اثر عصاره گیاهان دارویی سرخارگل، آویشن و نعناع فلفلی بر عملکرد، خصوصیات لاشه، فاکتورهای خونی و سیستم ایمنی بلدرچین های ژاپنی
محورهای موضوعی : زیست شناسی سلولی تکوینی گیاهی و جانوری ، تکوین و تمایز ، زیست شناسی میکروارگانیسممهدی مرادی جگرلویی 1 , حسین رضا شهبازی 2 , فروغ محمدی 3
1 - گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران
2 - گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران
3 - گروه دامپزشکی، دانشکده کشاورزی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران
کلید واژه: عملکرد, خصوصیات لاشه, عصاره سرخارگل, عصاره نعناع, پاسخ ایمنی,
چکیده مقاله :
این آزمایش بهمنظور بررسی استفاده از عصاره گیاهان دارویی سرخارگل آویشن و نعنا بر عملکرد، خصوصیات لاشه، فاکتورهای خونی و سیستم ایمنی بلدرچین ژاپنی انجام گرفت. جوجه بلدرچین ژاپنی یکروزه بر اساس یک طرح کاملاً تصادفی بین 5 گروه تیماری تقسیم شدند. هر تیمار دارای 4 تکرار و هر تکرار شامل 10 جوجه بود. تیمارهای آزمایشی عبارتاند از: 1) شاهد (جیره پایه- بدون مواد افزودنی)، 2) جیره پایه + 2/0 درصد عصاره سرخارگل، 3) جیره پایه + 2/0 درصد عصاره آویشن، 4) جیره پایه + 2/0 درصد عصاره نعنا فلفلی و 5) جیره پایه + 2/0 درصد عصاره سرخارگل + 2/0 درصد عصاره آویشن + 2/0 درصد عصاره نعناع فلفلی. با افزودن عصاره گیاهان دارویی به جیره، افزایش وزن، وزن زنده و ضریب تبدیل بهبود معنیداری یافت (01/0>P). درصد لاشه در تیمارهای حاوی سرخالگل، نعناع و همچنین مخلوط سرخال گل، آویشن و نعناع فلفلی افزایش معنیداری با شاهد داشتند (05/0>P). چربی محوطه بطنی در کلیه تیمارهای ازمایشی کاهش معنیداری با شاهد داشتند (05/0>P). با افزودن عصاره گیاهان دارویی، غلظت پروتئین تام، اسید اوریک، کلسترول کاهش معنیداری یافتند (05/0>P). عصاره گیاهان دارویی تأثیر معنیداری بر غلظت آنزیمهای کبدی و سیستم ایمنی بلدرچینها نداشتند (05/0P>). بهطور کلی نتایج نشان داد که کاربرد مخلوط عصارههای گیاهی سرخارگل، آویشن و نعناع فلفلی در جیره بلدرچینهای ژاپنی میتواند کارایی بالاتری بر عملکرد رشد نسبت به کاربرد جداگانه هریک از آنها داشته باشد.
This experiment was performed to evaluate the use of extracts of Echinacea, Thyme and Peppermint on performance, carcass characteristics, blood factors and immune system of Japanese quail. One-day Japanese quail chicks were divided into 5 treatment groups based on a completely randomized design. Each treatment had 4 replications and each replication included 10 chickens. Experimental treatments are: 1) control (basic diet-without additives), 2) basic diet + 0.2% of Echinacea extract, 3) basic diet + 0.2% of thyme extract, 4) basic diet + 0.2% of peppermint extract and 5) Basal diet + 0.2% Echinacea extract + 0.2% Thyme extract + 0.2% Peppermint extract. Weight gain, live weight and conversion coefficient improved significantly by adding medicinal plant extracts to the diet (P<0.05). Carcass percentage in treatments containing Echinacea, peppermint as well as a mixture of Echinacea, thyme and peppermint had a significant increase with the control (P<0.05). There was a significant decrease in Abdominal fat in all experimental treatments with control (P<0.05). With the addition of medicinal plant extracts, the concentrations of total protein, uric acid and cholesterol were significantly reduced (P<0.05). Medicinal plant extracts had no significant effect on the concentration of liver enzymes and immune system of quails (P>0.05). In general, the results showed that the application of a mixture of herbal extracts of Echinacea, Thyme and Peppermint in the diet of Japanese quail can have a higher efficiency on growth performance than the separate application of each of them.
_||_