اثر مهاری آب ازنه در مرحله نم زنی گندم بر کاهش میزان رشد آسپرژیلوس پارازیتیکوس
محورهای موضوعی : زیست شناسیمتین محمدی کوچصفهانی 1 , محمود علی محمدی 2 , غلامرضا جاهد خانیکی 3 , رامین نبی زاده نودهی 4 , زینب آقامحسنی 5 , مریم موذنی 6 , ساسان رضایی 7
1 - گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2 - گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3 - گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
4 - گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
5 - گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
6 - گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
7 - گروه انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
کلید واژه: گندم, آسپرژیلوس پارازیتیکوس, آب ازنه, مشروط کردن,
چکیده مقاله :
فساد قارچی مواد غذایی سالانه موجب زیان های اقتصادی فراوان می شود. گندم ازمهمترین غلات مورداستفاده در ایران و حساس به آلودگی با قارچ ها می باشد. از جمله این قارچ ها آسپرژیلوس پارازیتیکوس است که باعث کاهش کیفیت مواد غذایی شده و با تولیدآفلاتوکسین صدماتی را به سلامت فرد وارد می کند. ازن ضدعفونی کننده ای قوی بوده و به سرعت به اکسیژن مولکولی تبدیل شده و باقیمانده ای برجای نمی گذارد. هدف از انجام این مطالعه، استفاده از آب ازنه به عنوان یک ضدعفونی کننده ایمن در کاهش آلودگی گندم با قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس می باشد. جهت بررسی تاثیر آب ازنه بر رشد آسپرژیلوس پارازیتیکوس، سوسپانسیون قارچ با غلظت های 10، 102، 104 اسپور به ازای هرگرم گندم به نمونه ها تلقیح گردید و به مدت 10 روز در دمای c◦30-25 گرمخانه گذاری شدند. پس از نم زنی نمونه های آلوده با آب ازنه با غلظت های 0 ، 1، 2 و 5/2 میلی گرم در لیتر مجددا به مدت 24 ساعت در 3 دمای 20> ، 25 و 40 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری شدند. سپس از روش توزین میسیلیوم های قارچی پس از خشک کردن آن ها استفاده شد. نتایج با نرم افزار SPSS20 تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد آب ازنه می تواند رشد آسپرژیلوس پارازیتیکوس را به روش وابسته به غلظت، به طور معنی داری ((p < 0.001 کاهش دهد. استفاده ازآب ازنه در مرحله نم زنی گندم به طور موثری می تواند باعث کاهش رشد قارچی شود.
Food and feed spoilage moulds cause great economic losses worldwide. Wheat is important cereal in Iran and very sensitive to mould contamination aflatoxigenic moulds. Ozone recognized as a strong disinfection substance since before 1997. It decomposes rapidly to molecular oxygen without leaving a residue. In order to study the effect of ozonated water on growth of Aspergillus parasiticus, wheat samples inoculated with spore suspension (10, 102,104spore/gr wheat) of Aspergillus parasiticus and incubated at 25-30◦Cfor 10 days. Contaminated samples incubated at <20, 25, 40◦C for 24h, after tempering with ozonated water to concentrations of 0, 1, 2, 2.5 mg ozone/l. For evaluate of ozone effectiveness on reduction of Aspergillus parasiticus, weighing of mould mycelium method was used after drying.Then fungal mycelia were weighted to evaluate the effect of ozone on Aspergillus parasiticus growth. Results indicated that ozonated water can reduce Aspergillus parasiticus growth and this the reduction can be increased due to increasing of ozone concentration. Tempering with ozonated water had significant effect on A. parasiticus growth (p Aspergillus parasiticus growth.
_||_