مقایسه کاربرد اسیدسالیسیلیک و اسیدآسکوربیک بر برخی صفات و طول عمر پس از برداشت گلهای شاخه بریده ژربرا(Gerbera Jamesonii cv. sorbet) و رز(Rosa Hybrida cv. Magic red)
محورهای موضوعی : فیزیولوژی گیاهی
1 - علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، گرمسار، ایران
کلید واژه:
چکیده مقاله :
ژربرا یکی از مهمترین گلهای عامه پسند تولیدی در دنیا می باشد. گل رز بعنوان ملکه گلها از زمان قدیم مورد توجه انسان بوده است. در حال حاضر گل رز و ژربرا، از محبوبترین گلهای جهان هستند. صفات مورد پسند گلها در بازارهای جهانی عبارتند از شاخه بلند و محکم با توانایی نگهداری استوار گل، اندازه و رنگ مناسب گل با اختصاص به رقم مورد نظر، یکنواختی در مرحله برداشت گلها، عاری بودن گلها از انواع رنگپریدگی، سوختگی، آفات و بیماریها، یکنواختی در اندازه شاخهها. در این مطالعه اثر دو سطح اسیدسالیسیلیک و اسیدآسکوربیک(100 و 200 میلیگرم در لیتر) بصورت طرح کاملاً تصادفی روی گلهای شاخه بریده رز و ژربرا مورد بررسی قرارگرفت. صفاتی مانند وزن تر نسبی، شاخص ثبات غشاء سلول، فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز و طول عمر مورد بررسی قرارگرفتند. نتایج نشان داد که تیمار اسیدسالیسیلیک در سطح 200 میلیگرم در لیتر موجب افزایش طول عمر گلهای شاخه بریده رز و ژربرا با افزایش ثبات غشاء سلول، وزن تر نسبی و فعالیت آنزیم سوپر اکسیددیسموتاز میشود.