فهرس المقالات عاطفه قراچه


  • المقاله

    1 - بررسی اثر زئولیت و سوپرجاذب بر برخی خصوصیات کمی و بیوشیمیایی کلزا در شرایط قطع آبیاری در منطقه شیراز
    پژوهش های زراعی در حاشیه کویر , العدد 4 , السنة 15 , پاییز 1397
    این پژوهش جهت بررسی اثر قطع آبیاری و کاربرد زئولیت (10تن در هکتار) و سوپر جاذب (یک کیلو گرم در هکتار)در مراحل رشدی حساس کلزا، در قالب طرح بلوک کامل تصادفی به صورت کرت های خرد شده (اسپیلت پلات) در سه تکرار و در شهرستان شیراز اجرا شد.عامل اصلی در سه سطح قطع آبیاری (A) شام أکثر
    این پژوهش جهت بررسی اثر قطع آبیاری و کاربرد زئولیت (10تن در هکتار) و سوپر جاذب (یک کیلو گرم در هکتار)در مراحل رشدی حساس کلزا، در قالب طرح بلوک کامل تصادفی به صورت کرت های خرد شده (اسپیلت پلات) در سه تکرار و در شهرستان شیراز اجرا شد.عامل اصلی در سه سطح قطع آبیاری (A) شامل:1 - قطع آبیاری در مرحله ی ساقه دهی 2- قطع آبیاری درمرحله ی گلدهی 3- قطع آبیاری در مرحله ی خورجین دهی و عامل فرعی در چهار سطح زئولیت و سوپرجاذب(B) شامل: 1- عدم مصرف زئولیت و سوپرجاذب 2- مصرف زئولیت (10 تن در هکتار) 3- مصرف سوپرجاذب (یک کیلوگرم) 4- مصرف زئولیت (10 تن در هکتار) و سوپر جاذب (یک کیلوگرم در هکتار) بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثرات ساده قطع آبیاریکاربرد زئولیت و سوپر جاذب سبب اختلاف معنی داری بر صفات عملکرد دانه، عملکرد روغن و میزان کلروفیل برگ در سطح یک و پنج درصدبود. اثر متقابل قطع آبیاری و کاربرد زئولیت و سوپر جاذب بر تمامی صفات معنی دار بود. حداکثر عملکرد دانه به عنوان مهم ترین صفت مورد بررسی از تیمار قطع آبیاری در مرحله ساقه دهی و کاربرد 10 تن در هکتار زئولیت + یک کیلو گرم در هکتار سوپر جاذب به میزان 4/3528 کیلو گرم در هکتار به دست آمد و کمترین عملکرد دانه متعلق به تیمار قطع آبیاری در مرحله گل دهی و عدم مصرف زئولیت و یا سوپر جاذب به میزان 2/1678 بود. قطع آبیاری موجب افزایش میزان آنزیم های آنتی اکسیدانت گشت، ولی کاربرد زئولیت و سوپر جاذب تاثیر معکوس داشت و صفات کاهش معنی داری نشان دادند. می توان گفت که مرحله گل دهی و خورجین دهی،از مراحل حساسدر گیاه کلزا بوده و کاربرد زئولیت (10 تن در هکتار) و سوپر جاذب (یک کیلوگرم در هکتار) برای کاهش اثرات خشکی به عنوان بهترین تیمار مورد بررسی مشخص شد. تفاصيل المقالة