مقایسه پروفیل اسید چرب و اسید آمینه و ترکیب شیمیایی لاشه در ماهیان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)، کپور معمولی (Cyprinus carpio) و ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum)
محورهای موضوعی : نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
کلید واژه: کپور معمولی, قزلآلای رنگینکمان, ماهی سفید دریای خزر, واژههای کلیدی: پروفیل اسیدهای چرب و آمینه, ترکیب شیمیایی لاشه,
چکیده مقاله :
چکیده هدف این مطالعه، مقایسه میزان ترکیبات شیمیایی (چربی، پروتئین و خاکستر)، مقدار رطوبت و تعیین پروفیل اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه در سه گونه ماهی (ماهی کپور معمولی، سفید و قزلآلای رنگینکمان) بوده است.میزان کمی پروتئین خام در ماهی قزلآلای رنگینکمان بهطور معنیداری (05/0p <) از دو گونه دیگر مورد مطالعه بالاتر بود ولی میزان چربی خام ماهی کپور معمولی بهطور معنیداری از دو گونه دیگر بالاتر بوده است. از آنجاییکه میزان اسیدهای چرب مهم EPA و DHA و حتی مقادیر اسیدهای چرب چند غیراشباع (PUFA) در هر سه گونه از ماهیان مشابه به هم بوده. و از طرف دیگر تفاوتهای اندکی در نسبت اسید آمینههای ضروری (EAAΣ) به اسید آمینههای غیرضروری (NEAAΣ) در هر سه گونه مشاهده شده است، بنابراین مصرف ماهیان ارزانقیمتتری چون ماهی کپور معمولی پرورشی، ارزش غذایی پایینتری را برای مصرفکنندگان بهدلیل داشتن خوشخوراکی کمتر و قیمت پایینتر در مقایسه با دو گونه دیگر قزلآلای رنگینکمان و سفید، در بر ندارد.
Abstract[1] This study was aimed to determine proximate composition and moisture percentage, as well as amino acid and fatty acid profiles of the three species common carp (Cyprinuscarpio), kutum (Rutilus frisii kutum), and rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). The amount of crude protein in rainbow trout was significantly higher (p *- Corresponding Authors; Email: danialdokhani@yahoo.com
_||_