منابع بتائین به عنوان دهندگان گروه متیل در جیرههای جوجههای گوشتی
Subject Areas : Camelر. پریرا 1 , جی.ف.م. منتن 2 , ف.آ. لنگو 3 , م.ب. لیما 4 , ل.و. فریتاس 5 , کا.سی. زاواریز 6
1 - Department of Animal Science, University of São Paulo, Piracicaba, Brazil
2 - Department of Animal Science, University of São Paulo, Piracicaba, Brazil
3 - Research and Development, Btech, Valinhos/SP, Brazil
4 - Department of Animal Science, University of São Paulo, Piracicaba, Brazil
5 - Department of Animal Science, University of São Paulo, Piracicaba, Brazil
6 - Department of Animal Science, University of São Paulo, Piracicaba, Brazil
Keywords: جوجههای گوشتی, صفات لاشه, عملکرد سینه, گروههای متیل,
Abstract :
بتائین دهنده گروههای متیل بوده و به همین دلیل میتواند جایگزین بخشی از متیونین در جیرهها گردد. هدف از این مطالعه، ارزیابی سه منبع بتائین جهت جایگزینی بخشی از مکمل متیونین در جیرههای جوجههای گوشتی بوده است. 500 جوجه گوشتی کاب در یک طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 7 تکرار (هرکدام شامل 49 پرنده) مورد استفاده قرار گرفتند. تیمار شاهد مثبت شامل سطح استانداردی از متیونی قابل هضم بوده و در شاهد منفی 17 درصد از متیونین قابل هضم جایگزین گردیده و سایر تیمارها نیز شامل سطح متیونین جیره شاهد منفی همراه با بتائین طبیعی (95 درصد) یا هیدروکلرید بتائین (72 درصد) بوده، HCl 1 و HCl 2 که ترکیبی مشابه داشته و از دو کارخانه مختلف تهیه شده بودند. عملکرد از 7 تا 21 روزگی، 7 تا 35 روزگی و 7 تا 43 روزگی ارزیابی گردید. در 43 روزگی، لاشه و بخشهای لاشه (شامل: سینه، ران و مچپا، کبد و چربی بطنی) جدا گردیده و آنالیز اقتصادی هر جیره انجام شد. نتایج عملکرد شاهد منفی مشابه سایر تیمارها بود. ولی گوشت سینه تولیدی در پرندگان تغذیه شده با شاهد منفی در مقایسه با شاهد مثبت و بتائین HCl 2 کاهش یافت. پرندگان حاصل از شاهد منفی کمترین تولید گوشت را داشته و بیشترین تولید ران و مچپا را نشان دادند. جوجههای تغذیه شده با بتائین HCl 2 سینه بزرگتری در لاشه داشته (85/42 در مقایسه با 17/41 درصد) و هزینه تولید سینه در آنها در مقایسه با شاهد منفی کاهش داشت (941/1 دلار در برابر 042/2 دلار). تفاوتی بین تیمارها در تولید لاشه، درصد کبد و چربی بطنی دیده نشد. در پرندگانی که با جیره شاهد منفی تغذیه شدند، تمایل به ذخیره چربی بطنی در لاشه بیشتر بود. به عنوان یک نتیجه کلی، در نظر گرفتن بتائین در جیرههای گوشتی حاوی سطوح محدود متیونین از نظر اقتصادی به صرفهتر بوده و هزینه تولید گوشت سینه را کاهش میدهد.
Alirezaei M., Jelodar G., Niknam P., Ghayemi Z. And Nazifi S. (2011). Betaine prevents ethanol-induced oxidative stress and reduces total homocysteine in the rat cerebellum. J. Physiol. Biochem. 67, 605-612.
Amerah A.M. and Ravindran V. (2015). Effect of coccidia challenge and natural betaine supplementation on performance, nutrient utilization, and intestinal lesion scores of broiler chickens fed suboptimal level of dietary methionine. Poult. Sci. 94, 673-680.
Barbosa N.A.A. (2009). Avaliação de aditivos em dietas de frangos de corte. MS Thesis. Faculdades de Ciências Agrárias e Veterinária, Universidade Estadual Paulista, Jaboticabal, Brazil.
Chen J., Wang M., Kong Y., Ma H. and Zou S. (2011). Comparison of the novel compounds creatine and pyruvateon lipid and protein metabolism in broiler chickens. Animal. 5, 1082-1089.
Coma J., Carrion D. and Zimmerman D.R. (1995). Use of plasma urea nitrogen as a rapid response criterion to determine the lysine requirement of pigs. J. Anim. Sci. 73, 472-481.
Conde-Aguilera J., Cobo-Ortega C., Tesseraud S., Lessire M., Mercier Y. and Van Milgen J. (2013). Changes in body composition in broilers by a sulfur amino acid deficiency during growth. Poult. Sci. 92, 1266-1275.
De Ridder J.J.M. and Van Dam K. (1975). Control of choline oxidation by rat-liver mitochondria. Biochim. Biophys. Acta. 408, 112-122.
Eklund M., Bauer E., Wamatu J. and Mosenthin R. (2005). Potential nutritional and physiological functions of betaine in livestock. Nutr. Res. Rev. 18, 31-48.
Farrokhyan P., Bouyeh M., Lartey F. and Seidavi A.R. (2014). The effects of dietary L-carnitine and gemfibrozil on performance, carcass characteristics, cholesterol and triglycerides in broiler chicks. Avian Biol. Res. 7, 160-166.
Hamidi H., Jahanian R. and Pourreza J. (2010). Effect of dietary betaine on performance, immunocompetence and gut contents osmolarity of broilers challenged with a mixed coccidial infection. Asian J. Anim. Vet. Adv. 5, 193-201.
He S., Zhao S., Dai S., Liu D. and Bokhari S.G. (2015). Effects of dietary betaine on growth performance, fat deposition and serum lipids in broilers subjected to chronic heat stress. Anim. Sci. J. 86, 897-903.
Kettunen H., Tiihonen K., Peuranen S., Saarinen M.T. and Remus J.C. (2001). Dietary betaine accumulates in the liver and intestinal tissue and stabilizes the intestinal epithelial structure in healthy and coccidia-infected broiler chicks. Comp. Biochem. Physiol. 130, 759-769.
Leclercq B. (1998). Specific effects of lysine on broiler production: comparison with threonine and valine. Poult. Sci. 77, 118-123.
Leng Z., Fu Q., Yang X., Ding L., Wen C. and Zhou Y. (2016). Increased fatty ß-oxidation as a possible mechanism for fat-reducing effect of betaine in broilers. Anim. Sci. J. 87, 1005-1010.
Lever M. and Slow M. (2010). The clinical significance of betaine, an osmolyte with a key role in methyl group metabolism. Clin. Biochem. 43, 732-744.
Metzler-Zebeli B.U., Eklund M. and Mosenthin R. (2009). Impact of osmoregulatory and methyl donor functions of betaine on intestinal health and performance in poultry. Worlds Poult. Sci. J. 65, 419-441.
Pereira P.W.Z., Menten J.F.M., Racanicci A.M., Traldi A.B., Silva C.S. and Rizzo P.V. (2010). Avaliação de complexo enzimático e betaína natural em rações para frangos de corte criados em aviário comercial. R. Bras. Zootec. 39, 2230-2236.
Ratriyanto A., Mosenthin R., Bauer E. and Eklund M. (2009). Metabolic, osmoregulatory and nutritional functions of betaine in monogastric animals. Asian-Australas J. Anim. Sci. 22, 1461-1476.
Rostagno H.S., Teixeira A., Donzele J.L., Gomes P.C., De Oliveira R.F.M., Lopes D.C., Ferreira A.J.P. and Toledo Barreto S.L. (2005). Brazilian tables for poultry and swine: Composition of feedstuffs and nutritional requirements. MS Thesis. Universidade Federal de Viçosa, Minas Gerais, Brazil.
Santana M.H.M., Costa F.G.P., Ludke J.V. and Figueiredo Júnior J.P. (2014). Interações nutricionais entre aminoácidos sulfurosos, colina e betaína para aves. Arch. Zootec. 63, 69-83.
SAS Institute. (2006). SAS®/STAT Software, Release 9.1. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA.
Steve-Garcia A.E. and Mack S. (2000). The effect of DL-methionine and betaine on growth performance and carcass characteristics in broilers. Anim. Feed Sci. Technol. 87, 85-93.
Sun H., Yang W.R., Yang Z.B., Wang Y., Jiang S.Z. and Zhang G.G. (2008). Effects of betaine supplementation to methionine deficient diet on growth performance and carcass characteristics of broilers. Am. J. Anim. Vet. Sci. J. 3, 78-84.
Waldroup P.W., Motl M.A., Yan F. and Fritts C.A. (2006). Effects of betaine and choline on response to methionine supplementation to broiler diets formulated to industry standards. J. Appl. Poult. Res. 15, 58-71.
Wallis I.R. (1999). Dietary supplements of methionine increase breast meat yield and decrease abdominal fat in growing broiler chickens. Australasian J. Exp. Agric. 39, 131-141.
Zhan X.A., Li J.X., Xu Z.R. and Zhao R.Q. (2006). Effects of methionine and betaine supplementation on growth performance, carcass composition and metabolism of lipids in male broilers. Br. Poult. Sc. 47, 576-580.