شناسایی میکروفلور باکتریائی لاروهای خوراکی تازه سوسک زرد آرد (Tenebrio molitor L.)
محورهای موضوعی : حشره شناسی و سایر بندپایانستاره محمدسلیم 1 , سهراب ایمانی 2 , محمد عبدی گودرزی 3 , نادر حسن زاده 4 , وحید زرین نیا 5
1 - دانشجوی دکتری حشره شناسی،گروه گیاهپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2 -
3 - دانشیار، گروه پارازیتولوژی، واکسن و سرم سازی موسسه تحقیقات رازی،سازمان تحقیقت،آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، البرز، ایران
4 - گروه گیاهپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
5 - گروه گیاهپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
کلید واژه: تغذیه, Bacterial diversity, 16S rRNA gene, food, تنوع باکتریایی, واژههای کلیدی: حشرات خوراکی, Tenebrio molitor, 16S rRNA ژن, Keywords: Edible insect,
چکیده مقاله :
در اکثر کشورهای آسیایی حشرات خوراکی به عنوان یک منبع جایگزین پروتئین حیوانی مصرف می گردند. از آنجا که شواهد محدودی در مورد ایمنی آنها به ویژه از جنبه های میکروبیولوژیکی وجود دارد، تلاش شد تا با ارزیابی سوسک زرد آرد (Tenebrio molitor L.) در شرایط آزمایشگاهی، این مورد ارزیابی گردد. کلنی اولیه سوسک میل ورم از بازار محلی ساری- ایران خریداری گردیده شد. نمونه های میکروبی از هر دو سطح بدن و روده ها تهیه شد. نمونه ها بصورت جداگانه در محیط کشت نوترینت آگار (NA) کشت داده و در دمای 27 درجه سانتیگراد بمدت 24-72 ساعت انکوبه شدند. کلنی ها متمایز انتخاب و خالص سازی شدند. براساس ویژگی های فنوتیپی، پاسخ حساس (HR) روی برگهای شمعدانی و همچنین آنالیز توالی ژن 16s rRNA، جدایه ها به دو گروه طبقه بندی شدند. جدایه های بیماری زا به عنوان Bacillus cereus ، Staphylococcus sp. ، Pseudomonas aeruginosa ، Enterobacter asburiae ، Bacillus firmus و Serratia marcescens شناسایی شدند. در حالی که، باکتریهای Enterobacter cloacae و Bacillus thuringiensis بعنوان باکتری های غیر بیماریزا تعیین شدند. بدون شک وجود میکروب های بیماری زا در میکرو فلور لارو میل ورم با مصرف مستقیم و غیرمستقیم حشرات ممکن است تهدیدی برای سلامت انسان و حیوان ایجاد کنند.این یافته ها بیانگر اجرای برخی از روش های فراوری بمنظور کاهش یا ریشه کن کردن خطرات آلودگی میکروبی در رژیم های غذایی با استفاده از حشرات طبیعی را نشان میدهد.
The edible insects are consumed as an alternative animal protein source by most Asian countries. Since there is a limited evidence for their safety particularly from microbiological aspects, an attempt was made to assess the microbial population of Tenebrio molitor L. samples in laboratory conditions. Primary stocks were purchased from a local market, in Sari- a city in north of Iran. Microbial samples were prepared from both body surfaces and guts of insect. Samples were individually and cultured on nutrient agar (NA), incubated at taken 270C for 24-72h. Distinguished colonies were isolated and purified. Based on phenotypic characteristics, hypersensitive response (HR) on geranium leaves, as well as 16S rRNA gene sequencing analysis, the isolates were categorized into two groups. The pathogenic isolates were identified as Bacillus cereus, Staphylococcus sp, Pseudomonas aeruginosa, Enterobacter asburiae, Bacillus firmus and Serratia marcescens. Whereas, the nonpathogenic bacteria were assigned as Enterobacter cloacae and Bacillus thuringiensis. Undoubtedly, the presence of pathogenic microbes in the microflora of mealworm larvae by direct and indirect consumption of insect may pose a threat to human and animal health. These findings suggest an implementation of certain processing methods in order to decrease or eradicate risks of microbial contamination of diets using natural insects.
_||_