زمینه و هدف: گالاکتو اولیگوساکارید(GOS)، پربیوتیکی است که از واکنش آنزیمی لاکتوز حاصل شده و عمدتاً از مولکول­های گلوکز و گالاکتوز تشکیل شده است.هدف از این پژوهش، بررسی اثرات سطوح مختلف گالاکتوالیگوساکارید جیره، بر سیستم دفاع آنتی اکسیدانی در ماهی زبرا(Danio rerio) به عنوان مدل آزمایشگاهی می باشد.روش کار: تعداد 420 قطعه ماهی 1/045 میلی­گرم به طور کاملاً تصادفی در چهار تیمار با سه تکرار در آکواریوم­های 60 لیتری توزیع و با چهار جیره آزمایشی حاوی صفر، 5/0، 1 و 2 درصد پربیوتیک به مدت 8 هفته غذا­دهی شدند. در پایان دوره آزمایش فعالیت آنتی­اکسیدان کل ماهی­ها و نیز بیان ژن­های مرتبط با دفاع آنتی اکسیدانی کاتالاز(CAT) و سوپراکسید دیسموتاز(SOD) بررسی گردید.یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد که استفاده از سطوح مختلف گالاکتو اولیگوساکارید اثر معنی­داری بر فعالیت آنتی­اکسیدانی کل نداشت(05/0P). هم چنین بررسی بیان ژن­های مورد نظر نیز نشان دهنده کاهش سطح بیان ژن CAT در گروه­های تغذیه شده با سطوح 5/0 و 2 درصد نسبت به گروه شاهد بود(05/0>P). در حالی که بین سطح 1 درصد و گروه شاهد اختلاف معنی­داری وجود ندارد(05/0P). بررسی میزان بیان نسبی ژن SOD نیز نشان دهنده کاهش معنادار بیان این ژن در گروه­های تغذیه شده با سه سطح 5/0، 1 و 2 درصد نسبت به گروه شاهد بود(05/0>P). در حالی که بین این سه سطح با یکدیگر اختلاف معناداری مشاهده نشد(05/0Pنتیجه گیری: با توجه به این نتایج به نظر می­رسد که استفاده از گالاکتو­الیگوساکارید در جیره ماهی زبرا سبب کاهش بیان ژن های مرتبط با دفاع آنتی اکسیدانی ماهی زبرا می شود ولی بر فعالیت آنتی اکسیدانی کل اثری ندارد." /> زمینه و هدف: گالاکتو اولیگوساکارید(GOS)، پربیوتیکی است که از واکنش آنزیمی لاکتوز حاصل شده و عمدتاً از مولکول­های گلوکز و گالاکتوز تشکیل شده است.هدف از این پژوهش، بررسی اثرات سطوح مختلف گالاکتوالیگوساکارید جیره، بر سیستم دفاع آنتی اکسیدانی در ماهی زبرا(Danio rerio) به عنوان مدل آزمایشگاهی می باشد.روش کار: تعداد 420 قطعه ماهی 1/045 میلی­گرم به طور کاملاً تصادفی در چهار تیمار با سه تکرار در آکواریوم­های 60 لیتری توزیع و با چهار جیره آزمایشی حاوی صفر، 5/0، 1 و 2 درصد پربیوتیک به مدت 8 هفته غذا­دهی شدند. در پایان دوره آزمایش فعالیت آنتی­اکسیدان کل ماهی­ها و نیز بیان ژن­های مرتبط با دفاع آنتی اکسیدانی کاتالاز(CAT) و سوپراکسید دیسموتاز(SOD) بررسی گردید.یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد که استفاده از سطوح مختلف گالاکتو اولیگوساکارید اثر معنی­داری بر فعالیت آنتی­اکسیدانی کل نداشت(05/0P). هم چنین بررسی بیان ژن­های مورد نظر نیز نشان دهنده کاهش سطح بیان ژن CAT در گروه­های تغذیه شده با سطوح 5/0 و 2 درصد نسبت به گروه شاهد بود(05/0>P). در حالی که بین سطح 1 درصد و گروه شاهد اختلاف معنی­داری وجود ندارد(05/0P). بررسی میزان بیان نسبی ژن SOD نیز نشان دهنده کاهش معنادار بیان این ژن در گروه­های تغذیه شده با سه سطح 5/0، 1 و 2 درصد نسبت به گروه شاهد بود(05/0>P). در حالی که بین این سه سطح با یکدیگر اختلاف معناداری مشاهده نشد(05/0Pنتیجه گیری: با توجه به این نتایج به نظر می­رسد که استفاده از گالاکتو­الیگوساکارید در جیره ماهی زبرا سبب کاهش بیان ژن های مرتبط با دفاع آنتی اکسیدانی ماهی زبرا می شود ولی بر فعالیت آنتی اکسیدانی کل اثری ندارد." /> زمینه و هدف: گالاکتو اولیگوساکارید(GOS)، پربیوتیکی است که از واکنش آنزیمی لاکتوز حاصل شده و عمدتاً از مولکول­های گلوکز و گالاکتوز تشکیل شده است.هدف از این پژوهش، بررسی اثرات سطوح مختلف گالاکتوالیگوساکارید جیره، بر سیستم دفاع آنتی اکسیدانی در ماهی زبرا(Danio rerio) به عنوان مدل آزمایشگاهی می باشد.روش کار: تعداد 420 قطعه ماهی 1/045 میلی­گرم به طور کاملاً تصادفی در چهار تیمار با سه تکرار در آکواریوم­های 60 لیتری توزیع و با چهار جیره آزمایشی حاوی صفر، 5/0، 1 و 2 درصد پربیوتیک به مدت 8 هفته غذا­دهی شدند. در پایان دوره آزمایش فعالیت آنتی­اکسیدان کل ماهی­ها و نیز بیان ژن­های مرتبط با دفاع آنتی اکسیدانی کاتالاز(CAT) و سوپراکسید دیسموتاز(SOD) بررسی گردید.یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد که استفاده از سطوح مختلف گالاکتو اولیگوساکارید اثر معنی­داری بر فعالیت آنتی­اکسیدانی کل نداشت(05/0P). هم چنین بررسی بیان ژن­های مورد نظر نیز نشان دهنده کاهش سطح بیان ژن CAT در گروه­های تغذیه شده با سطوح 5/0 و 2 درصد نسبت به گروه شاهد بود(05/0>P). در حالی که بین سطح 1 درصد و گروه شاهد اختلاف معنی­داری وجود ندارد(05/0P). بررسی میزان بیان نسبی ژن SOD نیز نشان دهنده کاهش معنادار بیان این ژن در گروه­های تغذیه شده با سه سطح 5/0، 1 و 2 درصد نسبت به گروه شاهد بود(05/0>P). در حالی که بین این سه سطح با یکدیگر اختلاف معناداری مشاهده نشد(05/0Pنتیجه گیری: با توجه به این نتایج به نظر می­رسد که استفاده از گالاکتو­الیگوساکارید در جیره ماهی زبرا سبب کاهش بیان ژن های مرتبط با دفاع آنتی اکسیدانی ماهی زبرا می شود ولی بر فعالیت آنتی اکسیدانی کل اثری ندارد."> زمینه و هدف: گالاکتو اولیگوساکارید(GOS)، پربیوتیکی است که از واکنش آنزیمی لاکتوز حاصل شده و عمدتاً از مولکول­های گلوکز و گالاکتوز تشکیل شده است.هدف از این پژوهش، بررسی اثرات سطوح مختلف گالاکتوالیگوساکارید جیره، بر سیستم دفاع آنتی اکسیدانی در ماهی زبرا(Danio rerio) به عنوان مدل آزمایشگاهی می باشد.روش کار: تعداد 420 قطعه ماهی 1/045 میلی­گرم به طور کاملاً تصادفی در چهار تیمار با سه تکرار در آکواریوم­های 60 لیتری توزیع و با چهار جیره آزمایشی حاوی صفر، 5/0، 1 و 2 درصد پربیوتیک به مدت 8 هفته غذا­دهی شدند. در پایان دوره آزمایش فعالیت آنتی­اکسیدان کل ماهی­ها و نیز بیان ژن­های مرتبط با دفاع آنتی اکسیدانی کاتالاز(CAT) و سوپراکسید دیسموتاز(SOD) بررسی گردید.یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد که استفاده از سطوح مختلف گالاکتو اولیگوساکارید اثر معنی­داری بر فعالیت آنتی­اکسیدانی کل نداشت(05/0P). هم چنین بررسی بیان ژن­های مورد نظر نیز نشان دهنده کاهش سطح بیان ژن CAT در گروه­های تغذیه شده با سطوح 5/0 و 2 درصد نسبت به گروه شاهد بود(05/0>P). در حالی که بین سطح 1 درصد و گروه شاهد اختلاف معنی­داری وجود ندارد(05/0P). بررسی میزان بیان نسبی ژن SOD نیز نشان دهنده کاهش معنادار بیان این ژن در گروه­های تغذیه شده با سه سطح 5/0، 1 و 2 درصد نسبت به گروه شاهد بود(05/0>P). در حالی که بین این سه سطح با یکدیگر اختلاف معناداری مشاهده نشد(05/0Pنتیجه گیری: با توجه به این نتایج به نظر می­رسد که استفاده از گالاکتو­الیگوساکارید در جیره ماهی زبرا سبب کاهش بیان ژن های مرتبط با دفاع آنتی اکسیدانی ماهی زبرا می شود ولی بر فعالیت آنتی اکسیدانی کل اثری ندارد." />
  • صفحه اصلی
  • بررسی اثرات به کارگیری سطوح مختلف گالاکتو اولیگوساکارید بر سیستم دفاع آنتی اکسیدانی در ماهی زبرا(Danio rerio)

اشتراک گذاری

آدرس مقاله


کد مقاله : APADP0468 بازدید : 77 صفحه: 0 - 0

نوع مقاله: پژوهشی

مقالات مرتبط