بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضدسرطانی عصاره میوه درخت ارس (Juniperus polycarpos) بر روی سلول سرطانی پستان MCF7
محورهای موضوعی : فصلنامه زیست شناسی جانوری
سهیلا معینی
1
(گروه زیستشناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران)
احسان کریمی
2
(گروه زیستشناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران)
احسان اسکوئیان
3
(گروه تحقیقات و توسعه، خوشه صنعتی زیست فناور آرکا، مشهد، ایران)
کلید واژه: آنتیاکسیدان, ضدسرطان, عصارهگیری, سلول سرطانی پستان MCF7, گیاه ارس, Juniperus polycarpos,
چکیده مقاله :
گیاه ارس (Juniperus polycarpos) دارای ترکیبات طبیعی زیست فعالی است که برای تولید داروهای ضد التهابی و ضد سرطانی استفاده می شود. هدف این مطالعه بررسی خواص آنتی اکسیدانی و ضدسرطانی عصاره میوه درخت ارس بر روی سلول سرطانی پستان MCF7 می باشد. برای این منظور،جهت عصاره گیری، میوه درخت ارس به مدت 7 روز خشک و سپس به آن ترکیب متانول و HCL اضافه و با همزن مغناطیسی هم زده و پس از قرارگیری در دستگاه تقطیر از طریق کاغذ واتمن فیلتر شد. جهت ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره میوه درخت ارس از روش DPPH استفاده و میزان جذب رادیکال های آزاد در طول موج 517 نانومتر خوانده شد. جهت تعیین مقدار IC50از ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان استاندارد استفاده شد. سلول سرطانی پستان MCF7 کشت و اثر سایتوتوکسیسیتی عصاره بعد از 48 ساعت به روش MTT assay محاسبه شد. برای تعیین سمیت عصاره از مدل موشی Balb/c استفاده و بعد از تیمار با دوزهای (25، 50 و 100 میلی گرم/کیلوگرم) خون گیری جهت بررسی تغییر تعداد سلول های خونی و جداسازی بافت های کبد، کلیه، روده، طحال جهت تغییرات مورفولوژیکی و بافتشناسی انجام شد. درصد مهارکنندگی آنتی اکسیدان عصاره میوه درخت ارس در غلظت300 میکروگرم در میلی لیتر، به ترتیب با دو روش DPPH وFRAP 25/2 ± 47/59 و 09/2±19/63 درصد بوده و این مقادیر از میزان استاندارد بکاررفته یعنی ویتامین C کمتر بود. 9/66 میکروگرم بر میلی لیتر از عصاره میوه توانست 50 درصد از رشد سلول های سرطانی پستان را در طی مدت زمان 48 ساعت مهار کند. آنالیز سلول های خونی و بافتی تغییرات معنی داری را در تعداد سلول های خونی و تغییرات مورفولوژیکی بافتی نشان نداد. یافته ها، اثر سایتوتوکسیسیتی عصاره برروی سلول های سرطان پستان را نشان داد. از طرفی عصاره باعث مسمومیت در مدل موشی نشده و برروی بافت های حیوان و سلول های خونی تاثیر معنی داری نداشته است.
Juniperus polycarpos contains natural bioactive compounds that are used to produce anti-inflammatory and anti-cancer drugs. For extraction, juniper berries were dried for 7 days, then methanol and HCL were added, stirred with a magnetic stirrer, and filtered through Whatman paper after distillation. To evaluate the antioxidant activity of juniper fruit extract, the DPPH method was used, and the adsorption rate of free radicals at 517 nm was read. Vitamin c was used as a standard antioxidant to determine the IC50 value of the extract. MCF7 breast cancer cells were cultured, and the cytotoxic effect of the extract was calculated after 48 hours by MTT assay. To determine the toxicity of the extract, the Balb/c mouse model was used. After treatment with doses of 25, 50, and 100 mg/kg, blood samples were taken to evaluate blood cell count changes. Isolation of the liver, kidney, intestine, and spleen tissues for morphological changes and Histology was performed. The antioxidant inhibitory percentage of juniper fruit extract at a 300 μg/ml concentration with DPPH and FRAP methods was 59.47 ± 2.25 and 63.19 ± 2.09%, respectively, and these values were lower than the standard amount of vitamin C used. 66.9 μg/ml of fruit extract was able to inhibit 50% of the growth of breast cancer cells within 48 hours. Blood and tissue cell analysis did not show significant changes in blood cell count and tissue morphological changes. The results showed the cytotoxic effect of the extract on breast cancer cells. On the other hand, the extract did not cause poisoning in the mouse model and did not significantly affect animal tissues and blood cells. .
_||_