کمپلکس معدنی-سینبیوتیک جدید در جیرههای گاوهای شیرده برای بهبود تولید و ترکیب شیر
Subject Areas : Camelآ.اف. گورلوو 1 , آ.آی. بلیااِو 2 , م.آی. اسلوژنکینا 3 , ن.آی. مسولووا 4 , ای.ی. زلوبینا 5 , آ.وی. راندلین 6 , ای.ی. بُندارکووا 7 , ب.آ. شرستیوک 8
1 - Volga Region Research Institute of Manufacture and Processing of Meat-and-Milk Production, Volgograd, Russia|Volgograd State Technical University, Volgograd, Russia
2 - Federal Scientific Center for Agro-Ecology, Integrated Land Reclamation and Protective Forestation, Russian Academy of Science, Volgograd, Russia
3 - Volga Region Research Institute of Manufacture and Processing of Meat-and-Milk Production, Volgograd, Russia|Volgograd State Technical University, Volgograd, Russia
4 - Volga Region Research Institute of Manufacture and Processing of Meat-and-Milk Production, Volgograd, Russia|Volgograd State Technical University, Volgograd, Russia
5 - Volga Region Research Institute of Manufacture and Processing of Meat-and-Milk Production, Volgograd, Russia|Volgograd State University, Volgograd, Russia
6 - Volga Region Research Institute of Manufacture and Processing of Meat-and-Milk Production, Volgograd, Russia
7 - Volga Region Research Institute of Manufacture and Processing of Meat-and-Milk Production, Volgograd, Russia
8 - Volga Region Research Institute of Manufacture and Processing of Meat-and-Milk Production, Volgograd, Russia
Keywords: سودآوری, تغذیه, تولید, گاوهای شیرده, زیست فراهمی, سینبیوتیک-معدنی,
Abstract :
هدف از این مطالعه بررسی اثر بخشی کمپلکس آزمایشی جدید در جیرههای گاوهای شیرده بود. آزمایشات علمی و اقتصادی در شرایط یک مجموعه صنعتی بزرگ برای تولید شیر از گاوهای نژاد هلشتاین (روسیه) انجام شد. چهار گروه از گاوهای هلشتاین (شکم سوم)، در هر گروه 20 حیوان، برای انجام یک روش تحقیق مشابه تشکیل شدند. گاوها در گروه کنترل با جیره پایه تغذیه شدند. گاوها در گروههای دیگر با کمپلکس آزمایشگاهی در دزهای متنوع تغذیه شدند. تمام شاخصها توسط روشهای شناخته شده گسترده تعیین شدهاند، از قبیل استخراج، الکتروفورز مویین، کروماتوگرافی، اتدازهگیری تیتر کمی، طیفسنجی جذب اتمی و دیگر روشها. برای سنتز شیر، ارگانیسمهای گاوها در گروههای آزمایشگاهی نیتروژن هضم شده بیشتری را به طور میانگین با 14.85 درصد صرف کردند؛ نیتروژن استخراج شده از بدن گاوها با اوره به طور میانگین کمتر بود با میانگین 4.13 درصد. افزایش در تولید شیر به طور متوسط 3.8 درصد بود. در مقایسه با گروه کنترل، گاوهای گروههای آزمایشی محتوای بیشتری از ماده خشک در شیر با میانگین 0.4 درصد؛ چربی با 0.17 درصد؛ و پروتئین با 0.1 درصد (شامل آلفا-لاکتوآلبومین با 8.31 درصد و بتا-لاکتوگلوبولین با 36.6 درصد). پروتئین شیر در گروههای آزمایشی حاوی اسیدهای آمینه ضروری بیشتری به طور میانگین با 9.83 درصد، و چربی شیر حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع با 1.46 درصد بودند. شیر در گروههای آزمایشی برای یک محتوی بالای ویتامینها (به طور متوسط 16.3 درصد، در مقایسه با گروه کنترل) مورد توجه قرار گرفتند، در عمل B2 با 10.8 درصد، B9 با 28.6 درصد و D3 با 8/39 درصد. علاوه بر این، کسر وزنی عناصر کمیاب در شیر افزایشی یافت شد، به معنی دیگر، کلسیم با 17.3 درصد، ید با 36.4 درصد، پتاسیم با 20.6 درصد، منیزیم با 18.5 درصد، منگنز با 66.7 درصد، فسفر با 20.3 درصد و سیلیس با 54.2 درصد. افزایش در تولید شیر گاوها و محتوی چربی بالاتر در شیر امکان سود فروش 1 تن شیر را به طور متوسط 12 درصد و سطح سودآوری تولید را 6.5 درصد افزایش میدهد. مطالعه انجام شده با اطمینان اثبات کرده است که پرمیکس پیشنهاد شده دسترسی خوراک و قابلیت هضم را ارتقاء داده، قابلیت هضم خوراکها و مصرف مؤثر آنها را بهبود داده، هماتولوژی خون را بهبود داده، تولید شیر را افزایش داده و ترکیب شیر را بهبود داده، که منجر به افزایش در سودآوری تولید میشود.
Aquilina G., Bampidis V., Bastos M.D., Bories G., Chesson A., Cocconcelli P.S., Fernandez-Cruz M.L., Flachowsky G., Gropp J., Kolar B., Kouba M., Puente S.L., Lopez-Alonso M., Mantovani A., Mayo B., Ramos F., Rychen G., Saarela M., Villa R.E., Wallace R.J. and Wester P. (2015). Scientific Opinion on the safety and efficacy of Biosprint (R) (Saccharomyces cerevisiae MUCL 39885) for minor ruminant species for meat and milk production. European Food Saf. Author. J. 15, 4931-4941.
Day M.J. and Schultz R.D. (2014). Veterinary Immunology: Principles and Practice. CRC Press, United Kingdom.
De K., Pal S., Prasad S. and Dang A.K. (2014). Effect of micronutrient supplementation on the immune function of crossbred dairy cows under semi-arid tropical environment. Trop. Anim. Health Prod. 46(1), 203-211.
DeLaval. (2001). Efficient Feeding. Feedtech and Harmony are trademarks of the DeLaval Group. DeLaval, Alpro, Ghent, Belgium.
Dunham J.R. and Call E.P. (1989). Feeding Dairy Cows. Cooperative Extension Service, Kansas State University, Manhattan.
Fernandez M.I., Woodward B.W. and Stromberg B.E. (1998). Effect of diatomaceous earth as an anthelmintic treatment on internal parasites and feedlot performance of beef steers. Anim. Sci. 66(3), 635-641.
Gorlov I.F., Mosolova N.I., Zlobina E.Y., Korotkova A.A. and Prom N.A. (2014). Use of new supplement feeds based on organic iodine in rations of lactating cows. American-Eurasian J. Agric. Environ. Sci. 14(5), 401-406.
Gorlov I.F., Bozhkova S.E., Shakhbazova O.P., Gubareva V.V., Mosolova N.I., Zlobina E.Yu., Fiodorov Y.N. and Mokhov A.S. (2016a). Productivity and adaptation capability of Holstein cattle of different genetic selections. Turkish J. Vet. Anim. Sci. 40(5), 527-533.
Gorlov I.F., Slozhenkina M.I., Shakhbazova O.P., Gubareva V.V. and Zlobina E.Y. (2016b). Optimization of feed acreages structure in unstable moistening zone. Asian J. Agric. Res. 10 (3), 154-161.
Gorlov I.F., Radchikov V.F., Tsai V.P., Slozhenkina M.I., Zlobina E.Y. and Karpenko E.V. (2018). The effectiveness and advantages of sapropel in feeding steers. Res. J. Pharm. Biol. Chem. Sci. 9(1), 583-592.
Hall M.B. (1997). Dairy production management - Interpreting (and misinterpreting) feed analyses. Compend. Contin. Educ. Vet. 19(8), 157-168.
Johnson R.A. and Bhattacharyya G.K. (2010). Statistics Principles and Methods. John Wiley and Sons, Inc., Hoboken, New Jersey, USA.
Jones N.M., Engle T.E., Han H., Wagner J.J. and Archibeque S.L. (2017). Inclusion of zeolites (clinoptilolite) in finishing ration of feedlot beef cattle. J. Anim. Sci. 95, 267-267.
Kalashnikov A.P., Fisinin V.I., Shcheglov V.V. and Klejmenov N.I. (2003). Norms and Rations of Feeding of Agricultural animals. Rosselhozakademia, Moscow, Russia.
Kondrakhin I.P. (2004). Methods of Veterinary Clinical Laboratory Diagnostics. Kolos, Moscow, Russia.
Martin N.P., Russelle M.P., Powell J.M., Sniffen C.J., Smith S.I., Tricarico J.M. and Grant R.J. (2017). Invited review: Sustainable forage and grain crop production for the US dairy industry. J. Dairy Sci. 100(12), 9479-9494.
Mighoratil L., Abeni F., Cattaneo M.P., Tornielli C. and Pirlo G. (2007). Effects of adsorbents in dairy cow diet on milk quality and cheese-making properties. Italian J. Anim. Sci. 6(1), 460-462.
Minakov I.A. (2015). Agricultural Economics. INFRA-M, Moscow, Russia.
Ministry of Agriculture of the USSR, All-Union Academy of Agricultural Science. (1983). Methods of Determining the Cost-effectiveness of Agricultural Research Results and Development Activities, of New Technology, Inventions and Innovations. Rosselhozakademia, Moscow, Russia.
Nevalainen T. (2014). Animal Husbandry and Experimental Design. Inst. Lab. Anim. Res. J. 55(3), 392-398.
NRC. (2001). Nutrient Requirements of Dairy Cattle. 7th Ed. National Academy Press, Washington, DC, USA.
Overton T.R. and Yasui T. (2014). Practical applications of trace minerals for dairy cattle. J. Anim. Sci. 92(2), 416-426.
Ovsyannikov A.I. (1976). Fundamentals of experimental work in animal husbandry (in Russian). Kolos, Moscow, Russia.
Pasandideh M., Mohammadabadi M.R., Esmailizadeh A.K. and Tarang A. (2015). Association of bovine PPARGC1A and OPN genes with milk production and composition in Holstein cattle. Czech J. Anim. Sci. 60, 97-104.
Pieszka M., Kamyczek M., Rudzki B., Lopuszanska-Rusek M. and Pieszka M. (2015). Evaluation of the usefulness of hybrid rye in feeding polish Holstein-Friesian dairy cows in early lactation. Ann. Anim. Sci. 15(4), 929-943.
Prasad C.S. and Gowda N.K.S. (2005). Importance of trace minerals and relevance of their supplementation in tropical animal feeding system: A review. Indian J. Anim. Sci. 75(1), 92-100.
Russell J.B. and Wilson D.B. (1996). Why are ruminal cellulolytic bacteria unable to digest cellulose at low pH? J. Dairy Sci. 79(8), 1503-1509.
Spears J.W. (1996). Organic trace minerals in ruminant nutrition. Anim. Feed Sci. Technol. 58(1), 151-163.
Titov E.I., Tikhomirova N.A., Ionova I.I., Gorlov I.F., Mosolova N.I., Korotkova A.A. and Zlobina E.Y. (2016). Influence of zootechnical and technological factors on angiogenin content in raw milk and secondary milk raw material. Int. Food Res. J. 23(6), 2465-2471.
Valpotic H., Gracner D., Turk R., Duricic D., Vince S., Folnozic I., Lojkic M., Zaja I.Z., Bedrica L., Macesic N., Getz I., Dobranic T. and Samardzija M. (2017). Zeolite clinoptilolite nanoporous feed additive for animals of veterinary importance: Potentials and limitations. Period. Biol. 119(3), 159-172.