تأثیر سطوح مختلف جلبک Chromochloris zofingiensis بر عملکرد و کیفیت گوشت بلدرچین ژاپنی
محورهای موضوعی : فصلنامه زیست شناسی جانوری
محسن محمدی ساعی
1
*
,
هوشنگ لطف الهیان
2
,
فرزانه مهرابی
3
,
بهروز یاراحمدی
4
,
علیرضا چگنی
5
,
امین کاظمی زاده
6
1 - بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرم آباد، ایران
2 - موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
3 - گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
4 - بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرم آباد، ایران
5 - بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرم آباد، ایران
6 - بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرم آباد، ایران|گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، اهواز، ایران
کلید واژه: کیفیت گوشت, جلبک سبز, مالوندیآلدئید, بلدرچین ژاپنی, کروموکلوریس زافینژنسیس,
چکیده مقاله :
جلبک دریایی دارای خواص آنتیاکسیدانی و آنتی باکتریال است که مصرف آن در جیره بلدرچینها میتواند سبب تغییر رنگ و کیفیت گوشت گردد. هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر سطوح مختلف جلبک Chromochloris zofingiensis بر عملکرد و کیفیت گوشت بلدرچین ژاپنی بود. تعداد 306 قطعه بلدرچین ژاپنی سه روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار آزمایشی، 3 تکرار و 17 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی سطوح مختلف جلبک دریایی بودند (تیمار 1: فاقد جلبک (شاهد)، تیمار 2: 05/0 درصد، تیمار 3: 1/0 درصد، تیمار 4: 15/0 درصد، تیمار 5: 2/0 درصد و تیمار 6: 25/0 درصد جیره) که به جیرهی پایه افزوده شد. علاوه بر ثبت دادههای مربوط به عملکرد، در 35 روزگی، بهمنظور بررسی کیفیت گوشت چهار قطعه بلدرچین از هر دو جنس نر و ماده بهصورت تصادفی از هر تکرار انتخاب و کشتار شدند. نتایج نشان داد که اثر سطوح مختلف جلبک در جیره بلدرچینها، بر میانگین افزایش وزن بدن، مقدار خوراک مصرفی، ضریب تبدیل خوراک و وزن زنده نبود (05/0p >)؛ اما تأثیر سطوح مختلف جلبک بر وزن لاشه معنیدار بود (05/0p <). همچنین تأثیر سطوح مختلف جلبک بر بازده لاشه معنیدار بود (05/0p <). در میزان مالوندیآلدئید گوشت، تفاوت معنیداری بین تیمارها وجود نداشت (05/0p >)؛ اما تفاوت معنیداری در درصد pH گوشت، ظرفیت نگهداری آب و درصد افت خونابه بین تیمارها مشاهده شد (05/0p <). در کل، نتایج تحقیق حاضر نشان میدهد استفاده از جلبک دریایی در سطح 1/0 درصد جیره میتواند در بهبود عملکرد و کیفیت گوشت بلدرچین ژاپنی، مؤثر باشد.
The aim of this study was to determine the effect of different levels of Algae on performance and meat quality in Japanese quail. For this purpose, the numbers of 306 pieces of 3-days age of Japanese quail were used in a completely randomized design by; 6 experimental treatments, 3 replicates and 17 chickens per replication. The experimental treatments comprised different levels of Algae as; T1: no Algae (control group), T2; 0.05 %, T3: 0.1 %, T4: 0.15%, T5: 0.20 %and T5: 0.25% of this Algae was added to the basic diet. In addition to measuring yield performance at 35 days of age, 4 pieces of quail in both sexes (males and females) were randomly selected and slaughtered from each replicate for evaluation of meat quality. Our results showed that the effect of different levels of Algae in quail’s diets doesn’t have any significant effect on average body weight gaining, feed intake, feed conversion ratio and live weights (p > 0.05). Feeding different levels of Algae had significant effect on carcass weight (p < 0.05). Also, feeding other levels of Algae had significant effect on carcass yield rate (p < 0.05). Although, there was no significant difference between all treatments for meat malondialdehyde index (p > 0.05) But, it had significant effect on meat pH, water holding capacity and blood loss percentage between treatments (p < 0.05). In general, the results revealed that using Algae at level of % 0.1 of the diet could be effective for improving performance and meat quality in Japanese quail.
_||_