مقایسه فعالیت ضد مخمری عصارههای آبی و الکلی چای سیاه (Camellia sinensis) و هسته انگور (Vitis vinifera L.)بر روی مالاسزیا پاکی درماتیس (ATCC 10231) و مقایسهی آن با داروی کلوتریمازول
محورهای موضوعی : میکروبیولوژیاعظم قربان نیا دلاور 1 , نیوشا قاسمی 2 , مریم انسی نژاد 3 , مسعود هاشمی کروئی 4 , عیسی غلامپور عزیزی 5
1 - استادیار گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
2 - دانش آموخته دانشکده دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران
3 - دانش آموخته دانشکده دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران
4 - گروه دانشکده دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران
5 - گروه دانشکده دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران
کلید واژه: چای سیاه, ضد میکروبی, هسته انگور, مالاسزیا پاکی درماتیس, کلوتریمازول,
چکیده مقاله :
در سالهای اخیر، به علت استفاده بیرویه از داروهای ضد میکروبی، مقاومت به انواع داروها به وجود آمده است. هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثرات عصاره های آبی، متانولی و اتانولی چای سیاه (Camellia sinensis) و هسته انگور (Vitis vinifera L.)بر روی مالاسزیا پاکی درماتیس (ATCC 10231)با روش های دیسک، چاهک و تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت کشندگی قارچ (MFC) می باشد. برای چای سیاه میزان میانگین MIC عصاره آبی33/3333 میکروگرم بر میلی لیتر، عصاره اتانولی9375 میکروگرم بر میلی لیتر و متانولی6250 میکروگرم بر میلی لیتر و همچنین میزان میانگین MFC عصاره آبی صفر، عصاره اتانولی18750 میکروگرم بر میلی لیتر و متانولی 12500میکروگرم بر میلی لیتر مشخص گردید. برای هسته انگور میزان میانگین MIC عصاره آبی1250 میکروگرم بر میلی لیتر، عصاره اتانولی 1250 میکروگرم بر میلی لیتر و متانولی33333 میکروگرم بر میلی لیتر و همچنین میزان میانگین MFC عصاره آبی 16667 میکروگرم بر میلی لیتر، عصاره اتانولی 102×125 میکروگرم بر میلی لیتر و متانولی23611 میکروگرم بر میلی لیتر مشخص گردید. هاله عدم رشد کلوتریمازول روی مالاسزیا پاکی درماتیس در دیسک بین 35 تا 47 میلی متر و در چاهک 40 تا 49 میلی متر مشخص گردید. در تمامی عصارهها یک روند افزایشی در هاله عدم رشد با افزایش حجم عصارههای مصرفی مشاهده شدند. بنابراین عصاره های این دو گیاه دارای اثر ضد مخمری قابل دسترس و طبیعی ضد میکروبی، هستند ولی در مقایسه با کلوتریمازول هاله عدم رشد کوچکتری ظاهر شدند. با این وجود فعالیت ضد مخمری عصاره های هسته انگور بیش از چای سیاه میباشد.
In recent years, resistance to a variety of drugs has developed due to the indiscriminate use of antimicrobials. The aim of the present study was to compare aqueous, ethanolic and methanolic extracts of black tea(Camellia sinens) and grape seed (Vitis vinifera L.) on Malassezia pachydermatis (ATCC 10231) by disk, well, Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Fungicidal Concentration (MFC) methods. For black tea MIC was 25(103) µg/ml for the aqueous extract, 6250 µg/ml for the ethanolic extract and 125(102) µg/ml for the methanolic extract. MFC was 0 for the aqueous extract, 125(102) µg/ml for the ethanolic extract and 25(103) µg/ml for the methanolic extract. For grape seed MIC was 1250 µg/ml for the aqueous extract, 1250 µg/ml for the ethanolic extract and 33333 µg/ml for the methanolic extract. MFC was 16667 for the aqueous extract, 125(102) µg/ml for the ethanolic extract and 23611 µg/ml for the methanolic extract. The Clotrimazole diameter the zone of inhibition on Malassezia pachydermatis was determined between 35 and 47 mm in the disk and 40 to 49 mm in the well. In all the extracts, an increasing trend of the zone of inhibition was observed with the increase in the volume of consumed extracts. Therefore, the extracts of these two plants have an accessible and natural antibiotic effect, but compared to Clotrimazole, a smaller the zone of inhibition appeared. However, the anti- yeast activity of grape seed extracts is more than that of black tea.
_||_