فهرس المقالات بهراد رادمهر


  • المقاله

    1 - بررسی اثر ضدمیکروبی اسانس سماق روی باکتری سالمونلاتیفی‌موریوم و تعیین اجزای آن
    بهداشت مواد غذایی , العدد 2 , السنة 1 , تابستان 1390
    افزایش روزافزون استفاده از نگهدارنده‌های طبیعی توجه بیشتر را به مطالعات علمی روی فرآورده‌های طبیعی ازجمله اسانس‌های گیاهی جلب نموده است. لذا در این مطالعه اسانس گیاه سماق، که از گیاهان مورد استفاده به‌عنوان طعم‌دهنده در غذاهای ایرانی است، مورد بررسی قرار گرفت. در این مط أکثر
    افزایش روزافزون استفاده از نگهدارنده‌های طبیعی توجه بیشتر را به مطالعات علمی روی فرآورده‌های طبیعی ازجمله اسانس‌های گیاهی جلب نموده است. لذا در این مطالعه اسانس گیاه سماق، که از گیاهان مورد استفاده به‌عنوان طعم‌دهنده در غذاهای ایرانی است، مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه ابتدا از میوه گیاه سماق با روش تقطیر اسانس‌گیری به‌عمل آمد، سپس اسانس فوق توسط روش کروماتوگرافی گازی مورد آنالیز قرار گرفت. در نهایت اثر ضدمیکروبی اسانس سماق روی باکتری سالمونلاتیفی‌موریوم که از باکتری‌های مهم در ایجاد بیماری‌های غذایی است، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد از میان اجزای به‌دست‌آمده در اسانس سماق، مهم‌ترین جز دارای خاصیت ضدمیکروبی (احتمالاً) ماده کاریوفیلن می‌باشد که با دارا بودن میزان بالایی در ترکیب اسانس، می‌تواند خواص ضدمیکروبی آن را به‌خوبی توجیه کند. نتایج حاصل از بررسی اثر ضدمیکروبی نشان داد که اسانس فوق حتی در غلظت‌های پایین (ppm 30( نیز دارای اثرات باکتریواستاتیک می‌باشد و با افزایش غلظت این اثر افزایش یافته تا این‌که در غلظت ppm1000 اسانس اثر باکتریوسیدال داشت. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت اسانس سماق به‌دلیل دارا بودن اجزای ضدمیکروبی به‌میزان فراوان، می‌تواند در کنترل رشد باکتری سالمونلاتیفی‌موریوم مورد استفاده قرار گیرد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - بررسی ارتباط سرب موجود در شیر با سرب موجود در آب شرب گاوداریهای اطراف تهران
    پژوهش های بالینی دامپزشکی , العدد 1 , السنة 1 , زمستان 1388
    سرب از جمله فلزات سنگین است که میتواند از طرق مختلف وارد بدن حیوان و انسان شده و در صورت تداوم آلودگی باعث بروز مسمومیت گردد. در این پژوهش سرب موجود در شیر و آب گاوداریهای اطراف تهران و ارتباط آنها مورد بررسی قرار گرفت. با استفاده از روش نمونه برداری تصادفی تعداد 100ن أکثر
    سرب از جمله فلزات سنگین است که میتواند از طرق مختلف وارد بدن حیوان و انسان شده و در صورت تداوم آلودگی باعث بروز مسمومیت گردد. در این پژوهش سرب موجود در شیر و آب گاوداریهای اطراف تهران و ارتباط آنها مورد بررسی قرار گرفت. با استفاده از روش نمونه برداری تصادفی تعداد 100نمونه شیر خام از 10گاوداری در اطراف شهر تهران بصورت مستقیم از گاوها تهیه شد و به همراه 10نمونه از آب مصرفی گاوهای همان گاوداریها به آزمایشگاه انتقال یافت .نمونه ها با استفاده از دستورالعمل Association of Analytical ( Communities )A.O.A.Cو با استفاده از روش اسپکترومتری جذب اتمی مورد آزمایش قرار گرفت و میزان سرب موجود در آب و میزان باقیمانده سرب در شیر اندازهگیری و مقایسه شد. نتایج نشان داد میانگین غلظت سرب در شیر خام برابر با 264 ±204/19 ppbاست که با توجه به حد استاندارد سرب در شیر در کدکسppb(2007 )20نشان دهنده آلودگی بیشتر از حد مجاز تمامی نمونههای شیر به سرب میباشد. همچنین در نمونههای آب، با توجه به استاندارد میزان سرب در آب در کدکس )10 ppb(2007میزان سرب موجود در آب به جز در دو نمونه، کمتر از حد مجاز بود. در این بررسی با وجود بالا بودن سرب در تمامی نمونههای شیر، همبستگی معنی داری بین میزان سرب موجود در آب با میزان سرب موجود در شیر وجود نداشت. بنابراین آب نمیتواند منبع این آلودگی در منطقه قلمداد گردد تفاصيل المقالة

  • المقاله

    3 - بررسی کشتارگاهی میزان آلودگی گوسفندان مناطق مختلف ایران به کیست هیداتید
    پژوهش های بالینی دامپزشکی , العدد 1 , السنة 1 , زمستان 1388
    بیماری کیست هیداتید ناشی ازمرحله لاروی اکینو کوکوس گرانولوزوس بوده که هنوز هم یکی ازعوامل مهم ایجاد کننده معضلات اقتصادی و بهداشتی در نواحی مختلف جهان، بخصوص در شرایط بهداشتی نامناسب می باشد. درایران نگهداری گوسفند اغلب با روشهای سنتی وبصورت متراکم صورت می گیرد وسگهایی أکثر
    بیماری کیست هیداتید ناشی ازمرحله لاروی اکینو کوکوس گرانولوزوس بوده که هنوز هم یکی ازعوامل مهم ایجاد کننده معضلات اقتصادی و بهداشتی در نواحی مختلف جهان، بخصوص در شرایط بهداشتی نامناسب می باشد. درایران نگهداری گوسفند اغلب با روشهای سنتی وبصورت متراکم صورت می گیرد وسگهایی که نگهبانی گله را برعهده دارند، باعث ادامه چرخه زندگی انگل می شوند.این بیماری مشترک بین انسان وحیوان بوده وفاقد علائم بالینی اختصاصی می باشد وتشخیص قطعی آن در دام بوسیله کالبد گشایی و یا بازرسی پس از کشتار است. بنابراین تعیین وضعیت بیماری در دام می تواند کمکی در جهت کنترل خسارات اقتصادی وبهداشتی ناشی از آن باشد. این مطالعه با هدف بررسی آخرین وضعیت آلودگی کیست هیداتید دربرخی از مناطق کشور بر روی 80947راس گوسفند، که از اردیبهشت تا آبان سال1386 درکشتارگاه کرج راک کشتارشده اند، انجام شده است. در هر روزکاری ابتدا محل پرورش وارسال دامهای ارسال شده به کشتارگاه مشخص می گردید و پس از کشتار دام و تعیین سن از طریق مشاهده دندانها، بازرسی قسمتهای مختلف لاشه و اندرونه ها جهت تشخیص بیماری وتعیین اندامهای آلوده ونوع کیست انجام می شد. از میان 80947راس گوسفند بررسی شده، تعداد 1530راس مبتلاء به کیست هیداتید بودند که نشان دهنده فراوانی آلودگی به کیست هیداتید به میزان 1/89درصد بود و 60/3درصد کیستهای هیداتید بررسی شده بارور بودند. از میان نوزده منطقه بررسی شده، بیشترین وکمترین میزان فراوانی کیست هیداتید،به ترتیب مربوط به مشهد با میزان 3/83درصد وکرج با میزان 0/83درصد بود. یافته های این بررسی نشان می دهد که میزان فراوانی بیماری در مناطق مختلف مورد بررسی، متفاوت بوده که نسبت به آمار دهه گذشته کاهش نشان می دهد تفاصيل المقالة