ارزیابی کارایی باکتریوسینZ بر زمان ماندگاری فیله ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) نگهداری شده در دمایCº4
محورهای موضوعی : ارزیابی محیط زیست
سپیده میرشکاری
1
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس)
سهراب معینی
2
(دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی کرج)
امیرهوشنگ بحری
3
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس)
رضا صفری
4
(پژوهشکده اکولوژی دریای خزر)
کلید واژه: ماهی سفید, باکتریوسین z, زمان ماندگاری, دمایCº4,
چکیده مقاله :
هدف از این مطالعه ارزیابی اثر نایسین Z بر زمان ماندگاری فیله ماهی سفید نگهداری شده در دما 4 درجه تا زمان 16 روز بوده است. تغییرات برخی از شاخص های کیفی ماهی از جمله عدد پراکسید و مجموع بازهای ازته فرار ، همچنین پارامتر های میکروبی( باکتری های مزوفیل، سرماگرا و لاکتیک) در فواصل زمانی 0، 4، 8، 12 و 16 روز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در تیمارهای دارای باکتریوسین، روند تغییرات میکروبی و شیمیایی کندتر بوده و نسبت به نمونه های شاهد ( بسته بندی در شرایط خلاء) دارای زمان ماندگاری بیشتری بوده اند. از دیدگاه شیمیایی و میکروبی، زمان ماندگاری نمونه های دارای نایسین Z به ترتیب تا 12 روز و 16 روز قابل افزایش می باشد.