تاثیر پلاسمای سرد آرگون بر روی فعالیت آنزیمهای مسیر اکسیداتیو ارقام مهم تجاری سویای مورد استفاده در جیره غذایی آبزیان
محورهای موضوعی : نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
1 - 1 گروه فیزیک، دانشکده علوم و فناوری های همگرا، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران
کلید واژه: سویا, آنتی اکسیدان, آرگون, واژههای کلیدی: پلاسمای سرد, جیره غذایی آبزیان,
چکیده مقاله :
پلاسمای سرد بهدلیل داشتن دمای بین 25 تا 100 درجه سانتیگراد و فشار در حد اتمسفر یا حتی پایینتر، برای ارتقای سلامت و کیفیت محصولات زراعی به کار میرود. این روش، تولید کنندگان صنعت غذایی را از لزوم استفاده از مواد شیمیایی و یا روشهایی که ممکن است به بذر گیاه آسیب بزند، بی نیاز می کند. در این مقاله، اثر پلاسمای سرد آرگون بر روی بذر سویای مورد استفاده در جیره غذایی آبزیان، در 4 رقم و هر رقم در 2 طبقه مادری و گواهی شده مطالعه شد. در این راستا، فعالیت آنزیمهای کاتالاز، اسکوربات پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز بهترتیب با روشهای چنس و ماهلی، ناکانو-آسادا و جیانوپولوتیس-رایز در تمامی رقمها و طبقهها اندازهگیری گردید. نتایج ثابت کرد که میزان فعالیت آنزیم کاتالاز به مقدار ۸۸/۰ تا ۴۰/۴ برابر، آنزیم اسکوربات پراکسیداز به میزان ۴/۰ تا ۰۱/۴ برابر و آنزیم سوپراکسید دیسموتاز به میزان 86/0 تا 89/5 برابر افزایش پیدا کرده بود. این میزان افزایش فعالیت آنزیمی در تیمار 60 ثانیهای پلاسمای سرد بدست آمد و تقریبا بیشتر گروهها بعد از تیمار420 ثانیه دچار کاهش در فعالیت این آنزیمها شدند. نتایج ثابت کرد برای تحریک جوانه زنی و فعالیت آنزیمهای مهم در مسیر فعال سازی بذرهای سویا، زمان تیمار 60 ثانیه پلاسما با فرکانس و ولتاژ بهترتیب 8 کیلوهرتز و 5 کیلوولت مورد نیاز است. در صورتی که زمانهای تیمار بالاتر با همین شرایط پلاسمای سرد، موجب کاهش فعالیت آنها میشود.
Abstract Cold plasma due to its temperature in the range of 25-100° C under atmospheric or even lower pressure, can be employed to improve healthy and quality of crops. By using this technique, industrial food developers are not forced to employ chemical materials or other toxic methods. In the present study, the impact of cold argon plasma on 4 cultivars and 2 within cultivar (class) of soybean seeds cultivars used in aquatic diets was studied. In this manner, activity of catalase, ascorbate peroxidase and superoxide dismutase were measured respectively by Chance-Maehly, Nakano-Asada and Giannopolitis-Ries. The observations confirmed the activity of catalase, ascorbate peroxidase and superoxide dismutase increased as 0.88-4.40, 0.4-4.01 and 0.86-5.89 fold, respectively. The corresponding values were obtained by the plasma for 60 s and almost all enzymes indicated a lower activity with the plasma treatment for 420 s. These observations confirmed that for promotion of seed germination and enzyme activity, the plasma for 60 s with the frequency and voltage of 8 kHz and 5 kV is needed. In contrast, the longer exposure times make a lower physiological activity in seeds. In general, this method is suggested to reach healthier and heavier seeds.
_||_