تحلیل پارامترهای مکانیکی و حرارتی نانوکامپوزیتهای LDPE/CNC حاوی نانوذرات کریستال سلولز جهت کاربرد در بستهبندیهای مواد غذایی
محورهای موضوعی :
نانومواد
جلال حیدربیگی
1
,
علی محمد برقعی
2
,
حامد افشاری
3
1 - گروه مهندسی سیستمهای کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2 - گروه مهندسی سیستمهای کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
3 - گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران
تاریخ دریافت : 1398/04/11
تاریخ پذیرش : 1398/04/11
تاریخ انتشار : 1398/04/01
کلید واژه:
پلی اتیلن,
نانوکامپوزیت,
نفوذپذیری,
سلولز نانوکریستال,
درصد بلورینگی,
چکیده مقاله :
نانوکامپوزیتهای پلی اتیلن (PE) حاوی ذرات نانوکریستال سلولز (CNC) از طریق مخلوط و ذوب شدن در یک اکسترودر دو مارپیچ تهیه شدهاند. در این تحقیق کاربردهای نانوکامپوزیتهای PE/CNC برای بستهبندی مواد غذایی با استفاده از تحلیلهای حرارتی و مکانیکی مورد بررسی قرار گرفتند. افزودن نانوذرات CNC تاثیری بر دمای ذوب و دمای کریستالیزاسیون نانوکامپوزیت نداشت، اما تاثیر زیادی بر درصد بلوری بودن پلی اتیلن نشان داد. با توجه به پیوند بین ماتریسهای CNC و PE، کاهش تنش تسلیم و مدول کششی (E) برای نانوکامپوزیتهای PE/CNC مشاهده شد. با توجه به تجزیه و تحلیل دادههای XRD، ترکیب CNC به ماتریکس PE میتوان افزایش هدایت بلورینگی پلیمرها را در جهت طولی نتیجه گرفت. افزایش Xc درصد بلورینگی در نمونه حاوی 5 درصد غلظت نانوکریستال سلولز باعث کاهش میزان تنفس و عبور اکسیژن و در نتیجه باعث افزایش ماندگاری محصولات میگردد.
منابع و مأخذ:
ناصر ولیپور مطلق، "بررسی تاثیر بستهبندی های نانوکامپوزیت برکیفیت و ماندگاری زرشک"، هجدهمین کنگره علوم و صنایع غذایی، 1387.
Vilarinho, A. Sanches-Silva, Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 2, 2016, page.
S. Miranda, M.S. Ferreira, M.T. Magalhaes, Materials Today: Proceedings. 2, 2016, 69.
Lin, A. Dufresne, European Polymer Journal, 59, 2014, 302.
Varga, J. Karger-Kocsis, Polymer, 36, 1995, 4877.
Sinha, E.M. Martin, Journal of Biosystems Engineering, 40, 2015, 373.
V. Duncan, Journal of colloid and interface science, 363, 2011, 1.
Jun, Z. Guomin, Carbohydrate Polymers, 168, 2017, 255.
Mareri, S. Bastide, N. Binda, Composites Science and Technology, 58, 1998, 747.
Saxena, T.J. Elder, A.J. Ragauskas, Carbohydrate Polymers, 84, 2011, 1371.
Herrera, A.P. Mathew, Composites Science and Technology, 106, 2015, 149.
Malmir, B. Montero, M. Rico, Composites Part A: Applied Science and Manufacturing, 93, 2017, 41.
Luddee, S. Pivsa-Art, Energy Procedia, 56, 2007, 211.
Riberioc, A.A. Vicente, Post Harvest Biol Technol, 44, 2014, 63.
Yang, ACS Applied Materials & Interfaces, 5, 2013, 3199.
S. Nair, J.Y. Zhu, Y. Deng, Sustainable Chemical Processes, 2, 2014, 23.
Xu, N. Girouard, G. Schueneman, M.L. Shofner, J.C. Meredith, Polymer, 54, 2014, 6589.
Tolimate, J. Destbrieres, Polymer, 41, 2013, 2463.
Zandi, H.W. Weisany, H. Ahamdi, I. Bazargan, Bulletin of Environment pharmacology and life sciences, 2, 2013, 28.
Odriozola-Serrano, R. Solvia-Fortuny, O. Maring-Bellose, Food science and Technology, 41, 2008, 249.
Teramato, Polymer, 4, 2018, 128.
L. Huang, AIP Advance, 2018.
_||_
ناصر ولیپور مطلق، "بررسی تاثیر بستهبندی های نانوکامپوزیت برکیفیت و ماندگاری زرشک"، هجدهمین کنگره علوم و صنایع غذایی، 1387.
Vilarinho, A. Sanches-Silva, Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 2, 2016, page.
S. Miranda, M.S. Ferreira, M.T. Magalhaes, Materials Today: Proceedings. 2, 2016, 69.
Lin, A. Dufresne, European Polymer Journal, 59, 2014, 302.
Varga, J. Karger-Kocsis, Polymer, 36, 1995, 4877.
Sinha, E.M. Martin, Journal of Biosystems Engineering, 40, 2015, 373.
V. Duncan, Journal of colloid and interface science, 363, 2011, 1.
Jun, Z. Guomin, Carbohydrate Polymers, 168, 2017, 255.
Mareri, S. Bastide, N. Binda, Composites Science and Technology, 58, 1998, 747.
Saxena, T.J. Elder, A.J. Ragauskas, Carbohydrate Polymers, 84, 2011, 1371.
Herrera, A.P. Mathew, Composites Science and Technology, 106, 2015, 149.
Malmir, B. Montero, M. Rico, Composites Part A: Applied Science and Manufacturing, 93, 2017, 41.
Luddee, S. Pivsa-Art, Energy Procedia, 56, 2007, 211.
Riberioc, A.A. Vicente, Post Harvest Biol Technol, 44, 2014, 63.
Yang, ACS Applied Materials & Interfaces, 5, 2013, 3199.
S. Nair, J.Y. Zhu, Y. Deng, Sustainable Chemical Processes, 2, 2014, 23.
Xu, N. Girouard, G. Schueneman, M.L. Shofner, J.C. Meredith, Polymer, 54, 2014, 6589.
Tolimate, J. Destbrieres, Polymer, 41, 2013, 2463.
Zandi, H.W. Weisany, H. Ahamdi, I. Bazargan, Bulletin of Environment pharmacology and life sciences, 2, 2013, 28.
Odriozola-Serrano, R. Solvia-Fortuny, O. Maring-Bellose, Food science and Technology, 41, 2008, 249.
Teramato, Polymer, 4, 2018, 128.
L. Huang, AIP Advance, 2018.