عملکرد، خصوصیات لاشه و پارامترهای خونی بلدرچین ژاپنی تغذیه شده با جیره حاوی سبوس جو دوسر و پودر دانه شوید
Subject Areas : Camelع. رفیعی-طاری 1 , ک. کریمی 2 , س.ع. حسینی 3 , ا. میمندی پور 4
1 - Department of Animal Science, Varamin-Pishva Branch, Islamic Azad University, Varamin, Iran
2 - Department of Animal Science, Varamin-Pishva Branch, Islamic Azad University, Varamin, Iran
3 - Department of Nutrition, Animal Science Research Institute, Karaj, Iran
4 - Department of Animal Biotechnology and genomics, National Institute of Genetic Engineering and Biotechnology, Tehran, Iran
Keywords: عملکرد, لاشه, بلدرچین, دانه شوید, سبوس جو دوسر, پارامترهای بیوشیمیایی سرم خون,
Abstract :
به منظور بررسی اثرات سبوس جو دو سر و پودر دانه شوید بر روی عملکرد، خصوصیات لاشه و چربی سرم خون بلدرچین ژاپنی آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 240 قطعه جوجه نر یکروزه بلدرچین در 3 تیمار، 4 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار (قفس) انجام شد. پرندگان در خلال دوره آزمایش (49-22 روزگی) 3 نوع جیره غذایی شامل: 1- جیره شاهد، 2- جیره شاهد حاوی 3 درصد سبوس جو دوسر و 3- جیره شاهد حاوی 3 درصد پودر دانه شوید را دریافت کردند. از سن 4 الی 7 هفتگی افزایش وزن بدن پرندگان تیمار دریافت کننده سبوس جو دوسر به طور معنیداری بالاتر از سایر تیمارها بود (05/0>P)، در حالیکه افزایش وزن بدن پرندگان تیمار پودر دانه شوید متوسط بود (05/0P>). میزان خوراک مصرفی پرندگانی که جیره حاوی پودر دانه شوید را خورده بودند، به طور معنیداری پایینتر از سایر گروهها بود (05/0>P). در خلال دوره آزمایش، ضریب تبدیل غذایی پرندگان دریافت کننده جیره غذایی حاوی 3 درصد پودر دانه شوید به طور معنیداری بهبود یافت. وزن لاشه و اجزای آن تحت تأثیر تیمارهای غذایی قرار نگرفت. میزان VLDL و تریگلیسیرید خون پرندگان هر دو تیمار دریافت کننده سبوس جو دوسر و پودر دانه شوید به طور معنیداری پایینتر از گروه شاهد بود (05/0>P). علاوه بر این، تیمار پودر دانه شوید به طور معنیداری سطح تستوسترون خون را در مقایسه با گروه شاهد کاهش داد. در طول دوره پرورش، پرندگان دریافت کننده جیره حاوی پودر دانه شوید بسیار آرام بودند که این رویداد، نکته مثبتی برای مدیریت پرورش و تغذیه به حساب میآید. در مجموع نتایج حاصل از این تحقیق، اثرات مفید استفاده از پودر دانه شوید را بر روی عملکرد، بازده مصرف خوراک و رفتار بلدرچین نشان میدهد که میتواند به عنوان مکمل جایگزین محرک رشد در این پرندگان مورد استفاده قرار گیرد.
Abaza I.M. (2001). The use of some medicinal plants as feed additives in broiler diets. Ph D. Thesis. Alexandria Univ., Egypt.
AOAC. (1990). Official Methods of Analysis. Vol. I. 15th Ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA, USA.
Ather M.A.M. (2000). Polyherbal additive proves effective against vertical transmission of IBD. World Poult. Els.16, 50-52.
Ayaşan T. (2013). Effects of dietary Yucca schidigera on hatchability of Japanese quails. Indian J. Anim. Sci. 83(6), 641-644.
Bahadori M.M., Irani M., Ansari Pirsaraei Z. and Koochaksaraie R.R. (2013). The Effects of dill powder in diet on some blood metabolites, carcass characteristics and broiler performance. Glob. Vet. 10, 500-504.
Çabuk M., Alçiçek A., Bozkurt M. and İmre N. (2003). Antimicrobial properties of the essential oils isolated from aromatic plants and using possibility as alternative feed additives. Pp. 184-187 in Proc. 2nd Nation. Anim. Nutr. Cong. Konya, Turkey.
Cho J.H. and Kim I.H. (2012). Effects of different levels of fermented oat on growth performance, nutrient digestibility, diarrhea incidence, fecal microorganisms and emission gas in weaned pigs. Canadian J. Agric. Sci. 4, 40-50.
Christaki E.V., Bonos E.M. and Florou-Paneri P.C. (2011). Use of anise seed and / or α-tocopheryl acetate in laying Japanese quail diets. South African J. Anim. Sci. 41, 126-133.
Crampton E.W. and Maynard L.A. (1983). The relation of cellulose and lignin content to nutritive value of animal feeds. J. Nutr. 15, 383-395.
Duncan D.B. (1955). Multiple range and multiple F-tests. Biometrics. 11, 1-42.
El-Gendi G.M.I., Ismail F.A.S. and El-Aggoury S.M. (1994). Effect of Cocci-Nel and Lomoton dietary supplementation as herbal growth promoters on productive performance of broilers. Ann. Agric. Sci. 32, 1511-1528.
Friedewald W.T., Levy R.I. and Frederickson D.S. (1972). Estimation of the concentration of low-density lipoprotein cholesterol in plasma, without use of the preparative ultracentrifuge. Clin. Chem. 18, 499-502.
Garcia V., Catala-Gregori P., Hernandez F.M., Megias M.D. and Madrid J. (2007). Effect of formic acid and plant extracts on growth, nutrient digestibility, intestine mucosa morphology, and meat yield of broilers. J. Appl. Poult. Res. 16(4), 555-562.
Hernandez F., Madrid J., Garcia V., Orengo J. and Megias M.D. (2004). Influence of two plant extract on broiler performance, digestibility and digestive organ size. Poult. Sci. 83, 169-174.
Hertrampt J.W. (2001). Alternative antibacterial performance promoters. Poult. Int. 40, 50-52.
Ibrahim S.A. (2005). Effect of some medicinal plants as feed additives on growth and some metabolic changes in rabbits. Egyption J. Nutr. Feed. 8, 207-219.
Immerstrand T. and Andersson K.E., Wange C., Rascon A., Hellstrand P., Nyman M., Cui S.W., Bergenstahl B., Tragardh C. and Oste R. (2010). Effects of oat bran, processed to different molecular weights of β-glucan, on plasma lipids and caecal formation of SCFA in mice. Br. J. Nutr. 104, 364-373.
Kerckhoffs D.A.J.M., Hornstra G. and Mensink R.P. (2003). Cholesterol-lowering effect of β-glucan from oat bran in mildly hypercholesterolemic subjects may decrease when β-glucan is incorporated into bread and cookies. Am. J. Clin. Nutr. 78, 221-227.
Khodary R.M., El-Ezzawy M.H. and Hamdy I.R. (1996). Effect of Nigella sativa on eggproduction, hatchability percentage and some biochemical values in laying hens with reference to fertility in cockerels. Pp. 91-106 in Proc. 7th Sci. Cong. Fac. Vet. Med. Assuit, Egypt.
Kojuri J., Vosoughi A.R. and Akrami M. (2007). Effects of Anethum graveolens and garlic on lipid profile in hyperlipidemic patients. Lipids. Health Dis. 6, 5-10.
Lee K.W., Everts H. and Beynen A.C. (2004). Essential oils in broiler nutrition. Int. J. Poult. Sci. 3, 738-752.
Lee K.W., Everts H., Kappert H.J.M., Frehnerb M., Losab R. and Beynena A.C. (2003). Effects of dietary essential oil components on growth performance, digestive enzymes and lipid metabolism in female broiler chickens. Br. Poult. Sci. 44(3), 450-457.
Marlett J.A., Hosig K.B., Vollendorf N.W., Shinnick F.L., Haack V.S. and Story J.A. (1994). Mechanism of serum cholesterol reduction by oat bran. Hepatology. 20, 1450-1457.
NRC. (1994). Nutrient Requirements of Poultry, 9th Rev. Ed. National Academy Press, Washington, DC., USA.
Osman M. (2002). Beneficial effects of black seed oil inclusion in broiler diet on performance and carcass characteristics. Egyption Poult. Sci. 22, 839-853.
Richter C. (2010). Celebrating dill, herb of the year 2010. Availableaat: http://www.richters.com/show.cgi.
Sadiq Butt M., Tahir-Nadeem M., Iqbal Khan M.K., Shabir R. and Butt S.M. (2008). Oat: unique among the cereals. European J. Nutr. 47, 68-79.
Salamatmanesh M., Shiravi A. and Heidari M. (2008). Effects of dill seed essence on spermatogenesis in male Wistar rats. Anim. Biol. 2, 24-30.
Schwarz S., Kehrenberg C. and Walsh T.R. (2001). Use of antimicrobial agents in veterinary medicine and food animal production. Int. J. Antimicrob. Agents. 17, 431-437.
Soliman A.Z.M., Ali M.A. and Abdo Z.M.A. (2003). Effect of marjoram, bacitracin and active yeast as feed additives on the performance and the microbial content of the broiler's intestinal tract. Egyption Poult. Sci. 23, 445-467.
SPSS Inc. (2011). Statistical Package for Social Sciences Study. SPSS for Windows, Version 10.1. Chicago SPSS Inc.
US Food Drug Administration. (1997). FDA final rule for federal labelling: health claims, oats and coronary heart disease. Fed. Regist. 62(3), 3584-3681.
Webster F.H. (1986). Oats: Chemistry and Technology. AACC., St. Paul.
Williams P. and Losa R. (2001). The use of essential oils and their compounds in poultry nutrition. World Poult. Els. 17, 14-15.
Yazdanparast R. and Bahramikia S. (2008). Evaluation of the effect of Anethum graveolens crude extracts on serum lipids and lipoproteins profiles in hypercholesterolaemic rats. DARU. J. Pharm. Sci. 16, 88-94.
Zhang Y., Zhang H., Hua S., Ma L., Chen C., Liu X., Jiang L., Yang Y., Zhang P., Yu D., Guo Y., Xue H., Tan X. and Liu J. (2007). Identification of two herbal compounds with potential cholesterol-lowering activity. Biochem. Pharmacol. 74, 940-947.