نتایج عملکرد دئوکسیسایکلین روی کلنیهای زنبور عسل
Subject Areas : Camelر. شومکُوا 1 , ر. بالکانسکا 2 , پی. هریستوو 3
1 - Research Center of Stockbreeding and Agriculture, Smolyan, Bulgaria
2 - Institute of Animal Science, Kostinbrod, Bulgaria
3 - Institute of Animal Science, Kostinbrod, Bulgaria
Keywords: عسل, پارامترهای فیزیکوشیمیایی, دئوکسیسایکلین, زنبورهای عسل, غدد هیپوفارنژیال,
Abstract :
هدف از این مطالعه برآورد اثر آنتیبیوتیک دئوکسیسایکلین روی توسعه بهاره کلنیهای زنبور عسل، ترکیب شیمیایی بدنهای زنبوران کارگر، توسعه غدههای هیپوفارنژیال و برخی پارامترهای فیزیکوشیمیایی عسل بود. آزمایش در طول تغذیه تحریککننده بهاره در مرکز تحقیقات کشت و کشاورزی، اسمولیان، بلغارستان، انجام شد. دو گروه از کلنیهای زنبور عسل تشکیل داده شدند-کنترل و آزمایشگاهی. گروه کنترل با محلول شکر (شکر/آب 1:1) و گروه آزمایشگاهی با اضافه کردن آنتیبیوتیک دئوکسیسایکلین در یک دز 500 میلیگرم/لیتر در محلول شکر تغذیه شد. مقادیر قابل توجه پایینتر برای استحکام کلنیهای زنبور عسل و میزان تولید زنبور عسل کارگر تغذیه شده با دئوکسیسایکلین نسبت به گروه کنترل بدست آمد. همبستگیهای قوی بین زنبوران کارگر و مقدار گرده زنبور عسل و مقدار عسل و گرده زنبور عسل در هر دو گروه یافت شد. از این مطالعه، این نتیجهگیری شد که توسعه غدد هیپوفارنژیال تحت تأثیر مثبت بعد از بکارگیری آنتیبیوتیک دئوکسیسایکلین در دز 500 میلیگرم/لیتر قرار نگرفت. براساس نتایج بدست آمده هیچ تفاوتی در پارامترهای فیزیکوشیمیایی نمونههای عسل از گروه کنترل و آزمایشگاهی وجود ندارد. در تمامی موارد تست برای باقیماندههای دئوکسیسایکلین در نمونههای عسل از گروه آزمایشی مرتبط و بالا بود. بنابراین، نویسندگان دئوکسیسایکلین را در زنبورداری توصیه نمیکنند.
Al-Waili N., Salom K., Al-Ghamdi A. and Ansari M.J. (2012). Antibiotic, pesticide, and microbial contaminants of honey: Human health hazards. Sci. World J. 2012, 1-9.
Bogdanov S., Martin P. and Lullmann C. (1997). Harmonised methods of the European Honey commission. Apidologie. 3, 1-57.
Chen T.B., Deng W.H., Lu W.H, Chen R.M. and Rao P.F. (2001). Detection of residual antibiotics in honey with capillary electrophoresis. School Equip. Prod. Unit. 19, 91-93.
Corby-Harris V., Meador C.A., Snyder L.A., Schwan M.R., Maes P., Jones B.M., Walton A. and Anderson K.E. (2015). Transcriptional, translational, and physiological signatures of undernourished honey bees (Apis mellifera) suggest a role for hormonal factors in hypopharyngeal gland degradation. J. Insect. Physiol. 85, 65-75.
DeGrandi-Hoffman G., Chen Y., Huang E. and Huang M.H. (2010). The effect of diet on protein concentration, hypopharyngeal gland development and virus load in worker honey bees (Apis mellifera). J. Insect. Physiol. 56, 1184-1191.
Di Pasquale G., Salignon M., Le Conte Y., Belzunces L.P., Decourtye A., Kretzschmar A., Suchail S., Brunet J. and Alaux C. (2013). Influence of pollen nutrition on honey bee health: Do pollen quality and diversity matter? PLoS One. 8(8), e72016.
Dibner J.J. and Richard J.D. (2005). Antibiotic growth promoters in agriculture: History and mode of action. Poult. Sci. 84, 634-643.
Dinkov D., Kanelov I. and Zhelyazkova I. (2003). Detection of rifampicin (RMP) in bee honey from medicated bee colonies by a microbiological assay. Sci. Public. Ecol. 2, 294-299.
Dinkov D., Kanelov I., Zhelyazkova I. and Vashin I. (2005). Persistence of tetracycline and oxytetracycline in bee honey after improper application on bee families. Bulgarian J. Vet. Med. 8, 205-209.
Eckert C.D., Winston M.L. and Ydenberg R.C. (1994). The relationship between population size, amount of brood, and individual foraging behaviour in the honey bee, Apis mellifera. Oecologia. 97, 248-255.
EU Council. (2002). Council Directive 2001/110/EC of 20 December 2001 relating to honey. Off. J. European Commun. 10, 47-52.
Forsgren E. (2010). European foulbrood in honey bees. J. Invertebr. Pathol. 103, S5-S9.
Hrassnigg N. and Crailsheim K. (1998). The influence of brood on the pollen consumption of worker bees (Apis mellifera). J. Insect. Physiol. 44, 393-404.
Hristakov I. (2012). Effect of the use of extract of Tribulus terrestris on the development and productivity of bee colonies. Ph D. Thesis. Trakia Univ., Stara Zagora, Bulgaria.
Hristov P. (1995). Stimulating products for the development of the bee colony. Pchelarstvo. 5, 12-13.
Ivanova Т. (2005). Beekeeping at the end of winter and spring. Pchelarstvo. 12, 7-30.
Jevtić G., Mladenović M., Anđelković B., Nedić N., Sokolović D. and Štrbanović R. (2009). The correlation between colony strength, food supply and honey yield in honey bee colonies. Biotechnol. Anim. Husb. 25, 1141-1147.
Khoury D.S., Myerscough M.R. and Barron A.B. (2011). A quantitative model of honey bee colony population dynamics. PLoS One. 6(4), e18491.
Lebedev B.I. and Bilash N.G. (1994). Consumption of bee bread during the year. Pchelovodstvo. 6, 12-13.
Maurizio A. (1954). Pollenernarung und Lebensvorgange bei der Honigbiene (Apis mellifera). Landwirt. Jahrbuch Schweiz. 68, 115-182.
Menkem Z.E., Ngangom B.L., Tamunjoh S.S.A. and Boyom F.F. (2019). Antibiotic residues in food animals: Public health concern. Acta Ecologica Sinica. (In Press, Corrected Proof).
Mohapatra L.N., Patnaik H.P. and Satapathy C.R. (2008). Studies on the brood rearing trends and causes of absconding in Asian hive bee, Apis cerana indica F. under coastal Orissa conditions. Indian J. Entomol. 70, 365-368.
Nenchev P., Zhelyazkova I., Gurgulova K. and Pavlov D. (2006). Study of acaricide effect of some essential oils added to the food of bees. Ecol. Future. 2, 27-31.
Omar E., Abd-Ella A.A., Khodairy M.M, Moosbeckhofer R., Crailsheim K. and Brodschneider R. (2017). Influence of different pollen diets on the development of hypopharyngeal glands and size of acid gland sacs in caged honey bees (Apis mellifera). Apidologie. 48, 425-436.
Parvulov B. (2006). Need for protein feeding and when? Pchelarstvo. 2, 4-6.
Renzi M.T., Rodríguez-Gasol N., Medrzycki P., Porrini C., Martini A., Burgio G., Maini S. and Sgolastra F. (2016). Combined effect of pollen quality and thiamethoxam on hypopharyngeal gland development and protein content in Apis mellifera. Apidologie. 47, 779-788.
Shumkova R. and Balkanska R. (2017). Physicochemical properties of Bulgarian multifloral honey samples. Pp. 149-155 in Proc. Sci. Conf. Anim. Sci. Challeng. Innovat., Sofia, Bulgaria.
Shumkova R. and Zhelyazkova I. (2013). Effect of the feeding of products stimulating the development of bee colonies. Agric. Sci. Technol. 5, 276-281.
Shumkova R. and Zhelyazkova I. (2015). Stimulating feeding and development of hypopharyngeal and thoracic glands of honeybees (Apis mellifera). Agric. Sci. Technol. 7, 309-312.
Shumkova R., Zhelyazkova I., Lazarov S. and Balkanska R. (2017). Effect on the chemical composition of the body of worker bees (Apis mellifera)fed with stimulating products. Macedonian J. Anim. Sci. 7, 129-135.
Shumkova R. (2016). Comparative study on the effect of stimulating products on the biological development of bee colonies. Ph D. Thesis. Institute of Animal Science, Kostinbrod, Bulgaria.
SPSS Inc. (2011). Statistical Package for Social Sciences Study. SPSS for Windows, Version 20. Chicago SPSS Inc., USA.
Stockwell V.O. and Duffy B. (2012). Use of antibiotics in plant agriculture. Rev. Sci. Tech. 31, 199-210.
Taha El A. and Al-Kahtani S.N. (2013). Relationship between population size and productivity of honey bee colonies. J. Entomol. 10, 163-169.
Zhelyazkova I. (2005). Feeding of honey bees. Publishers Eniovche, Sofia, Bulgaria.
Zhelyazkova I. and Shumkova R. (2013). Development of hypopharyngeal glands of worker honeybees after feeding with stimulating products. Ecol. Future. 3(4), 43-49.