فهرس المقالات سمیرا محمدی


  • المقاله

    1 - تأثیر سطوح مختلف پتاسیم و نیتروژن بر کارآیی نیتروژن و محتوای برخی عناصر غذایی رازیانه شیرین
    بوم شناسی گیاهان زراعی , العدد 1 , السنة 15 , بهار 1398
    به منظور ارزیابی اثر سطوح مختلف نیتروژن و پتاسیم بر کارآیی مصرف، جذب و استفاده از نیتروژن و محتوای عناصر غذایی نیتروژن، پتاسیم، فسفر، کلسیم و منیزیم در رازیانه شیرین، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زنجان ا أکثر
    به منظور ارزیابی اثر سطوح مختلف نیتروژن و پتاسیم بر کارآیی مصرف، جذب و استفاده از نیتروژن و محتوای عناصر غذایی نیتروژن، پتاسیم، فسفر، کلسیم و منیزیم در رازیانه شیرین، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زنجان اجرا شد. کودهای مورد استفاده شامل مقادیر 50، 100 و 150 کیلوگرم نیتروژن و پتاسیم در هکتار از منبع اوره و سولفات پتاسیم بودند. کاربرد نیتروژن و پتاسیم بر شاخص های کارآیی نیتروژن و غلظت عناصر نیتروژن، پتاسیم، کلسیم، فسفر و منیزیم تاثیر معنی داری داشت. افزایش سطوح نیتروژن، کارآیی مصرف، جذب و استفاده از نیتروژن را کاهش داد. با افزایش غلظت پتاسیم، کارآیی نیتروژن نیز افزایش یافت. کاربرد کود نیتروژنه و پتاسیمی میزان غلظت عناصر نیتروژن، پتاسیم و فسفر را در بافت غده افزایش داد. غلظت کلسیم و منیزیم با افزایش سطوح نیتروژن افزایش یافت و کاربرد پتاسیم باعث کاهش غلظت کلسیم و منیزیم در بافت غده گردید. با توجه به دوره رشد کوتاه رازیانه شیرین، جهت بهبود کارآیی نیتروژن در گیاه، کاربرد سطوح پایین نیتروژن توصیه می گردد. تفاصيل المقالة