سنتز سبز نانو ذرات آهن با استفاده از عصاره گیاه دارویی نعناع فلفلی (Peppermint) وکاربرد اسپکتروسکوپی در مشخصه یابی و بررسی خواص انتی اکسیدانی آن
محورهای موضوعی : شیمی کوانتومی و اسپکتروسکوپیسید هاشم اخلاقی 1 * , ابوالفضل موسوی 2 , محمد مهرشاد 3
1 - گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار
2 - سبزوار
3 - سبزوار
کلید واژه: سنتز سبز, نعناع فلفلی, فعالیت آنتی آکسیدانی, نانوذرات آهن صفر ظرفیتی,
چکیده مقاله :
در این بررسی از عصاره برگ ها جهت سنتز سبز نانو ذرات آهن صفر ظرفیتی استفاده شد. خصوصیات آنتی اکسیدانی عصاره برگ و عصاره حاوی ذرات نانو آهن تعیین شد. بررسی ساختاری نانو ذرات آهن با استفاده ازمیکروسکوپ الکترونی روبشی انجام شد.تشکیل نانوذرات آهن با تغییر رنگ محلول از زرد به قهوه ای مورد تایید قرار گرفت. هم در عصاره حاوی برگ و هم در عصاره حاوی نانو ذرات آهن خصوصیت آنتی اکسیدانی مشاهده شد و افزودن نانوذرات آهن سبب افزایش خصوصیات آنتی اکسیدانی نعناع فلفلی شد. بررسی ساختاری نانو ذرات آهن با استفاده ازمیکروسکوپ الکترونی روبشی نشان داد که شکل ذرات کروی و میانگین ابعاد ان 70-80 نانومتر می باشد.
In this study, leaf extracts were used to synthesize green nanoparticles of iron nanoparticles. Antioxidant properties of leaf extracts and extracts containing nano-iron particles were determined. Structural study of iron nanoparticles was performed using scanning electron microscopy. The formation of iron nanoparticles was confirmed by changing the color of the solution from yellow to brown. Antioxidant properties were observed in both leaf-containing extract and iron-containing extract of iron nanoparticles, and the addition of iron nanoparticles increased the antioxidant properties of peppermint. Structural analysis of iron nanoparticles using scanning electron microscopy showed that the shape of the particles is spherical and its average dimensions are 80-70 nm.
_||_