اثر محلولپاشی پلی آمینها بر برخی خصوصیات کمی، کیفی و آنزیمی گل رز(Rosa Hybrids) رقم مهندسی روی بوته
محورهای موضوعی : فیزیولوژی گیاهیمحمد رضا اسماعیل خان زندی 1 , الهام دانایی 2
1 - گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران
2 - گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران
کلید واژه:
چکیده مقاله :
رز با نام علمی Rosa hybrida گیاهی از خانواده رزاسه(Rosaceae) میباشد. پلی آمینها از گروه آمینی آلیفاتیک بوده و به عنوان مواد تنظیم کننده رشد گیاهی در محدوده وسیعی از فرآیندهای رشد و نمو، شامل تقسیم سلولی، رویانزایی، ریختزایی، گلدهی، رسیدن میوهها، تکوین ریشه، تأخیر پیری، پایداری غشاها، جمع آوری رادیکالهای فعال و تحمل تنشهای مختلف مشارکت دارند، پوتریسین(put)، اسپرمین(spm) و اسپرمیدین(spd) از متداولترین پلی آمینها هستند. این تحقیق به منظور ارزیابی اثر پوتریسین، اسپرمین و اسپرمیدین بر برخی ویژگیهای مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و آنزیمی گلهای رز رقمblack baccarat انجام پذیرفت. این پژوهش بصورت طرح آماری کاملاً تصادفی با 7 تیمار شامل پوتریسین(put)، اسپرمین(spm) و اسپرمیدین(spd) در غلظتهای pmm50 و 100 و آب مقطر بعنوان شاهد با سه تکرار و هر تکرار حاوی سه واحد آزمایشگاهی جمعاً 63 گلدان رز تشکیل شده است و صفات مورد ارزیابی شامل وزن تر، وزن خشک، محتوای آب نسبی، تعداد گل، سطح برگ، فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز و ماندگاری گل روی بوته بود. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که اسپرمین 100 میلیمولار بیشترین تأثیر را در بهبود صفات مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و آنزیمی داشت و نتایج در سطح 1 % معنیدار شد.