بررسی اثر ضد سرطانی و ضد جهشی باکتری های پروبیوتیک(لاکتوباسیلوس کوآگولانس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس) با استفاده از سالمونلا تیفی موریوم TA100 و میکروزوم کبدی موش
محورهای موضوعی : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیمریم اکرامی 1 , صدیقه مهرابیان 2 , رباب رفیعی طباطبایی 3
1 - کارشناس ارشد میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، ایران
2 - استاد، میکروبیولوژی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
3 - دانشیار، میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، ایران
کلید واژه: Ames test, تست ایمز, پروبیوتیک ها, سالمونلا تیفی موریوم TA100, Salmonella typhimurium 100, Microsomes, ضد سرطان, Probiotice Bacteria,
چکیده مقاله :
زمینه و هدف: سرطان یکی از شایع ترین بیماری ها در دنیا می باشد، با توجه به افزایش ابتلا، جهتپیشگیری از این بیماری، استفاده از باکتری های پروبیوتیک حائز اهمیت می گردد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر ضد سرطانی باکتری های پروبیوتیک توسط تست ایمز می باشد. روش کار: در ابتدا، جهت شناسایی باکتری های پروبیوتیک مورد استفاده در این تحقیق تست های مختلف بیوشیمیایی انجام گرفت، در مرحله بعد آزمون های تایید ژنوتیپ سوش سالمونلا تیفی موریوم TA100 اجرا شد. پس از تست های تاییدی، اثر ضد موتاسیونی سوپرناتانت کشت باکتری ها در مقابل عامل سرطان زای آزید سدیم توسط تست ایمز(سویه سالمونلا تیفی موریوم TA100) در حضور و عدم حضور S9 ارزیابی شد. نتایج حاصل از این آزمایش به کمک نرم افزار SPSS و روش آماری آنالیز واریانس یک طرفه مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: بر اساس نتایج و مشاهده تعداد کلنی های برگشتی، فعالیت ضد موتاسیونی باکتری ها توسط تست ایمز تایید می گردد، بر این اساس آن ها می توانند عوامل سرطان زا را در رابطه باگونه باسیلوس کوآگولانس بدون حضورS9 تا بیش از 45% و در حضور S9 بیش از 50%،هم چنین در گونه لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس نیز بدون حضورS9 بیش از 50% و در حضور S9 بیش از 55% مهار نمایند که نشان دهنده فعالیت ضدسرطانی بالایی می باشد. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از محصولات حاوی باکتری های پروبیوتیک، دارای اثرات ضد موتاسیونی و ضد سرطانی می باشد. آن ها با تغییر فلور روده سبب کاهش جذب مواد سرطان زا و جهش زا شده و به سلامت انسان کمک می کنند. میزان اثر بازدارندگی بالاتر از 40% نشان دهنده ی اثر ضد جهشی و ضد سرطانی قوی می باشد که بیان گر توانایی بالقوه این دونوع باکتری جهت جلوگیری از سرطان و جهش می باشد.
Inroduction & Objective: Probiotic bacteria is potential hazards should also be considered and used at concentrations that have not mutagenic or carcinogenic effects. This study aimed to assess Investigation about the Mutagenic and Carcinogenic Effects of Probiotice Bacteria with Using Salmonella typhimurium TA100 and Rat Liver Microsomes(S9). Material and Methods:In this study, we utilize the Ames test using Salmonella typhimurium TA100. Firstly, the purity of the strains was confirmed in terms of purity of mutagenic properties. In the next phase of this research the rat liver micrsomes was separately added to the minimal glucose agar medium containing the suspected carcinogenic, andprobiotice bacteria negative and positive controls and all back colonies were counted. Results: The number of revertant colonies the treated plates with S9 is decreased and it means mutagenic and carcinogenic effect of probiotice bacteria with S9 is decreased. Conclusion: The results of the present study shows that the probiotice bacteria at concentrations examined had no mutagenic and carcinogenic effect.
-امتیاز جو، م. 1386. بررسی اثرات جهش زایی و سرطان زایی سه ترکیب افزودنی به نفت خام میدان سیری (واقع در خلیج فارس) توسط باکتری سالمونلا تیفی موریوم .Ames test. علوم و تکنولوژی محیط زیست.
2-مهرابیان، ص. 1383. بررسی اثر جهش زایی و سرطان زایی پلی اتیلن سنگین و سبک با استفاده از سالمونلا تیفی موریوم100 TA،104 TA و میکروزوم. مجله علمی و پژوهشی حکیم.
3.Ames, BN., MC.Cann, J., Yamasaki, E. (1976). Method for detecting carcinogens and mutagens with the salmonella/mammalin mutagenicity test. Mutant Res, 31(6); 347-349.
4.Biffi, A., Coradini, D., Larsen, R. L., Di Fronzo, G.(1997). Antiproliferative effect of fermented milk on the growth of a human breast cancer cell line. Nutr Cancer, 28(1); 98.99.
5.Bathini, M., Goto, S., Tian, H., Ando, F., Fukuhara, M., Watanabe, I. (2002). Mutagenicity of 1,3-Butadiene, 1,4-Pentadiene -3- ol, Isoprene, 2,4- Hexadiene, cis and trans- piprylene, Envi- ron. Health Perspect, 3; 73-78.
6.Blackburn, G. R., Deitch, R. A., Schreiner, C. A., Mehlman, M. A., Mackerer, C. R. (1984). Estima- tion of the dermal carcinogenic activity of petro- leum fractions using a modified Ames assay. Cell Bio Toxicol, 1(1); 67-80.
7.Czygan, P. (1988). Microsomal metabolism of dimethyl hitrosamine and the cytochrome P450 dependency of its activation to a mutagen. Cancer Res, 33;2982-2986.
8. De Roo, NM., Katan, M. (2000). Effects of probiotic bacteria on human. Am J Clin Nutr, 71; 405-411.
9.Dorothy, M., Ames, B. N. (1983). Revised meth- ods for the salmonella mutagenicity test. Mu- tat.Res, 113 ;173-216
10. Dworkin , M., Falkow, S., Rosenbeg, E., Schleifer, K., Stackebrandt, E., Editors. (2006). The prokaryotes: a handbook on the biology of baceria. 3rd ed. Newyork: SPRINGER; p.320-404.
11. El-Nezami, H., Kankaanpaa, P., Salmines, S., Ahokas, J. (1998). Physico chemical alteratations enhance the ability of dairy strains of lactic acid bacteria to remove aflatoxin from contaminated media. J Food Prot., (4); 466-468.
12.Fluckiger, S.I., Baumeister, M., Braun, K. (2004). Assessment of the performance of the Ames assay: a collaborative study with 19 coded compounds. Report of the international collab- orative program, progress in mutation research. Elsevier, 181-197.
13.Green, M., Muriel, W. (1976). Mutagen testing using Trp+ reversion in Escherichia coli . Muta- tion Res, 38; 3-32.
14.Gomes-cameiro, MR., Daniela, MMD. (2005). Evaluation of mutagenic and antimutagenic activities of alpha bisabolol in the Salmonella/microsome assay. Mutat Res, 585(1-2); 105-12.
15.Golden, BR., Gorbach, SL.(1984). The effect of milk and lactobacillus on human intestinal bacterial enzyme activity. Am J Clin Nutr, 39(5); 756-761.
16. Halvo, VI., Lingbeck, JM., Kwon, ym., Ricke, SC. (2008). Extracellular antimutagenic activities of selective probiotic Bifidobacterium and Lactobacillus spp. As a function of growth phase. J Environ Sci Health B., 43(2); 193-198.
17. Hekura, A., Shimada, H., Nakajima, M. (2005). Salmonella/human S9 mutagenicity test: a collaborative study With 58 compounds. Ox- ford journals, 20; 217-228.
18. Heni- Dong, P., Chang – Ho, R. (2001). Antimutagenic activity of Lactobacillus plantarum KLAB21 isolated from kim chi korean fermented vegetables. Biotechnology Letters, 23(19); 1588-1589.
19.Hernandez- Delgadillo, R., Velasco-Arias, Diaz Katiushka, D. (2011). Zerovalent bismuth nanoparticles inhibit Streptococcus mutans growth and formation of biofilm. Available at: www. Ncbi .nlm.nih.gov /pubmed/ 22619547 .
20. Hirayama, K., Raftar, J. (2000). The role of probiotic bacteria in cancer prevention. Microbe Infect., 2(6); 687-68.
21. Horn, RC., Vargas, VM. (2003). antimutagenic activity of extracts of natural sub stances in the salmonella/microsome assay. Mutagenesis, 18(2); 113-18.
22.Kaplan, C., Diril, N., Sahin, S. (2007). Mu- tagenic potentials of dental cements as detected by the Salmonella/microsome test. Department of Prosthodontics, 4019-4027.
23. Lo, PR., Yu, RC., Chou, CC., Huang, EC. (2004). Determinations of the antimutagenic activities of several probiotic bifido bacteria under acidic and bile conditions against benzo[a] pyrene by a modified ames test. Int J Food Microbial, 93(2); 249-257.
24.Namiki, M. (1990).Antioxidants/antimutagenes in foods.Crit Rev Food Sci Nutr , 29(14); 273-300.
25.Maron, DM., Ames, BN.(1983). Revised methods for the salmonella mutagenicity test. Mutat Res, 113(3-4); 173-215.
26. Matsuzaki, T.(1998). Immunomodulation by treatment with Lactobacillus casei strain shirota. Int J Food Microbial, 41(2); 133-140.
27.Mccann, J., Choi, E., Yamasaki, E., Ames, B.N. (1975). Detection of carcinogens in the Salmo- nella/ microsome test. Assay of 300 chemicals. Proc.NatL.Acad.Sci.U.S.A, 72; 5135-5139.
28.Mortelmans, K., Zeiger, E. (2000). The ames salmonella / microsome mutagenicity assay, Mutat .Res, 455; 29-60.
29. Ong, TM., Wong, WZ., Stwart, J., Brockman, HE. (1986). Chlorophyll in a potent anti mutagen againt environmental and dietary complex mixture. Mutat Res, 173(2); 111-15.
30. Rowland, IR., Grass, P. (1975). Degradation of N-nitrosamines by Intestinal Bacteria. APPL Microbiol, 29(1); 7-12.
31. Saarela, M., Mogen Sen, G., Fonden, R., Matt, OJ., Mattila- Sandholm, T. (2000). Probiotic bacteria: safty, functional and technological properties. J Biotechnol, 84(3); 197-215.
32. Sekine, K., Toida, T., Saito, M., Kuboyama, M., Kawashima, T, Hashimoto, Y. (1985). A new morphologically characterized cell wall preparation(whole peptidoglycan) from bifidobacterium in fantis wih a higher efficacy on the regression of an stablished tumor mice. Cancer Res, 45(3); 1300-1307.
33. Shah, NP. (2000). Survival in dairy foods. Journal of Dairy Sience, 83(4); 894-907.
34.Spingarn, N. E., Mccann, J., Kabori, J., Ames, B.N. (1975). Detection of carcinogens as mutagens: bacterial tester strains with R- factor plasmid. Proc.NatL.Acad.Sci.U.S.A, 7; 979-983.
35.Wakabayashi, K., Watanabe, T., Ohe, T. (2004). Mutagens in surface water: a review. Muta- sion Research, 567; 109-149 .
36.Wessner, D.R., Maiorano, P.C., Kenyon, J., Pillsbury, R., Campbell, A.M. (2000). Spot- over- lay Ames test of potential mutagens, See in- formation in: http://www.zoo.utoronto.ca/able, 1-16.
.
_||_