شناسایی ژنinvA برای شناسایی درصد آلودگی به سالمونلا در لاشههای طیور با استفاده از PCR
محورهای موضوعی : پژوهش های بالینی دام های بزرگ
کلید واژه: PCR, سالمونلا, لاشه طیور, آلودگی تقاطعی,
چکیده مقاله :
سالمونلا یکی از مهمترین عوامل مسمومیت مواد غذایی در دنیا می باشد که در موارد زیادی از لاشههای طیور و فرآوردههای گوشت طیور جداسازی شده است. آلودگی سالمونلایی در لاشههای طیور می تواند بیشتر به دلیل آلودگی تقاطعی لاشهها با عوامل آلوده کننده، عدم شتشوی کافی لاشه ها، آلودگی خط کشتار و عدم نگهداری لاشه در درجه حرارت پایین در زمان توزیع باشد. در این مطالعه برای بررسی میزان آلودگی سالمونلایی در لاشههای طیور، از 60 لاشه طیور توزیع شده در سطح سنندج بدور از هر گونه آلودگی ثانویه نمونه برداری کرده و با روشهای میکروبی متداول کشت شده و با استفاده از PCR مورد ارزیابی قرار گرفت.برای جداسازی سالمونلا با استفاده از PCR ژن اختصاصی جنس سالمونلا Inva بررسی شد. نتایج حاصل از روش PCR نشان داد که 66/16 درصد لاشههای طیور دارای آلودگی سالمونلا بودند.این مطالعه نشان داد که میزان شیوع آلودگی سالمونلایی در لاشههای طیور توزیع شده در سطح سنندج بالا میباشد
Salmonella is a leading cause of worldwide food borne illness. Isolations of Salmonella are reported more often from poultry carcass and poultry products. Salmonella contamination in poultry products is primarily due to cross contamination by physical contact during carcass processing such as improper cleaning and disinfection of processing lines, improper chilling and storage temperature. The presence of Salmonella was detected in 60 samples of poultry carcasses from retail shops in Sanandaj, iran. The presence of Salmonella was assessed by conventional culture method and confirmed by PCR method. PCR amplification of InvA gene as a specific method for detection of Salmonella was evaluated. In this study Salmonella was isolated from 16.66% of samples by conventional culture method and confirmed by PCR. This study showed a widespread prevalence of salmonella in poultry carcasses from local store in Sanandaj, iran.
1- رضویلر، و .(1382): میکروبهای بیماریزا در مواد غذایی و اپیدمیولوژی مسمومیتهای غذایی. انتشارات دانشگاه تهران، چاپ دوم، شماره 2431، صفحه2-1.
2- Amavisit, P., Browning, G.F., Lightfood, D.,Anderson, C.S. (2001): Rapid PCR detection of Salmonella in horse faecal samples, Veterinary Microbiology.79: 63-74.
3- Baumgartner, A., Heimann, P., Schmid, H., Liniger, M., Simmel, A. (1992): Salmonella contamination of poultry carcasses and human Salmonellosis. Archv. f.r Leben., 43: 123-12.
4- Bokanyi, R.P., Stephens, Jr. J.F., and Foster, D.N. (1990): Isolation and characterization of Salmonella from broiler carcasses or parts. Poultry Science 69:592-598.
5- Capita, R., Alonso-Calleja, C., Garcia-Fernandez, M.C., Moreno. M. (2002): Trisodium Phosphate (TSP) treatment for decontamination of Poultry. Food. Science Technalog Institute. 8:11-24.
6- Cason, J., Berrang, M., Buhr, R., Cox, N (2004): Effect of pre-chill fecal contamination on numbers of bacteria recovered from broiler chicken carcasses before and after immersion chilling. J. Food. Proteation 67:1829-1833.
7- Center For Disease Control and Prevention (Cdc). )1996:( Salmonella surveillance, annual summary, Atlanta, Georgia, USA.
8- Cunningham, F.E., Cox, N.A (1987): Microbiology of Meat. 1st ed. Academic Press INC. p. 193-205.
9- Fratamico, P. M. )2003:( Comparison of culture, polymerase chain reaction (PCR), TaqMan Salmonella and Transia card Salmonella assays for the detection of Salmonella in naturally-contaminated ground chicken,and ground beef. Mollucdam Cell. Probes. 17: 215-221.
10-Herikstad, H., Motarjemi, Y., Tauxe, R.V (2002):Salmonella surveillance: a global survey of publichelth serotyping. Epidemiological. Infection; 129: 1-8.
11-Herrera-León, S., McQuiston, J. R., Usera, M. A., Fields, P. I., Javier Garaizar, J., Echeita, M. A(2004): Multiplex PCR for Distinguishing the Most CommonPhase-1 Flagellar Antigens of Salmonella spp. Journal of Clinical Microbiology; 42: 2581-2586.
12-Izat, A.L., Kopek, J. M., McGinnis, J. D.)1991(: Incidence, numbers, and serotypes of Salmonella on frozen broiler chickens at retail. Poultuy Science 70:1438-1440.
13-Kong, R.Y.C., Lee, S.K.Y., Law, T.W.F., Law, S.H.W., R.S.S. Wu, R.S.S (2002): Rapid detection of six types of bacterial pathogens in marine waters by multiplex PCR, Wat. Res. 36: 2802-2812.
14-Machado, J., Bernardo. F. )1990:( Prevalence of Salmonella in chicken carcasses in Portugal. Journal of Applgid Bacterlog 69:477-480.
15-Malorny, B., Bunge, C., Helmut, R. (2007): A realtime PCR for detection of Salmonella Enteritidis in poultry meat and consumption eggs. Journal of Microbiolg Methods. 70: 245-251.
16-Malorny, B., Hoorfar, J., Bunge, C., Helmuth, R. (2003): Multicenter Validation of the Analytic Accuracy of Salmonella PCR: toward an international standard. Appl. Environmoat of Microbiology. 69: 290-296.
17-Puente, J. L., Alvarez-Scherer, V., Gosset, G. and Calva, E., )1989(: Comparative Analysis Of The Salmonella Typhi And Escherichia Coli Ompc Genes. Gene, 83, 197–206.
18-Rahn, K.; De Grandis, S.A.; Clarke, R.C. Et al. - Amplification of an invA gene sequence of Salmonella typhimurium by PCR as a specific method of detection of Salmonella. Moleculed cell Probes, 6: 271-279, 1992.
19-Soumet, C., Ermel, G., Rose, N., Rose, V., Drouin, P., Salvat, G., Colin, P (1998): Evaluation of a multiplex PCR assay for simultaneous identification of Salmonella sp., Salmonella Enteritidis and Salmonella Typhimurium from environmental swabs of poultry houses, Lett. Appliyed. Microbiology. 28: 113-117.
20-Steers and Heifers, (2013) U.S. Department of Agriculture, Food Safety Inspection Service, Washington D. C., [Internet, www]. Address. :http://www.fsis.usda.gov /OPHS/baseline /steer.
21-Vantarakis, A., Komninou, G., Venieri, D. And Papapetropoulou, M., )2000): Development of A Multiplex Pcr Detection of Salmonella Spp. And Shigella Spp. In Mussels. Lett. Applgid Microbioly, 31, 105–109.
22-Ziemer, C. J., Steadham, S. R. (2003): Evaluation of the specificity of Salmonella PCR primers using various intestinal bacterial species. Lett. Applgid. Microbioly., 37, 463.
_||_