رابطه کیفیت گوشت سینه جوجههای گوشتی و برخی پارامترهای خونی: مفاهیم رنگهای متفاوت پوششها و تماس بصری انسان
Subject Areas : Camel
1 - Department of Animal Science, Faculty of Veterinary Medicine, Adnan Menderes University, Aydin, Turkey
Keywords: رابطه, پارامترهای خونی, کیفیت گوشت, بیحرکتی صوتی, تماس بصری,
Abstract :
اهداف این پژوهش برآورد ارتباط فنوتیپی میان صفات متنوع کیفی گوشت سینه، پارامترهای خونی و بیحرکتی صوتی از یک جوجه گوشتی و برای توضیح ارتباط میان این متغییرها بودند. جوجههای گوشتی به گروههای متفاوتی تقسیم شدند: (1) گروههای پوشش رنگی ارائه دهنده 4 رنگ متفاوت قرمز، آبی، سبز و خاکستری و (2) جوجههایی که تحت نظر تماس بصری انسان برای 60 تا 300 ثانیه قرار گرفتند. مجموعهای از 192 جوجه، یکروزه، به طور تصادفی به 8 گروه تیمار براساس پوشش رنگی و تماس بصری انسانی اختصاص یافتند. وزنهای هچشدگی برای گروههای رنگی پوشش قرمز، آبی، سبز و خاکستری 10/47، 35/48، 67/46 و 05/47 گرم بودند، و برای گروههای 60 تا 300 ثانیه تماس بصری انسانی 34/47 و 24/47 گرم، به ترتیب تعیین شدند. کاهش پخت یک ارتباط معنیدار منفی با pH در 15 دقیقه بعد از کشتار (pH15) در گروه پوشش قرمز داشت. ظرفیت نگهداری آب یک همبستگی منفی (355/0 r=و 489/0-) با pH در 24 ساعت پس از کشتار (pHu) در گروههای 60 و 300 ثانیه به ترتیب داشت. سطح پروتئین کلی درجه بالا و همبستگی مثبتی (675/0r=) با سطح کلسترول در گروه پوشش قرمز داشت. طول بیحرکتی صوتی (TI) ارتباط معنیداری با القا TI در گروه پوشش سبز داشت. ارزش رنگ a* گوشت سینه یک همبستگی متوسط معنیدار منفی با متغییرهای ارزش L* گوشت سینه (574/0- (01/0P<) و 373/0- (05/0P<)، به ترتیب) در پوشش خاکستری و گروه تماس بصری 300 ثانیهای نشان داد. این یافتهها تأثیرات زیادی روی استفاده از پوشش رنگی خاکستری و تماس بصری 300 ثانیهای برای بهبود کیفیت گوشت برای رفاه در جوجههای گوشتی دارد.
Alkan S., Karabağ K., Galiç A., Karslı T. and Balcıoğlu M.S. (2010). Determination of body weight and some carcass traits in Japanese quails (Coturnix coturnix Japonica) of different lines. Kafkas Univ. Vet. Fak. Derg. 16, 277-280.
Barbut S. (2009). Pale, soft and exudative poultry meat: Reviewing ways to manage at the processing plant. Poult. Sci. 88, 1506-1512.
Barton-Gade P.A., Demeyer D., Honikel K.O., Joseph R.L., Puolanne E., Severini M., Smulders F. and Tonberg E. (1993). Reference methods for water holding capacity in meat and meat products: Procedures recommended by an OECD working group. Pp. 27-32 in Proc. 39th Int. Congr. Meat Sci. Technol., Calgary, Canada.
Bassler A.W., Arnould C., Butterworth A., Colin L., de Jong I.C., Ferrante V., Ferrari P., Haslam S., Wemelsfelder F. and Blokhuis H.J. (2013). Potential risk factors associated with contact dermatitis, lameness, negative emotional state, and fear of humans in broiler chickens flocks. Poult. Sci. 92, 2811-2826.
Berri C., Debut M., Sante-Lhoutellier V., Arnould C., Boutten B., Sellier N., Baezaa E., Jehl N., Jego Y., Duclos M.J. and Le Bihan-Duval E. (2005). Variations in chicken breast meat quality: implications of struggle and muscle glycogen content at death. Br. Poult. Sci. 46, 572-579.
Bianchi M., Petracci M., Sirri F., Folegatti E., Franchini A. and Meluzzi A. (2007). The influence of the season and market class of broiler chickens on breast meat quality traits. Poult. Sci. 86, 959-963.
Deep A., Schwean-Lardner K., Crowe T.G., Fancher B.I. and Classen H.L. (2010). Effect of light intensity on broiler production, processing characteristics and welfare. Poult. Sci. 89, 2326-2333.
Dokmanovic M., Baltic M.Z., Duric J., Ivanovic J., Popovic L., Todorovic M., Markovic R. and Pantic S. (2015). Correlations among stress parameters, meat and carcass quality parameters in pigs. Asian-Australasian J. Anim. Sci. 28, 435-441.
Edwards L.E., Coleman G.J. and Hemsworth P.H. (2013). Close human presence reduces avoidance behaviour in commercial caged laying hens to an approaching human. Anim. Prod. Sci. 53, 1276-1282.
Edwards L.N., Engle T.E., Correa J.A., Paradis M.A., Grandin T. and Anderson D.B. (2010). The relationship between exsanguination blood lactate concentration and carcass quality in slaughter pigs. Meat Sci. 85, 435-440.
Fletcher D.L, Qiao M. and Smith D.P. (2000). The relationship of raw broiler breast meat color and pH to cooked meat color and pH. Poult. Sci. 79, 784-788.
Hemsworth P.H. (2009). Human-animal Relationships in the Laying Hens. Australian Poultry CRC Pty. Ltd., University of New England, Armidale, NSW 2351, Australia.
Hemsworth P.H., Coleman G.J., Barnett J.L., Borg S. and Dowling S. (2002). The effects of cognitive behavioral intervention on the attitude and behavior of stockpersons and the behavior and productivity of commercial dairy cows. J. Anim. Sci. 80, 68-78.
Honikel K.O. (1998). Reference methods for the assessment of physical characteristics of meat. Meat Sci. 49, 447-457.
Jones R.B. and Faure J.M. (1981). The effects of regular handling on fear responses in the domestic chick. Behav. Proc. 6, 135-142.
Kovach J.K. and Kabai P. (1993). Effects of bilateral hemispherectomy on genetically variable stimulus preferences and imprinting in quail chicks. Brain Res. 629, 181-188.
Le Bihan-Duval E., Berri C., Baeza E., Millet N. and Beaumont C. (2001). Estimation of the genetic parameters of meat characteristics and of their genetic correlations with growth and body composition in an experimental broiler line. Poult. Sci. 80, 839-843.
Lentfer T.L., Pendl H., Gebhardt-Henrich S.G., Fröhlich E.K.F. and Von Borell E. (2015). H/L ratio as a measurement of stress in laying hens–methodology and reliability. Br. Poult. Sci. 56, 157-163.
Nadaf J., Gilbert H., Pitel F., Berri C.M., Feve K., Beamont C., Duclos M.J., Vignal A., Porter T.E., Simon J., Aggrey S.E., Cogburn L.A. and Le Bihan-Duval E. (2007). Identification of QTL controlling meat quality traits in an F2 cross between two chicken lines selected for either low or high growth rate. BMC Genomics. 8, 155-163.
Narinç D., Aksoy T., Önenç A. and Deniz İ.Ç. (2015). The influence of body weight on carcass and carcass part yields and some meat quality traits in fast and slow growing broiler chickens. Kafkas Univ. Vet. Fak. Derg. 21, 527-534.
Narinç D., Aksoy T., Karaman E., Uygun A., Firat M.Z. and Uslu M.K. (2013). Japanese quail meat quality characteristics heritabilities and genetic correlations with some slaughter traits. Poult. Sci. 97, 1735-1744.
NRC. (1994). Nutrient Requirements of Poultry, 9th Rev. Ed. National Academy Press, Washington, DC., USA.
Qiao M., Fletcher D.L., Northcutt J.K. and Smith D.P. (2002). The relationship between raw broiler breast meat colour and composition. Poult. Sci. 81, 422-427.
Salakova A., Strakova E., Valkova V., Buchtova H. and Steinhauserova I. (2009). Quality indicators of chicken broiler raw and cooked meat depending on their sex. Acta Vet. Brno. 78, 497-504.
Silva L.B.J., Gaya L.G., Madureira A.P., TarocoI G., Ferraz J.B.S., Mourão G.B., Mattos E.C. and Filho T.M. (2011). Phenotypic correlations among meat quality traits in broilers. Ciênc. Rural. 41, 1475-1481.
SPSS Inc. (2013). Statistical Package for Social Sciences Study. SPSS for Windows, Version 22.0 Chicago SPSS Inc., USA.
Sundrum A. (2001). Organic livestock farming: A critical review. Livest. Prod. Sci. 67, 207-215.
Swatland H.J. (2008). How pH causes paleness or darkness in chicken breast meat. Meat Sci. 80, 396-400.
Vasdal G., Moe R.O., de Jong I.C. and Granquist E.G. (2018). The relationship between measures of fear of humans and lameness in broiler chicken flocks. Animal. 12, 334-339.
Waiblinger S., Boivin X., Pedersen V., Tosi M.V., Janczak A.M., Visser E.K. and Jones R.B. (2006). Assessing the human-animal relationship in farmed species: A critical review. Appl. Anim. Behav. Sci. 101, 185-242.
Zhang L., Yue H.Y., Zhang H.J., Xu L., Wu S.G., Yan H.J., Gong Y.S. and Qi G.H. (2009). Transport stress in broilers: I. Blood metabolism, glycolytic potential, and meat quality. Poult. Sci. 88, 2033-2041.
Zhang L., Zhang H.J., Qiao X., Yue H.Y., Wu S.G., Yao J.H. and Qi G.H. (2012). Effect of monochromatic light stimuli during embryogenesis on muscular growth, chemical composition, and meat quality of breast muscle in male broilers. Poult. Sci. 91, 1026-1031.
Zhuang H. and Savage E.M. (2010). Comparisons of sensory descriptive flavor and texture profiles of cooked broiler breast fillets categorized by raw meat color lightness values. Poult. Sci. 89, 1049-1055.
Zulkifli I., Gilbert J., Liew P.K. and Ginsos J. (2002). The effects of regular visual contact with human beings on fear, stress, antibody and growth responses in broiler chickens. Appl Anim. Behav. Sci. 79, 103-112.
Zulkifli I. and Siti Nor Azah A. (2004). Fear and stress reactions, and the performance of commercial broiler chickens subjected to regular pleasant and unpleasant contacts with human being. Appl. Anim. Behav. Sci. 88, 77-87.