مروری اجمالی به بررسی کیفیت آب آشامیدنی شهر تبریز
محورهای موضوعی : کاربرد شیمی در محیط زیست
1 - گروه آموزش بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تبریز
کلید واژه: شهر, کیفیت, تبریز, آّب آشامیدنی,
چکیده مقاله :
زمینه و هدف : سالم بودن آب آشامیدنی از جنبه های فیزیکی، شیمیایی و زیست شناختی نقش مهمی را در بهداشت و سلامت مصرف کنندگان ایفا می نماید. وجود برخی مواد شیمیایی در غلظت های بالاتر از حد استاندارد میتواند سلامت مصرف کنندگان را در مواجهه دراز مدت به خطر اندازد. روش بررسی : این مطالعه از نوع مطالعه توصیفی مقطعی بوده و در این مطالعه با استفاده از مطالعات کتابخانه ای ، اینترنتی ، مقاله ای و سایر سیستم های اطلاعات سال های اخیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها : تغییرات نسبی نیترات، باکتری های هتروتروف و تری هالو متان ها وجود داشت ولی قسمت اعظم مشکلات بو و طعم آب موجود در سیستم توزیع به دلیل مواد سازنده خطوط لوله بوده و یا در اثر رشد عوامل بیولوژیکی بر روی دیواره های لوله ایجاد می شود. بوی کپک - خاکی علت عمده شکایت از سیستم توزیع می باشد . اگرچه اکتینومیست ها و قارچ ها معمولا عامل این بوها هستند اما تعداد زیاد باکتری های هتروتروف نیز میتواند باعث مشکلات مشابه شوندنتیجه گیری : با وجود اینکه نیترات با گذشت زمان روند افزایشی داشته ولی در حد مجاز و قابل قبول می باشد . عمده مشکل کنونی بو و طعم آب موجود در سیستم توزیع است که باید کنترل شوند و از آنجایی که فلوراید از حد مطلوب کمتر بوده پس میتوان گفت کیفیت آب شهر تبریز از استاندارد لازم در اثر توجه به مدیریت منابع اب صحیح و موثر برخوردار می باشد.
Background and purpose: The healthiness of drinking water from physical, chemical and biological aspects plays an important role in the health of consumers. The presence of some chemicals in concentrations higher than the standard can endanger the health of consumers in long-term exposure.Research method: This study is a cross-sectional descriptive study and was analyzed using library, internet, article and other information systems in recent years.Findings: There were relative changes in nitrates, heterotrophic bacteria and trihalomethanes, but most of the water smell and taste problems in the distribution system are due to the materials that make up the pipelines or are caused by the growth of biological agents on the pipe walls. to be Musty-earthy smell is the main cause of complaints about the distribution system. Although actinomycetes and fungi are usually responsible for these odors, many heterotrophic bacteria can also cause similar problemsConclusion: Although nitrate has been increasing with the passage of time, it is within the permissible and acceptable limit. The main current problem is the smell and taste of the water in the distribution system, which must be controlled, and since the fluoride is less than the optimal level, it can be said that the water quality of Tabriz city has the necessary standard due to the attention to the correct and effective management of water resources.
_||_