فهرس المقالات امیدرضا روستاپور


  • المقاله

    1 - بررسی و مقایسه دو روش خشک کردن ضایعات مواد غذایی ومیزان مصرف انرژی در خشک کن کابینتی
    پژوهش های علوم کشاورزی پایدار , العدد 9 , السنة 3 , بهار 1402
    ارائه راهکارهای جدید برای کنترل پسماندهای مرطوب یکی از مهمترین مسائل در حفظ سلامت جامعه است. یک راه حل مناسب برای مدیریت ضایعات غذایی برای منافع زیست محیطی، اقتصادی و کشاورزی خشک کردن است. خشک کردن از طریق کاهش رطوبت، کاهش ضایعات و افزایش نگهداری را به دنبال خواهد داشت. أکثر
    ارائه راهکارهای جدید برای کنترل پسماندهای مرطوب یکی از مهمترین مسائل در حفظ سلامت جامعه است. یک راه حل مناسب برای مدیریت ضایعات غذایی برای منافع زیست محیطی، اقتصادی و کشاورزی خشک کردن است. خشک کردن از طریق کاهش رطوبت، کاهش ضایعات و افزایش نگهداری را به دنبال خواهد داشت. در این راستا خشک کردن ضایعات غذایی با دو الگوی سینی معمولی و سینی با هواگذر میانی و جانبی با ضخامت cm3 در یک خشک کن کابینتی مورد بررسی قرار گرفت. تاثیر سه دمای 50 ،60 و C ˚70 و سه سرعت جریان هوای ورودی 1 ، 1/5 و 2 متر بر ثانیه بر مدت زمان و فرایند خشک شدن ضایعات غذایی و میزان مصرف انرژی آنها مورد بررسی قرار گرفت و نمودارهای نسبت رطوبت وآهنگ خشک شدن استخراج گردید. نتایج نشان دادند در الگوی سینی هوا گذر میانی و جانبی، دما، مهمترین عامل فیزیکی است که بر روی خشک کردن ضایعات غذایی تاثیر می گذارد. مصرف انرژی در روش الگوی سینی با هواگذر میانی و جانبی بیشتر از روش الگوی سینی معمولی است. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - طراحی، ساخت و ارزیابی ماشین قابل‌حمل برداشت گل محمدی
    پژوهش های علوم کشاورزی پایدار , العدد 9 , السنة 3 , بهار 1402
    گل محمدی با نام علمی Rosa damascena از مهم‌ترین انواع گل‌های رز در دنیا و از مشهورترین گیاهان در تاریخ باغبانی است. زمان برداشت گل محمدی، از اوایل اردیبهشت تا اواخر خرداد ماه و قبل از طلوع آفتاب در هوای خنک بامدادی است. در این تحقیق نسبت به طراحی و ساخت دستگاه برداشت گل أکثر
    گل محمدی با نام علمی Rosa damascena از مهم‌ترین انواع گل‌های رز در دنیا و از مشهورترین گیاهان در تاریخ باغبانی است. زمان برداشت گل محمدی، از اوایل اردیبهشت تا اواخر خرداد ماه و قبل از طلوع آفتاب در هوای خنک بامدادی است. در این تحقیق نسبت به طراحی و ساخت دستگاه برداشت گل محمدی قابل حمل توسط کارگر اقدام شد. این دستگاه شامل تیغه برش، لوله مکش، موتور مکنده بنزینی، شاسی، کوله پشتی و واحد جداساز سیکلونی می‌باشد. کلیه تجهیزات از جمله موتور و سیکلون بر شاسی نصب می‌شود و توسط کارگر قابل حمل است. گل‌ دقیقاً از زیر نهنج توسط تیغه رفت و برگشتی بریده شده و توسط مکش ایجاد شده توسط موتور مکنده، وارد لوله مکش و سپس به واحد جداساز سیکلونی انتقال می‌یابد. در نهایت گل از طریق لوله خروجی سیکلون به کیسه برزنتی منتقل و در آن جمع‌آوری خواهد شد. ارزیابی دستگاه با استفاده از طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و سه تکرار در دشت گل لایزنگان داراب انجام شد. تیمار‌ها شامل تغییرات دور موتور در سه سطح 900، 1200 و 1500 دور در دقیقه بود. در هر یک از تیمارها پارامتر‌های سوخت مصرفی و زمان مصرفی برای انجام عملیات برداشت اندازه‌گیری شد. تیمار شاهد، برداشت با دست توسط کارگر در نظر گرفته شد. بر اساس نتایج ارزیابی، با افزایش دور موتور علی‌رغم افزایش مصرف سوخت، زمان مفید برداشت کاهش یافت. همچنین کاهش زمان برداشت در حداکثر دور موتور نسبت به برداشت دستی و برداشت در دو سطح دیگر دور مشاهده شد. تفاصيل المقالة