بررسی اثرات ضدباکتریایی نانوذرات سولفیدکادمیوم به دو روش ترسیب شیمیائی و مایکروویو بر جدایههای اشریشیاکولای
محورهای موضوعی : آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
زهرا محمدی گل افشانی
1
(دانشآموخته دکترای حرفهای، دانشکده دامپزشکی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران.)
جلال شایق
2
(دانشیار گروه دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران.)
شاهین تفنگدارزاده
3
(استادیار گروه علوم پایه، دانشکده علوم پایه، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران.)
کلید واژه: اثرات ضدباکتریایی, اشریشیاکولای, نانوذرات, سولفیدکادمیم, روش سنتز,
چکیده مقاله :
چندین دهه از مصرف آنتی بیوتیکها در درمان بیماری های عفونی از جمله کلی باسیلوز می گذرد. در سال های اخیر، مصرف نابجای آنتی بیوتیکها، سبب پیدایش باکتریهای مقاوم به درمان آنتی بیوتیکی شده است که به عنوان یک معضل جهانی در بهداشت عمومی جوامع بشری و حیوانی مطرح می باشد. نانوذرات به دلیل اندازه کوچک و نسبت سطح به حجم بالا، تاثیرات کشندگی میکروبی بالایی دارند و بنابراین میتوان از آنها به عنوان عوامل ضدباکتریایی، ضدقارچی و ضدویروسی بهره برد. در مطالعه حاضر اثرات ضدباکتریایی نانوذرات سولفیدکادمیوم به 2 روش ترسیب شیمیایی و مایکروویو، روی اشریشیاکولای های جداشده از طیور مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور نمونه های لازم طی اردیبهشت و خرداد سال 1399 از کلینیکهای شهر تبریز از طیور مبتلا به کلیباسیلوز جمعآوری شد. نانوذرات سولفیدکادمیوم سنتزشده به 2 روش ترسیب و مایکروویو، ابتدا با روش های پراش اشعه ایکس، طیف سنجی ماورای بنفش و تصویر برداری با میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد ارزیابی قرارگرفته و در ادامه با جدایه های باکتری اشریشیا کولای مواجهه داده شده و نتایج اثرات ضدباکتریایی نانوذرات سنتز شده مذکور، براساس حداقل غلظت مهار رشد باکتری (Minimum Inhibitory Concentration; MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (Minimum Bactericidal Concentration; MBC) تعیین گردید. میزان MIC به روش ترسیب 653/1 درصد و میزان MBC نیز با همان روش 051/2 درصد تعیین گردید. همچنین میزان MIC و MBC به روش مایکروویو، به ترتیب 051/2 و 653/1 درصد بهدست آمد. نتایج حاصله از تحقیق حاضر نشان داد که نانوذره سولفیدکادمیوم روی باکتری اشریشیاکولای خاصیت ضدمیکروبی مناسبی دارد، اگرچه تفاوت معنی داری میان روش سنتز این نانوذره بر اثرات باکتریکشی و باکتریواستاتیکی آن مشاهده نشد.
Poultry colibacillosis causes several diseases that can cause great economic damage to poultry herds. Escherichia coli (E. coli) is a prominent member of this family, is known as one of the bacteria that pollutes the environment. Today, antibiotics and disinfectants are used to prevent a variety of diseases. However, due to inappropriate consumption, as well as incomplete duration of treatment, antibiotic-resistant bacteria have emerged. Due to their small size and high surface-to-volume ratio, nanoparticles have particle inhibitory properties and therefore have many cell-killing effects that can be used as antibacterial, fungal and viral agents. In this study, the antibacterial effects of cadmium sulfide nanoparticles were investigated by chemical and microwave precipitation methods in Escherichia coli bacteria isolated from poultry. For this purpose, Escherichia coli bacterial samples were collected from poultry clinics in Tabriz in May and June 2016 .Synthesized cadmium sulfide nanoparticles and Identified by XRD, UV and SEM analysis were exposed to cultured E. coli by both precipitation and microwave methods. Results were determined based on the minimum amount of MBC bactericidal and the minimum inhibitory concentration of MIC. The MIC was 1.653% and the MBC was 2.051%, the MIC was 2.051% and the MBC was 1.653%. The results of this study showed that cadmium sulfide nanoparticles have good antimicrobial effects on Escherichia coli; however, no significant difference was observed between the synthesis method of these nanoparticles for bactericidal and bacteriostatic effects.
_||_