فهرس المقالات خدیجه رحیمی


  • المقاله

    1 - میزان آلودگی آفلاتوکسین M1 در شیرهای ‌خام عرضه ‌شده در فروشگاه‌های شرق استان مازندران (مقاله کوتاه)
    بهداشت مواد غذایی , العدد 2 , السنة 9 , تابستان 1398
    از نظر سلامت عمومی، آلودگی مواد غذایی به سموم قارچی و انتقال آن به مصرف‌کنندگان بسیار اهمیت دارد؛ آفلاتوکسینM1 -سم مولد سرطان کبد- در شیر حیواناتی که از خوراک آلوده به آفلاتوکسین B1 تغذیه کرده‌اند، یافت‌ می‌شود. هدف از این مطالعه تعیین میزان آفلاتوکسین M1در شیرهای خام ع أکثر
    از نظر سلامت عمومی، آلودگی مواد غذایی به سموم قارچی و انتقال آن به مصرف‌کنندگان بسیار اهمیت دارد؛ آفلاتوکسینM1 -سم مولد سرطان کبد- در شیر حیواناتی که از خوراک آلوده به آفلاتوکسین B1 تغذیه کرده‌اند، یافت‌ می‌شود. هدف از این مطالعه تعیین میزان آفلاتوکسین M1در شیرهای خام عرضه‌شده در فروشگاه‌های فرآورده‌های نیمه‌ شرقی استان مازندران بود؛ برای این منظور، در اسفندماه 95 تعداد 80 نمونه شیر خام از مراکز فروش 10 شهر استان مازندران جمع‌آوری شد و از نظر آلودگی به آفلاتوکسین M1 با روش الایزا مورد سنجش قرار گرفت. نتایج نشان داد تنها در 25/6 درصد از کل نمونه‌ها غلظت آفلاتوکسین M1 بالاتر از حد مجاز استاندارد ملی ایران بود. هم‌چنین سطح آلودگی در 5/17 درصد نمونه‌ها بالاتر از حد مجاز تعیین‌شده توسط اتحادیه اروپا بود. میزان آلودگی آفلاتوکسین M1اختلاف معنی‌داری در بین نمونه‌های جمع‌آوری شده از شهرهای مختلف نشان نداد. با توجه به نتایج می‌توان گفت کنترل مناسبی بر روی عوامل ایجاد آلودگی در سطح دامداری‌ها وجود داشته است، با این حال، پایش منظم سطح آلودگی ضروری است. تفاصيل المقالة