اثرات مکمل سازی جیره با ال-ترئونین روی عملکرد و مورفولوژی روده جوجههای گوشتی در طی تابستان
Subject Areas : Camelک. شیرزادگان 1 , ا. نیکخواه 2 , م.ع. جعفری 3
1 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran
2 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Qaemshahr Branch, Islamic Azad University, Qaemshahr, Iran
3 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Qaemshahr Branch, Islamic Azad University, Qaemshahr, Iran
Keywords: عملکرد, جوجههای گوشتی, مورفولوژی روده, ال-ترئونین,
Abstract :
مطالعه حاضر به منظور اثرات افزودن مقادیر 0، 5/0، 75/0 و 1 درصد ال-ترئونین در جیره روی عملکرد و توسعه روده جوجههای گوشتی در زمان تابستان صورت گرفت. از 0 تا 42 روزگی، میزان افزایش وزن بدن پرندگان تغذیه شده با 75/0 درصد ال-ترئونین بیشتر از پرندگان تغذیه شده با 0 و 5/0 درصد بود (05/0(P<. علاوه بر این، در ژئوژنوم و ایلئوم مصرف 75/0 و 1 درصد ال-ترئونین نسبت به 0 و 5/0 درصد، موجب افزایش بیشتر طول پرزها گردید (05/0P<)، اما سایر فاکتورهای مورفولوژیکی تحت تأثیر مکملسازی ال-ترئونین قرار نگرفت (05/0(P>. هیچ تفاوت معنی داری برای مصرف خوراک و ضریب تبدیل در طی دوران آغازین، رشد و کل دوره آزمایش در بین تیمارها مشاهده نشد (05/0P>). در طی دوره رشد، پرندگان تغذیه شده با 75/0 درصد ال-ترئونین بیشترین افزایش وزن بدن را نسبت به سایرین داشتند (05/0P<). در ضمن، صفات لاشه نیز تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت (05/0P>). به طور کل، افزودن 75/0 درصد ال-ترئونین موجب بهبود مورفولوژی روده و افزایش وزن بدن جوجههای گوشتی قرار گرفته در شرایط گرم آب و هوایی میشود. علاوه بر این، سطوح بالاتر ال-ترئونین (1 درصد) در جیره میتواند موجب افزایش ارتفاع پرز ژئوژنوم و ایلئوم جوجههای گوشتی گردد.
Abramoff M.D., Magelhaes P.J. and Ram S.J. (2004). Image processing with Image. J. Biophoton. Int. 11, 36-42.
Ahmadi H. and Golian A. (2010). The integration of broiler chicken threonine responses data into neural network models. Poult. Sci. 89, 2535-2541.
Block R.J., Weiss K.W. and Cornett D.B. (1996). The amino acid composition of proteins. Pp. 149-295 in The Amino Acid Composition of Proteins and Foods. R.J. Block and D. Bolling, Eds. Charles C. Thomas, Springfield, IL.
Carlstedt I., Herrmann A., Karlson H., Sheehan J., Fransson L.A. and Hansson G.C. (1993). Characterization of different glycosylated domains from the insoluble mucin complex of rat small intestine. J. Biol. Chem. 268, 18771-18781.
Douglas M.W., Fernendez S.R., Parsons C.M. and Baker D.H. (1996). Digestible threonine requirement of broilers during the period three to six and six to eight weeks post hatching. Poult. Sci. 75, 1253-1257.
Dozier W.A., Moran E.T. and Kidd M.T. (2000). Responses of fast- and slow-feathering male broilers to dietary threonine during 42 to 56 days of age. J. Appl. Poult. Res. 9, 460-467.
Dozier W.A., Moran E.T. and Kidd M.T. (2001). Male and female broiler responses to low and adequate threonine on nitrogen and energy balance. Poult. Sci. 80, 926-930.
Fuller M.F. (1994). Amino acid requirements for maintenance of body protein accretion and reproduction in pigs. Pp. 155-184 in Amino Acids in Farm Animal Nutrition.J.P. Felix D'Mello, Ed. CAB International, Wallingford, UK.
Faure M., Moennoz D., Montigon F., Mettraux C., Breuille D. and Ballevre O. (2005). Dietary threonine restriction specifically reduces intestinal mucin synthesis in rats. J. Nutr. 135, 486-491.
Kidd M.T. and Kerr B.J. (1996). L-threonine for poultry: a review. J. Appl. Poult. Res. 5, 358-367.
Kidd M.T., Lerner S.P., Allard J.P., Rao S.K. and Halley J.T. (1999). Threonine needs of finishing broilers growth and carcass responses. J. Appl. Poult. Res. 8(2), 160-169.
Kidd M.T. (2000). Nutritional consideration concerning threonine in broilers. J. World. Poult. Sci. 56, 139-151.
Kidd M.T., Chamblee D.W., Carden M.L. and Burnham D.J. (2002). Broiler growth and carcass responses to diets containing L-threonine versus diets containing threonine from intact protein sources. J. Appl. Poult. Res. 11, 83-89.
Koid K. and Ishibashi M. (1995). Threonine requirement in females broilers affected by age and dietary amino acid levels. Japanese Poult. Sci. 32(5), 329-336.
Lehman D., Pack M. and Jeroch H. (1997). Effects of dietary threonine in starting, growing, and finishing turkey toms. Poult. Sci. 76, 696-702.
Mitchell M.A. and Carlisle A.J. (1992). The effect of chronic exposure to elevated environmental temperature on intestinal morphology and nutrient absorption in the domestic fowl (Gullus domesticus). Comp. Biochem. Physiol. 11, 137-142.
Martinez A.C., Laparra J.L., Avila-Gonzalez E., Fuente B., Jinez T. and Kidd M.T. (1999). Dietary-threonine response in laying hens. J. Appl. Poult. Res. 8(2), 236-241.
Neutra M.R. and Forstner J.F. (1987). Gastrointestinal mucus: Synthesis, secretion and function. Pp. 975-1009 in Physiology of the Gastrointestinal Tract.L.R. Johnson, K.E. Barret, F.K. Gishan, J.L. Merchant, H.M. Said and J.D. Wood, Eds. Academic Press, New York, NY.
NRC. (1994). Nutrient Requirements of Poultry, 9th Rev. Ed. National Academy Press, Washington, DC., USA.
Ojano-Diranin C.P. and Waldroup P.W. (2002). Evaluation of lysine, methionine and threonine needs of broilers from three to six week of age under moderate temperature stress. Int. J. Poult. Sci. 1, 16-21.
Rosa A.P., Pesti G.M., Edwards H.M. and Bakalli R.I. (2001). Threonine requirements of different broiler genotypes. Poult. Sci. 80, 1710-1717.
SAS Institute. (2002). SAS®/STAT Software, Release 9. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA.
Shan A.S., Sterling K.G., Pest G.M., Bakalli R.I., Driver G.P. and Tejedor A.A. (2003). The influence of temperature on the threonine and tryptophan requirements of young broiler chicks. Poult. Sci. 82, 1154-1162.
Soltan M.A. (2009). Influence of dietary glutamine supplementation on growth performance, small intestinal morphology, immune response and some blood parameters of broiler chickens. Int. J. Poult. Sci. 8, 60-68.
Trindade R.D., Albino L., Rostagno H. and Gomes P. (1999). Requirement of threonine for broilers from 1-21 days of age period. Revis. Brasilian Dezootecnia. 28(1), 122-126.
Waldroup P.W., Kersey J.H. and Kidd M.T. (2002). Dietary interactions between threonine and crude protein in diets for growing tom turkeys 8 to 12 weeks of age. Int. J. Poult. Sci. 1(4), 74-77.
Yamauchi K., Kamisoyama H. and Isshiki Y. (1996). Effects of fasting and refeeding on structures of the intestinal villi and epithelial cells in White Leghorn hens. Br. Poult. Sci. 37, 909-921.