ارزیابی انرژی تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر مصرفی در واحدهای پرورش گاو شیری با اندازه گله متفاوت در ایران
Subject Areas : Camelد. زحمتکش 1 , م. زینالی 2 , ح. میرزایی الموتی 3 , ا. محجوبی 4 , پ. سفیدپری 5
1 - دانشگاه زنجان گروه علوم دامی
2 - Department of Animal Science, University of Zanjan, Zanjan, Iran
3 - Department of Animal Science, University of Zanjan, Zanjan, Iran
4 - Department of Animal Science, University of Zanjan, Zanjan, Iran
5 - Department of Agricultural Machinery Engineering, Faculty of Agricultural Engineering and Technology, University of Tehran, Karaj, Iran
Keywords: انرژی, واحدهای پرورش گاو شیری, بهروری انرژی, اندازه گله, انرژی تجدید ناپذیر,
Abstract :
هدف از این مطالعه، مقایسه مصرف انرژی در واحدهای پرورش گاو شیری با اندازههای متفاوت بود. منابع انرژی عبارتند از منابع تجدیدناپذیر مانند سوخت فسیلی و برق و منابع تجدیدپذیر مانند علوفه، کنسانتره، ماشین آلات، نیروی انسانی و آب. دادههای مورد نیاز از 43 واحد پرورش گاو شیری در استان تهران جمعآوری شد و برای ارزیابی مصرف انرژی بر اساس اندازه گلههای متفاوت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در این مطالعه، متوسط مصرف انرژی تجدیدناپذیر در واحدهای پرورش گاو شیری کوچک، متوسط و بزرگ برحسب کیلوگرم شیر چربی و پروتئین تصحیح شده به ترتیب 95/5، 39/3 و 71/1 مگاژول در کیلوگرم بود (0002/0P<). بزرگترین سهم انرژی مصرفی در تمام واحدهای پرورش گاو شیری مربوط به خوراک بود؛ 49/81، 37/84 و 62/88 درصد برای واحدهای پرورش گاو شیری کوچک، متوسط و بزرگ بود (0002/0P<). همچنین، نسبت انرژی برای واحدهای کوچک، متوسط و بزرگ به ترتیب به ترتیب 11/0، 61/0 و 23/0 محاسبه شد (0001/0P<). به همین ترتیب، بهرهوری انرژی در واحدهای کوچک، متوسط و بزرگ به ترتیب 033/0، 047/0 و 068/0 کیلوگرم به ازای مگاژول بود (0001/0P<). استفاده کمتر از انرژی تجدیدناپذیر به ازای هر کیلوگرم شیر چربی و پروتئین تصحیح شده در واحدهای بزرگ منجر به کاهش آلودگی و حفاظت از محیط زیست میشود که به نوبه خود سبب ایجاد یک سیستم تولید پایدار و کارآمد میگردد.
Abasi A., Fazaeli H., Zahedifar M., Mirhadi A., Gerami A., Teymournejhad N. and Alavi M. (2015). Iran's Chemical Composition Tables of Livestock and Poultry. Tehran, Iran.
Anonymous. (2010). Annual agricultural statistics. Avaulable at: http://www.maj.ir.
Bishop R.C. (1993). Economic efficiency, sustainability, and biodiversity. Ambio. 22(2), 69-73.
Capper J.L., Cady R. and Bauman D. (2009). The environmental impact of dairy production: 1944 compared with 2007. J. Anim. Sci. 87, 2160-2167.
Clark J., Beede D., Erdman R., Goff J., Grummer R., Linn J., Pell A., Schwab C., Tomkins T. and Varga G. (2001). Nutrient requirements of dairy cattle: National Academies Press, Washington, D.C., USA.
De D., Singh R. and Chandra H. (2001). Technological impact on energy consumption in rainfed soybean cultivation in Madhya Pradesh. Appl. Energy. 70, 193-213.
Divya P., Prabu M., Pandian A.S.S., Senthilkumar G. and Varathan B.J. (2012). Energy use efficiency in dairy farming of Tamilnadu. Indian J. Energy. 1, 50-55.
Dovers S.R. and Handmer J.W. (1993). Contradictions in sustainability. Environ. Conserv. 20, 217-222.
Dovì V.G., Friedler F., Huisingh D. and Klemeš J.J. (2009). Cleaner energy for sustainable future. J. Clean. Prod. 17, 889-895.
Frorip J., Kokin E., Praks J., Poikalainen V., Ruus A., Veermäe I., Lepasalu L., Schäfer W., Mikkola H. and Ahokas J. (2012). Energy consumption in animal production-case farm study. Agron. Res. Biosys. Engin. Special. 1, 39-48.
Hosseinzadeh-Bandbafha H., Safarzadeh D., Ahmadi E. and Nabavi-Pelesaraei A. (2018). Optimization of energy consumption of dairy farms using data envelopment analysis–A case study: Qazvin city of Iran. J. Saudi Soc. Agric. Sci. 17, 217-228.
Hosseinzadeh Bandbafha H., Nabavi Pelesaraei A. and Shamshirband S. (2017). Investigations of energy consumption and greenhouse gas emissions of fattening farms using artificial intelligence methods. Environ. Prog. Sustain. Energy. 36, 1546-1559.
IDF. (2010). Bulletin of the International Dairy Federation, the World Dairy Situation. International Dairy Federation, Brussels, Belgium.
Kitani O. (1999). CIGR Handbook of Agricultural Engineering: Energy and Biomass Engineering. American Society of Agricultural Engineers, Michigan, USA.
Kizilaslan H. (2009). Input–output energy analysis of cherries production in Tokat Province of Turkey. Appl. Energy. 86, 1354-1358.
Koesling M., Hansen S. and Schueler M. (2017). Variations of energy intensities and potential for improvements in energy utilisation on conventional and organic Norwegian dairy farms. J. Clean. Prod. 164, 301-314.
Kraatz S. (2012). Energy intensity in livestock operations–Modeling of dairy farming systems in Germany. Agric. Syst.110, 90-106.
Kraatz S., Berg W. and Brunsch R. (2009). Factors influencing energy demand in dairy farming. South African J. Anim. Sci. 39, 132-140.
Liang Q.M., Fan Y. and Wei Y.M. (2007). Multi-regional input–output model for regional energy requirements and CO2 emissions in China. Energy Policy. 35, 1685-1700.
Mandal K., Saha K., Ghosh P., Hati K. and Bandyopadhyay K. (2002). Bioenergy and economic analysis of soybean-based crop production systems in central India. Biomass Bioenerg. 23, 337-345.
Meul M., Nevens F., Reheul D. and Hofman G. (2007). Energy use efficiency of specialised dairy, arable and pig farms in Flanders. Agric. Ecosyst. Environ. 119, 135-144.
Mohammadi A., Rafiee S., Mohtasebi S.S. and Rafiee H. (2010). Energy inputs–yield relationship and cost analysis of kiwifruit production in Iran. Renew. Energy. 35, 1071-1075.
Moitzi G., Damm D., Weingartmann H. and Boxberger J. (2010). Analysis of energy intensity in selected Austrian dairy farms with focus on concentrate level in feeding. Bull.Univ. Agric. Sci. Vet. Med. Cluj-Napoca. Agric. 67, 194-197.
Nacer T., Hamidat A. and Nadjemi O. (2016). A comprehensive method to assess the feasibility of renewable energy on Algerian dairy farms. J. Clean. Prod. 112, 3631-3642.
Ozkan B., Kurklu A. and Akcaoz H. (2004). An input–output energy analysis in greenhouse vegetable production: a case study for Antalya region of Turkey. Biomass Bioenerg. 26, 89-95.
Pagani M., Vittuari M., Johnson T.G. and De Menna F. (2016). An assessment of the energy footprint of dairy farms in Missouri and Emilia-Romagna. Agric. Syst. 145, 116-126.
SAS Institute. (2015). SAS®/STAT Software, Release 9.4. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA.
Sefeedpari P. (2012). Assessment and optimization of energy consumption in dairy farm: energy efficiency. Iranica J. Energy Environ. 3, 213-224.
Sefeedpari P., Rafiee S. and Akram A. (2012). The functional relationship between non-renewable energy use and milk yield in Iran. J. Livest. Sci. 3, 45-51.
Singh S. and Mittal J. (1992). Energy in Production Agriculture. Mittal Publications, New Delhi, India.
Soltanali H., Emadi B., Rouhani A. and Khojastepour M. (2015). Energy consumption modeling and greenhouse gas emissions in dairy farms (case study: Guilan province, Iran). J. Rumin. Res. 4, 175-193.
Todde G., Murgia L., Caria M. and Pazzona A. (2018). A Comprehensive Energy Analysis and Related Carbon Footprint of Dairy Farms, Part 2: Investigation and Modeling of Indirect Energy Requirements. Energies. 11(2), 463.
Uhlin H.E. (1998). Why energy productivity is increasing: An IO analysis of Swedish agriculture. Agric. Syst. 56, 443-465.
Upton J., Humphreys J., Koerkamp P.G., French P., Dillon P. and De Boer I. (2013). Energy demand on dairy farms in Ireland. J. Dairy Sci. 96, 6489-6498.
Upton J., Murphy M., French P. and Dillon P. (2010). Dairy farm energy consumption. Pp. 87-97 in Natl. Dairy Conf., Teagasc, Ireland.
Uzal S. (2013). Comparison of the energy efficiency of dairy production farms using different housing systems. Environ. Prog. Sustain. Energy. 32, 1202-1208.