مطالعه باقیمانده کلرامفنیکل در گوشت طیور به روش الایزا در اصفهان
محورهای موضوعی : آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
ابراهیم رحیمی
1
*
,
محسن جعفریان
2
1 - گروه بهداشت موادغذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
2 - گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
کلید واژه: آنتی بیوتیک, گوشت, الایزا, طیور, کلرامفنیکل,
چکیده مقاله :
کلرامفنیکل از گروه داروهای وسیع الطیف دامپزشکی محسوب میشود که در درمان عفونتهای ریوی در صنعت طیور استفاده میگردد. حتی سطوح پایین باقیمانده کلرامفنیکل ممکن است به یک نوع کمکاری و تحلیل مغز استخوان منجر و نهایتاً به کم خونی آناپلاستیک تبدیل گردد. مطالعه حاضر با هدف تعیین باقیمانده کلرامفنیکل در گوشت مرغ انجام شد. غلظت کلرامفنیکل در این مقاله با استفاده از روش الایزا در 140 نمونه گوشت مرغ (عضله ران) عرضه شده به بازار مصرف شهرستان اصفهان اندازهگیری شد. در 25 نمونه از 140 نمونه (9/17 درصد) بررسی شده، حضور باقیمانده کلرامفنیکل در غلظتی مابین 14 تا 311 نانوگرم در کیلوگرم با میانگین 9/97 نانوگرم در کیلوگرم و انحراف معیار 7/17 نانوگرم در کیلوگرم مشاهده شد. نتایج مطالعه حاضر نشان میدهد که علیرغم پایین بودن غلظت باقیمانده کلرامفنیکل در نمونهها، لکن این دارو در حال حاضر در صنعت پرورش طیور استفاده میشود و این میتواند به عنوان خطری برای سلامت جامعه محسوب شود.
Chloramphenicol is classified as a broad spectrum veterinary drugs used to treat pulmonary infections in the poultry industry. Even relatively low levels of chloramphenicol residues may give rice to an irreversible type of bone marrow depression leading eventually to anaplastic anemia. This study was conducted with the aim of chicken meat. Chloramphenicol concentraction was measured by enzyme (ELISA) in 140 chicken meat samples (thigh muscles) presented to the consumption market of isfahan city. In 25 of the 140 evaluated samples (17.9%), presence of chloramephnicol residues was detected in concentrations rouging form 14 to 311 ng/kg with a mean ±standard deviation of 97.9 ±17.7 ng/kg. the results of chloramphenicol residues were low in the samples but this drug is still being used in the poultry industry and this can be a risk to public health.