تأثیر سطوح علوفه مصرفی بر عملکرد، کیفیت گوشت و ارزش اقتصادی گوسالههای هلشتاین تغذیه شده در سیستم ارگانیک
Subject Areas : Camelم. شریفی 1 , ر. پهلوان 2 , ع.ا. خادم 3 , ب. هینس 4 , م. صوفی زاده 5
1 - Department of Animal Science, University of Tabriz, Tabriz, Iran
2 - National Animal Breeding Center and Promotion of Animal Product, Karaj, Iran
3 - Department of Animal and PoultryScience, College of Abouraihan, University of Tehran, Tehran, Iran
4 - Department of Animal Science, University of Minnesota, St. Paul 55108, USA
5 - Department of Animal Science, University of Urmia, Urmia, Iran
Keywords: کیفیت گوشت, گوساله های گوشتی, جیره ارگانیک,
Abstract :
هدف از این مطالعه مقایسه جیره غذایی معمولی و ارگانیک در تولید گوشت گاو بود. 32 گوساله نر شیری در 4 تیمار به کار گرفته شده بود که شامل: جیره ارگانیک با سه سطح از علوفه {70 درصد جیره غذایی ارگانیک با میزان بالایی از علوفه (ORH)، 55 درصد جیره غذایی ارگانیک با مقدار علوفه متوسط (ORH)، 38 درصد جیره غذایی ارگانیک با مقدار علوفه کم (ORH)} و جیره غذایی رایج (CON). مصرف ماده خشک (DMI)، متوسط وزن روزانه (ADG) و نرخ تبدیل غذایی (FCR) گوساله اندازهگیری شد. گوسالهها پس از پایان مطالعه کشتار شدند. DMI به طور قابل توجهی در میان گروههای بعد از دوره 5 متفاوت بودند. با این حال،FCR و ADG به طور قابل توجهی در میان تمامی دورهها تفاوت داشت. اندازه فیزیکی لاشه، چربی و کلسترول در جیره غذایی رایج نسبت به رایج کمتر بودند. افزایش معنی داری در گوشت ارگانیک برای C18:2، C18:3 اسید چرب، آهن هیمینیک، آلفا توکوفرول و بتا کاروتن مشاهده شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که گوساله تغذیه شده در جیره غذایی ارگانیک با میزان بالایی از علوفه نسبت به جیرههای غذایی دیگر به طور قابل توجهی FCR پایینتری داشته است.
AOAC. (1990). Official Methods of Analysis. 15th Ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA, USA.
Braun-Blanquet J. (1964). Pflanzensoziologie, Grundzuge der Vegetationskunde.Springer, Verlag,Wien, New York.
Cozzi G., Brscic M.F., Ronch D., Boukha A., Tenti S. and Gottrado F. (2010). Comparison of two feeding finishing treatments on production and quality of organic beef. ItalianJ. Anim. Sci. 9, 404-409.
De-la-Vega F., Guzman J.L., Delgado-Pertinez M.L., Zarazaga A. and Arguello A. (2013). Fatty acid composition of muscle and internal fat depots of organic and conventional Payoya goat kids. Spanish J. Agric. Res. 11, 759-769.
Esterhuizen J., Groenewald I.B., Strydom P.E. and Hugo A. (2008). The performance and meat quality of Bonsmara steers raised in a feedlot, on conventional pastures or on organic pastures. South African J. Anim. Sci. 38, 303-314.
Fernandez M.I. and Woodward B.W. (1999). Comparison of conventional and organic beef production systems. Feedlot performance and production costs. Livest. Prod. Sci. 61, 213-223.
Littell R.C., Henry P.R. and Ammerman C.B. (1998). Statistical analysis of repeated measures data using SAS procedures. J. Anim. Sci. 76, 1216-1231.
Miotello S., Bondesan V., Tagliapietra F., Schiavon S. and Bailoni L. (2009). Meat quality of calves obtained from organic and conventional farming. Italian J. Anim. Sci. 8, 213-215.
Nielsen B.K. and Thamsborg S.M. (2005). Welfare, health and product quality in organic beef production: a Danish perspective. Livest. Prod. Sci. 94, 41-50.
NRC. (2000). Nutrient Requirements of Beef Cattle. 7th Ed. National Academy Science, Washington, DC. USA.
Rosmann R., Rosmann M., Beitz D., Sonon R.J., Trenkle A., Russell J. and Lawrence J. (2004). Feeding beef cattle to produce healthier and highly acceptable beef. Available at: www.ofrf.orgn.
Sami A.S., Augustini C. and Schwarz F.J. (2003). Effects of feeding intensity and time on feed on performance, carcass characteristics and meat quality of Simmental bulls. Meat Sci. 67, 195-201.
SAS Institute. (2004). SAS®/STAT Software, Release 9.1.3. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA.
Shongwe M.A., Jooste A., Hugo A., Alemu Z.A. and Pelser A. (2007). Will consumers pay for less fat on beef cuts? The case in Bloemfontein.South African Agrekon. 46, 475-493.
Sundrum A. (2001). Organic livestock farming: a critical review. Livest. Prod. Sci.67, 207-215.
Van Ryssen J.B.J. (2003). Organic meat and milk production: 2. achieving the objectives. South African J. Anim. Sci. 4, 7-13.
Walshe B.E., Sheehan E.M., Delahunty C.M., Morrissey P.A. and Kerry J.P. (2006). Composition, sensory and shelf stability analyses of longissimus dorsi muscle from steers reared under organic and conventional production systems. Meat Sci. 73, 319-325.