بررسی کیفیت فیزیکی و شیمیایی آب شرب روستاهای شهرستان اهر در استان آذربایجانشرقی بین سالهای 96-94
محورهای موضوعی : کاربرد شیمی در محیط زیستاحمد اصل هاشمی 1 , فاطمه فطورچی 2 , لیلا نوری 3
1 - گروه بهداشت و تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
2 - کارشناس بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
3 - کارشناس بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
کلید واژه: آب شرب, فیزیکی, شیمیایی, شهرستان اهر,
چکیده مقاله :
ویژگی های فیزیکی و شیمیایی آب آشامیدنی بر حسب نوع و مقدار، مبنای قضاوت درباره قابل شرب بودن و تأثیرگذاری هر کدام از اجزا فوق بر بهبود کیفیت، افزایش مقبولیت و یا تهدید سلامت مصرف کننده آن می باشد. هدف این تحقیق بررسی پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب شرب روستاهای شهرستان اهر و مقایسه آن با استاندارد ملی و جهانی می باشد. این مطالعه توصیفی مقطعی به منظور پایش کیفی منابع آب آشامیدنی 60 روستا در شهرستان اهر جهت پایش کیفی مورد بررسی قرار گرفتند.که میانگین 154 نمونه های اخذ شده پس از انالیز شیمیایی با استانداردهای 1053 آب آشامیدنی ایران مقایسه گردید. یافته ها نشان می دهد که 21 پارامتر های فیزیکی و شیمیایی اعم از pH، EC، باقی مانده خشک، کدورت، فلوئور، کلرور، سولفات، کربنات، بی کربنات، نیتریت، نیترات، آمونیاک، کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم، آهن، منگنز، سختی تام، قلیائیت کل به ترتیب میانگین غلظت های 66/7 و79/819 و540 و93/0و67/0 و2/39 و28/117 و015/0و36/298 و016/0 و99/18و37/71و 12/26 و91/69 و 85/1 و005/0 و01/0 و46/284 و76/244 می باشد. بر اساس نتایج حاصله از بررسی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی آب آشامیدنی 60 روستا نشان می دهد که اکثر روستاهای شهرستان اهر از لحاظ پارامترهای مذکور در طیف استاندارد واقع گردیده و جهت ارتقاء سطح سلامت جامعه توجهات بیش تری را در جهت حفظ پارامترها در محدوده استانداردهای ملی و بین المللی می خواهد. از نظر پارامترهای فیزیکی وشیمیایی برخی از روستاها از لحاظ پارامترهای سختی و کدورت بالاتر از حد انتظار قرار داشت.
In this study, in addition to a brief description of the production process of styrene and HIPS and study of their properties and structure, effective parameters in HIPS quality and the effect of various factors on the product, especially the impact of various rubbers in the Iranian market, both domestic and foreign, in appearance and index Impact susceptibility (IZOD) has been investigated. In the production process of HIPS, which must have clear and desirable standards, there are often situations that by changing the quality of raw materials and also changing the conditions of the production line and defective equipment of the production unit, product quality is not optimal and may be in the consumer market, not sold and returned to the company. In addition, it is necessary that production conditions are always up to date and competitive. In this regard, by performing practical experiments on different samples of HIPS product, effective methods in optimizing product quality have been investigated and tried to make changes in process conditions such as temperature, pressure, mixer speed, type and amount of rubber, solvent content, the amount of additives, the use of more advanced catalysts, the best values and results to be obtained to use these results to produce cost-effective and high quality products.
_||_