversion land area in Europe 1985-2001. http://www.organic.aber.ac.uk/stats.html Accessed Dec. 2006.
Littell R.C., Henry P.R. and Ammerman C.B. (1998). Statistical analysis of repeated measures data using SAS procedures. J. Anim. Sci. 76, 1216-1231.
Müller U. and Sauerwein H. (2010). A comparison of somatic cell count between organic and conventional dairy cow herds in West Germany stressing dry period related changes. Live Sci. 127, 30-37.
NRC. (2001). Nutrient Requirements of Dairy Cattle. 7th Ed. National Academy Press, Washington, DC, USA.
Padel S., Schmid O. and Lund V. (2004). Organic livestock standards. Pp. 57-72 in Animal Health and Welfare in Organic Agriculture. M. Vaarst, S. Roderick, V. Lund and W. Lockeretz, Eds. CABI publishing, Wallingford, United Kingdom.
Prandini A., Sigolo S. and Piva G. (2009). Conjugated linoleic acid (CLA) and fatty acid composition of milk, curd and Grana Padano cheese in conventional and organic farming systems. J. Dairy Res. 76, 278-282.
Reksen O., Tverdal A. and Ropstad E. (1999). A comparative study of reproductive performance in organic and conventional dairy husbandry. J. Dairy Sci. 82, 2605-2610.
Roesch M., Doherr M.G. and Blum J.W. (2005). Performance of dairy cows on Swiss farms with organic and integrated production. J. Dairy Sci. 88, 2462-2475.
Rozzi P., Miglior F. and Hand K.J. (2007). A total merit selection index for Ontario organic dairy farmers. J. Dairy Sci. 90, 1584-1593.
SAS Institute. (2004). SAS®/STAT Software, Release 9.4. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA.
Slots T., Butler G., Leifert C., Kristensen T., Skibsted L.H. and Nielsen J.H. (2009). Potentials to differentiate milk composition by different feeding strategies. J. Dairy Sci. 92, 2057-2066.
Stiglbauer K.E., Cicconi-Hogan K.M., Richert R., Schukken Y.H., Ruegg P.L. and Gamroth M. (2013). Assessment of herd management on organic and conventional dairy farms in the United States. J. Dairy Sci. 96, 1290-1300.
Sundrum A. (2001). Organic livestock farming: A critical review. Live. Prod. Sci. 67, 207-215.
Technicon. (1977). Urea nitrogen. Technicon Industrial Method No. 339-01. Technicon Industrial Syst., Tarrytown, New York.
Trachsel P., Busato A. and Blum J.W. (2000). Body condition scores of dairy cattle in organic farms. J. Anim. Physiol. Nutr. 84(3), 112-124.