شناسایی ترکیبات شیمیایی میوه گونه Rhus coriaria L از همدان
Subject Areas : Journal of Medicinal Herbs, "J. Med Herb" (Formerly known as Journal of Herbal Drugs or J. Herb Drug)حمیدرضا اردلانی 1 , مریم حسن پور مقدم 2 , امین هادی پناه 3 , فرنوش فتوت 4 , علی عزیزی 5 , جلال سلطانی 6
1 - گروه علوم باغبانی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2 - مرکز تحقیقات دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
3 - گروه علوم باغبانی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
4 - گروه آموزشی پروتزهای دندانی دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
5 - گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
6 - گروه آسیب شناسی گیاهی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
Keywords: فیتوشیمی ترکیبات شیمیایی Anacardiaceae HPLC-MS,
Abstract :
Ali-Shtayeh, M.S., Jamous, R.M., Al-Shafie, J.H., Elgharabah, W.A., Kherfan, F.A., Qarariah, K.H., Isra'S, K., Soos, I.M., Musleh, A.A., Isa, B.A. 2008. Traditional knowledge of wild edible plants used in Palestine (Northern West Bank): a comparative study. Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine., 4, 13.
Anwer, T., Sharma, M., Khan, G., Iqbal, M., Ali, M.S., Alam, M.S., Safhi, M.M., Gupta, N. 2013. Rhus coriaria ameliorates insulin resistance in non-insulin-dependent diabetes mellitus (NIDDM) rats. Acta Pol Pharm., 70, 861-867.
Bursal, E., Köksal, E. 2011. Evaluation of reducing power and radical scavenging activities of water and ethanol extracts from sumac (Rhus coriaria L.). Food Research International., 44, 2217-2221.
Fazeli, M.R., Amin, G., Attari, M.M.A., Ashtiani, H., Jamalifar, H., Samadi, N., 2007. Antimicrobial activities of Iranian sumac and avishan-e shirazi (Zataria multiflora) against some food-borne bacteria. Food Control., 18, 646-649.
Kosar, M., Bozan, B., Temelli, F., Baser, K. 2007a. Antioxidant activity and phenolic composition of sumac (Rhus coriaria L.) extracts. Food Chemistry., 103, 952-959.
Kosar, M., Bozan, B., Temelli, F., Baser, K. 2007b. Antioxidant activity and phenolic composition of sumac (Rhus coriaria L.) extracts. Food Chemistry., 103, 952-959.
Kossah, R., Nsabimana, C., Zhao, J., Chen, H., Tian, F., Zhang, H., Chen, W. 2009. Comparative study on the chemical composition of Syrian sumac (Rhus coriaria L.) and Chinese sumac (Rhus typhina L.) fruits. Pakistan Journal of Nutrition., 8, 1570-1574.
Madsen, A.D., Goessler, W., Pedersen, S.N., Francesconi, K.A. 2000. Characterization of an algal extract by HPLC-ICP-MS and LC-electrospray MS for use in arsenosugar speciation studies. Journal of Analytical Atomic Spectrometry., 15, 657-662.
Matuszewski, B., Constanzer, M., Chavez-Eng, C. 2003. Strategies for the assessment of matrix effect in quantitative bioanalytical methods based on HPLC-MS/MS. Analytical Chemistry., 75, 3019-3030.
Mavlyanov, S., Islambekov, S.Y., Karimdzhanov, A., Ismaikov, A. 1997. Anthocyans and organic acids of the fruits of some species of sumac. Chemistry of Natural Compounds., 33, 209-209.
Tsankova, E.T., Dyulgerov, A.S., Milenkov, B.K. 1993. Chemical composition of the Bulgarian sumac oil. Journal of Essential Oil Research., 5, 205-207.
Zalacain, A., Prodanov, M., Carmona, M., Alonso, G. 2003. Optimisation of extraction and identification of gallotannins from sumac leaves. Biosystems Engineering., 84, 211-216.