اثر تزریق داخل تخم مرغ ژل رویال بر جوجه درآوری، کیفیت جوجههای یکروزه، عملکرد و بعضی ویژگیهای ایمنی در جوجههای تازه تفریخ شده
Subject Areas : Camelم. گوهری 1 , ح.ر. خدائی 2 , م. طغیانی 3
1 - Department of Animal Science, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
2 - Department of Animal Science, Golpayegan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
3 - Department of Animal Science, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
Keywords: جوجههای گوشتی, سیستم ایمنی, ژل رویال, تزریق داخل تخم مرغ,
Abstract :
به منظور بررسی اثر تزرق داخل تخم مرغ سطوح متفاوت ژل رویال بر میزان جوجه درآوری و کیفیت جوجههای یکروزه (راس 308) و بعضی ویژگیهای سیستم ایمنی آنها آزمایشی انجام شد. 640 تخم در قالب طرح کاملاً تصادفی به چهار سطح تزریق ژل رویال شامل: 1) یک میلیلیتر سرم فیزیولوژی (کنترل)، 2) 5/0 میلیگرم ژل رویال، 3) 75/0 میلیگرم ژل رویال، 4) یک میلیگرم ژل رویال اختصاص داده شدند. برای هر تیمار، چهار تکرار در نظر گرفته شد و 40 تخم در هر تکرار استفاده شد. در روز 14 انکوباسیون، محلول آزمایشی با استفاده از سرنگ انسولین با سوزنی به طول 2 سانتیمتر داخل محلول آلانتوئیک تزریق شد. بعد از 510 ساعت انکوباسیون، همه جوجههای هچ شده به خوب، متوسط و ضعیف دستهبندی شدند. شاخصهای مورد مطالعه در طول دوره پرورش شامل افزایش وزن، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی و ویژگیهای سیستم ایمنی بود. تزریق ژل رویال تفاوتی در سرعت تفریخ ایجاد نکرد، اما کیفیت جوجههای یکروزه را به طور معنیداری افزایش داد (05/0>P). علاوه بر این، افزایش وزن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با گروه کنترل به طور معنیداری بهبود یافت. تیتر آنتیبادی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت، اما در نتیجه تزریق ژل رویال افزایش یافت. براساس عملکرد جوجهها در دوره پرورش، میتوان نتیجه گرفت که بهترین عملکرد و پاسخ ایمنی در جوجههای تفریخ شده با تزریق 5/0 میلیلیتر ژل رویال به دست آمد.
Bhanja S.K., Mandal A.B., Agarwal S.K., Majumdar S. and Bhattacharyya A. (2007). Effect of in ovo injection of vitamins on the chick weight and post-hatch growth performancein broiler chickens. Pp. 143-146 in Proc.16th European Symp. Poult. Nutr., Strasbourg, France.
Brooke D. and Humphrey A. (2010). The role of protein and amino acids in immunity. Crit. Rev. Poult. Biol. 16, 107-111.
Calder P.C. (2001). Polyunsaturated fatty acids, inflammation and immunity. Lipids. 3(9), 1007-1024.
Cook M.E. (1991). Nutrition and the immune response of the domestic fowl. Crit. Rev. Poult. Biol. 3, 167-189.
Ebrahimi M.R., Jafari Ahangari Y., Zamiri M.J., Akhlaghi A. and Atashi H. (2012). Doespre-incubational in ovo injection of buffers or antioxidants improve the quality and hatchability of long-term stored eggs? Poult. Sci. 91(11), 2970-2976.
Gore A.B. and Qureshi M.A. (1997). Enhancement of humoral andcellular immunity by vitamin E after embryonic exposure. Poult. Sci. 76, 984-991.
Graham M. (1992). The Hive and the Honey Bee. Dadant and Sons Inc., Hamilton, USA.
Jafari Ahangari Y., Hashemi S.R., Akhlaghi A., Atashi H., Esmaili Z., Ghorbani M., Mehmandoyi A., Mastani R., Azadegan A. and Davoodi H. (2012). Effect of in ovo injection of royal jelly on post-hatch growth performance and immune response in broiler chickens challenged with Newcastle disease virus. Iranian J. Appl. Anim. Sci. 3(1), 201-206.
Keralapurath M.M., Corzo A., Pulikanti R., Zhai W. and Peebles E.D. (2010). Effects of in ovo injection of L-carnitine on hatchability and subsequent broiler performance and slaughter yield. Poult. Sci. 89, 497-1501.
Kidd M.T., McDaniel C.D., Peebles E.D., Barber S.J., Corzo A., Branton S.L. and Woodworth J.C. (2005). Breeder hen dietary L-carnitine affects progeny carcase traits. Br. Poult. Sci. 46, 91-103.
Kocamis H., Yeni Y.N., Kirkpatrick-keller D.C. and Killefer J. (1999). Postnatal growth of broilers in response to in ovo administration of chicken growth hormone. Poult. Sci. 78, 1219-1226.
Kreukniet M.B., Nieuwland M.G.B. and Vander-Zijpp A.J. (1994). Phagocytic activity of two lines of chicks divergently selected for antibody production. Vet. Immunol. Immunophathol. 44, 377-387.
Marsteller F.A., Gross W.B. and Siegel P.B. (1980). Antibody production and Escherichia coli resistance in socially stable flock of dwarf and non-dwarfchicks. Poult. Sci. 59, 1974-1948.
Mousavi N., Shivazad M., Chamani M., Lotfollahian H. and Sadeghi A.A. (2011). The effects of injection of amino acid, carbohydrate and butyric acid in incubation eggs on the intestinal morphology and performance of broiler chickens. Iranian J. Anim. Sci. 42(2), 153-160.
NRC. (1994). Nutrient Requirements of Poultry, 9th Rev. Ed. National Academy Press, Washington, DC., USA.
Ohta Y., Tsushima N., Koide K., Kidd M.T. and Ishibashi T. (1999). Effect of amino acid injection in broiler breeder eggs on embryonic growth and hatchability of chicks. Poult. Sci. 78, 1493-1498.
Pourreza J. (1991). Scientific and Practical Principles of Poultry Production. Arkan Danesh, Isfahan, Iran.
SAS Institute. (2005). SAS®/STAT Software, Release 9.1. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA.
Singh U., Devaraj S. and Jialal I. (2005). Vitamin E, oxidative stress, and inflammation. Annu. Rev. Nutr. 25, 151-174.
Tona K., Bamelis F., Ketelaere B., Bruggeman V., Moraes V.M.B., Buyse J., Onagbesan O. and Decuypere E. (2003). Effects of egg storage time on spread of hatch, chick quality and chick juvenilegrowth. Poult. Sci. 82, 736-741.
Zhai W., Neuman S.L., Latour M.A. and Hester P.Y. (2008). The effect of male and female supplementation of L-carnitine on reproductive traits of white leghorns. Poult. Sci. 87, 1171-1181.