فهرس المقالات رامین ابری


  • المقاله

    1 - ارزیابی کیفیت میکروبی بستنی‌های سنّتی عرضه شده در سطح استان آذربایجان شرقی
    پاتوبیولوژی مقایسه ای , العدد 5 , السنة 17 , زمستان 1399
    بستنی به عنوان یک محصول شیری پرطرفدار در فصل تابستان با توجه به ماهیت فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم ها است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی میزان آلودگی میکروبی بستنی های سنّتی عرضهشده در سطح استان آذربایجانشرقی می باشد. در این مطالعه أکثر
    بستنی به عنوان یک محصول شیری پرطرفدار در فصل تابستان با توجه به ماهیت فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم ها است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی میزان آلودگی میکروبی بستنی های سنّتی عرضهشده در سطح استان آذربایجانشرقی می باشد. در این مطالعه بررسی آلودگی های میکروبی بستنی های سنتی عرضهشده در سطح استان آذربایجانشرقی در سال 1397 تا 1398 انجام شد. تعداد 274 نمونه بستنی بهطور تصادفی از مراکز عرضه بستنی سنّتی جمعآوری و از نظر شناسایی استافیلوکوکوس های کواگولاز مثبت، اشرشیاکلی، سالمونلا و شمارش کلی میکروارگانیسم ها و انتروباکتریاسه نسبت به شرایط استاندارد ملّی ایران به شماره 2406 مورد مطالعه قرار گرفت. تمامی آزمون ها طبق استاندارد ملّی ایران کشت و با انجام تست های تاییدی شناسایی و شمارش گردید. تعداد 234 نمونه (4/85%)، بر اساس حد مجاز تعیینشده از سوی اداره استاندارد ایران غیرقابلمصرف بودند. در 2/18% از نمونه ها استافیلوکوکوس های کواگولاز مثبت، 9/10% اشرشیاکلی جداسازی شد و در 2/72% و 2/80% از نمونه ها به ترتیب از نظر شمارش انتروباکتریاسه و شمارش کلی میکروارگانیسم ها بیشتر از حد مجاز بودند. هیچیک از نمونهها به سالمونلا آلوده نبودند. نتایج تحقیق نشانگر آلودگی میکروبی بالای نمونه های مورد مطالعه داشت. از این رو ضرورت استفاده از استاندارد های سخت گیرانه از سوی ارگان های دخیل در مواد غذایی، نظارت دقیق بهداشتی و کنترل همهجانبه تمامی مراحل تولید را نشان می دهد و همچنین لزوم ارائه آموزشهای بهداشتی به پرسنل تولید کنندگان بستنی را نشان می دهد. تفاصيل المقالة