مقابله با اکو تروریسم جهانی در پرتو دیپلماسی بینالمللی محیطزیست
محورهای موضوعی : تحقیقات حقوق خصوصی و کیفریسبحان طیبی 1 , سید عباس پورهاشمی 2
1 - دانشآموخته حقوق بینالملل و دکتری حقوق محیطزیست، دانشگاه علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.(مسئول مکاتبات)
2 - استادیار گروه حقوق محیط زیست واحد علوم وتحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
کلید واژه: مقابله با مخاطرات زیست محیطی, ضمانتهای مشترک, دیپلماسی و حقوق بین الملل محیط زیست, قواعدآمره, تعهدات بینالمللی و همکاریهای بینالمللی,
چکیده مقاله :
دیپلماسی محیط زیست پدیده ای است که نهادینه کردن آن در جامعه جهانی، تدبیری بین المللی میطلبد، همانگونه که تاکنون اقدامات حقوقی گوناگون وگام های موثری در جهت صلح وامنیت بین المللی از جمله تصویب توافقات، معاهدات،کنوانسیون ها و پروتکل های بین المللی برداشته شده است. در این راستا اقدامات موثر تابعان حقوق بین الملل در تقابل با مخاطرات زیست محیطی (اکوتروریسم) موسوم به ضمانتهای مشترک پدیدارگشته و به نظر میرسد تحرکات منسجمتری نسبت به قبل در راه مبارزه با پدیده های نوظهور شکل گرفته است. این روند همگام با همکاری های مستمر بین المللی نتیجه بخش می باشد، اگرچه این یک حرکت لازم در سطح بین المللی تلقی شده، اما کافی به نظر نمیرسد و بایستی قاعده اقدام در این خصوص تا مرحله نهائی که همانا حذف مخاطرات جهانی زیست محیطی است، انجام پذیرد. این پژوهش با هدف تببین جایگاه دیپلماسی بین المللی به منظور مقابله با اکوتروریسم انجام شده است و با به کار گیری روش مطالعه تحلیلی در صدد بررسی وضعیت حقوقی موجود و نشان دادن خلأهای حقوقی برای کاربست رهیافت دیپلماسی بین المللی محیط زیست می باشد. در پایان نیز راهکارهایی برای تقویت ابزارهای حقوقی و سیاسی موجود پیشنهاد گردیده است.