فهرس المقالات Siamak Kalantari


  • المقاله

    1 - کارایی محلول پاشی اسید سالیسیلیک بر بهبود خصوصیات میوه نارنگی پرل تانجلو در انبار خنک و معمولی
    فصلنامه گیاه و زیست فناوری ایران , العدد 1 , السنة 16 , بهار 1400
    محلول‌پاشی قبل از برداشت میوه‌های مرکبات با اسید سالیسیلیک یکی از روش‌های کارا و بی‌خطر برای حفظ و بهبود کیفیت میوه‌ها در مدت انبارداری است. در این پژوهش تاثیر محلول‌پاشی قبل از برداشت اسید سالیسیلیک با غلظت‌های 0، 1، 3 و 5 میلی‌مولار بر روی خصوصیات پس از برداشت میوه‌ها أکثر
    محلول‌پاشی قبل از برداشت میوه‌های مرکبات با اسید سالیسیلیک یکی از روش‌های کارا و بی‌خطر برای حفظ و بهبود کیفیت میوه‌ها در مدت انبارداری است. در این پژوهش تاثیر محلول‌پاشی قبل از برداشت اسید سالیسیلیک با غلظت‌های 0، 1، 3 و 5 میلی‌مولار بر روی خصوصیات پس از برداشت میوه‌های نارنگی پرل تانجلو انبار شده در دو دمای محیط (2±12 درجه سلسیوس) و سردخانه (1±4 درجه سلسیوس) به مدت یک ماه بررسی گردید. فاکتورهای مورد بررسی عبارت بودند از مقدار رطوبت و ماده خشک پوست، درصد وزنی پوست، عصاره و تفاله میوه، TA، pH، TSS، TSS/TA و ویتامین C آب میوه‌ها که هر هفته ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که اسید سالیسیلیک نقش قابل توجهی در افزایش عمر انبارمانی میوه‌ها دارد. بالاترین درصد رطوبت پوست در هر دو شرایط دمایی با تیمار 5 میلی‌مولار اسید سالیسیلیک مشاهده شد. بیشترین مقدار ویتامین C (64 میلی‌گرم در 100 میلی‌لیتر آب میوه) به تیمار 1 میلی‌مولار اسید سالیسیلیک در انبار معمولی و سردخانه و کمترین TSS/TA به تیمار عدم محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک در انبار معمولی (2/9) تعلق داشت. همچنین درصد رطوبت پوست، میزان ویتامین C و شاخص TSS/TA در طول مدت انبارمانی (به ویژه در انبار معمولی) کاهش یافت. در مجموع میتوان گفت که محلول پاشی قبل از برداشت میوه‌های نارنگی با اسید سالیسیلیک می‌تواند موجب بهبود و یا حفظ ویژگی‌های کیفی میوه در مدت انبارداری گردد. تفاصيل المقالة