فهرس المقالات پریا اکبری


  • المقاله

    1 - اثرسطوح مختلف عصاره الکلی گیاه سالیکورنیاSalicorniasp بر برخی فراسنجههای بیوشیمیایی خون و آنزیمهای گوارشی ماهی کفال خاکستری (Mugilcephalus Linnaeus 1758)
    مجله پلاسما و نشانگرهای زیستی , العدد 1 , السنة 12 , بهار 1398
    زمینه وهدف:گیاه سالیکورنیا(Salicorniasp) یک گیاه هالوفیت است و به طور گسترده به عنوان چاشنی غذا مصرف می گردد. این تحقیق، بهمنظور بررسی اثر عصاره الکلی گیاه سالیکورنیا بر فراسنجه های خونی و آنزیم های گوارشی ماهی کفال خاکستری(Mugilcephalus) به مدت 60 روز انجام گردید. روش أکثر
    زمینه وهدف:گیاه سالیکورنیا(Salicorniasp) یک گیاه هالوفیت است و به طور گسترده به عنوان چاشنی غذا مصرف می گردد. این تحقیق، بهمنظور بررسی اثر عصاره الکلی گیاه سالیکورنیا بر فراسنجه های خونی و آنزیم های گوارشی ماهی کفال خاکستری(Mugilcephalus) به مدت 60 روز انجام گردید. روش کار:در این مطالعه، تعداد 240 قطعه ماهی با میانگین وزنی 43/0±42/8 گرم در یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار(با تعداد 20 قطعه در هر تکرار) مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمار شاهد(بدون عصاره الکلی گیاه) و تیمارهای آزمایشی 2، 3 و 4 به ترتیب دارای 50،1000 و1500 میلی گرم برکیلوگرم عصاره الکلی گیاه در غذا بودند.در پایان آزمایش فعالیت آنزیم های گوارشی و شاخص های بیوشیمیایی سرم خون اندازه گیری شد. یافته ها:نتایج آزمایش نشان داد. پایین ترین غلظت کلسترول(44/1±13/8 میلی گرم بر دسی لیتر)، و بالاترین مقدار پروتئین تام(33/0±8/6 گرم بر دسی لیتر)، آلبومین(54/0±20/5 گرم بر دسی لیتر)، آمیلاز(10±470 واحد بر میلی گرم پروتئین) و پروتئاز(63/7±21/328 واحد بر میلی گرم پروتئین) در تیمار حاوی 1500 میلی گرم عصاره الکلی سالیکورنیا بر کیلوگرم غذا مشاهده شد(05/0>P) که با سایر تیمارها دارای تفاوت معنی دار بود(05/0>P). در بین فاکتور های اندازه گیری شده کلسترول، تری گلیسیرید، آمیلاز و پروتئاز تفاوت معنی داری را بین تیمارهای تغذیه شده با عصاره الکلی سالیکورنیا با گروه شاهد نشان دادند(05/0>P). نتیجه‌گیری:استفاده از سطح 1500 میلی گرم عصاره الکلی گیاه سالیکورنیا بر کیلوگرم غذا اثرات مثبتی بر فعالیت آنزیم های گوارشی و فراسنجه های خونی ماهی کفال خاکستری دارد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - اثر عصاره پلی ساکارید محلول در آب جلبک پادینا (Padina australis Hauck) بر فعالیت آنزیم های گوارشی و فراسنجه های بیوشیمیایی میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei)
    زیست شناسی جانوری , العدد 2 , السنة 11 , تابستان 1398
    در تحقیق حاضر، عصاره پلی ساکارید محلول در آب جلبک پادینا (Padina australis) در غلظت های 0، 5/0، 1 و 5/1 گرم بر کیلوگرم غذا برای سنجش توانایی عصاره در بهبود فعالیت آنزیم های گوارشی و شاخص های بیوشیمیایی به جیره غذایی میگوی پا سفید غربی (Litopenaus vannamei) با میانگین وز أکثر
    در تحقیق حاضر، عصاره پلی ساکارید محلول در آب جلبک پادینا (Padina australis) در غلظت های 0، 5/0، 1 و 5/1 گرم بر کیلوگرم غذا برای سنجش توانایی عصاره در بهبود فعالیت آنزیم های گوارشی و شاخص های بیوشیمیایی به جیره غذایی میگوی پا سفید غربی (Litopenaus vannamei) با میانگین وزنی 1/0 ± 1 گرم اضافه شد. بر طبق تغذیه از این رژیم های غذایی به مدت 60 روز، بیشترین فعالیت آنزیم های پروتئاز و لیپاز در تیمار حاوی 5/1 گرم عصاره پلی ساکارید جلبک بر کیلوگرم غذا مشاهده شد (05/0 >p ). سطح آلبومین و پروتئین تام در تیمارهای حاوی سطوح مختلف عصاره پلی ساکارید جلبک بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0 > p). کمترین میزان گلوکز، تری گلیسرید، کلسترول، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز در تیمار حاوی 5/1 گرم عصاره پلی ساکارید جلبک بر کیلوگرم غذا مشاهده شد که اختلاف معنی داری را در مقایسه با سایر تیمارها نشان دادند (05/0 > p). نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از 5/1 گرم عصاره پلی ساکارید جلبک پادینا بر کیلوگرم غذا ممکن است عملکرد هضم، سلامت کبد و سیستم ایمنی غیر اختصاصی میگوی پاسفید غربی را افزایش دهد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    3 - اثر عصاره متانولی خارخاسک (Tribulus terrestris) بر عملکرد رشد، ترکیبات شیمیایی بدن و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus)
    زیست شناسی جانوری , العدد 5 , السنة 11 , زمستان 1397
    در این تحقیق، اثر عصاره متانولی خارخاسک (Tribulus terrestris) در تیمارهای مختلف، گروه شاهد (بدون عصاره گیاه)، 5/0، 1 و 5/1 گرم عصاره خارخاسک در هر کیلوگرم غذا بر عملکرد رشد، ترکیبات شیمیایی بدن و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus Linnaeus أکثر
    در این تحقیق، اثر عصاره متانولی خارخاسک (Tribulus terrestris) در تیمارهای مختلف، گروه شاهد (بدون عصاره گیاه)، 5/0، 1 و 5/1 گرم عصاره خارخاسک در هر کیلوگرم غذا بر عملکرد رشد، ترکیبات شیمیایی بدن و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus Linnaeus 1758) در سه تکرار به مدت 60 روز مورد بررسی قرار گرفت. در هر تکرار 20 قطعه ماهی با میانگین وزنی 43/0 ± 42/8 گرم در مخازن 60 لیتری آب ذخیره سازی شد. در پایان دوره آزمایش، نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری در شاخص های رشد (وزن نهایی، درصد افزایش وزن روزانه، نرخ کارایی پروتئین، نرخ رشد ویژه، فاکتور وضعیت) بین تیمارها و شاهد وجود نداشت (05/0<p). افزایش میزان بقاء در تیمار 3 و 4 در مقایسه با تیمار شاهد مشهود بود. میزان پروتئین خام و رطوبت در تیمار4 نسبت به سایر تیمارها افزایش معنی دار داشت (05/0>p). میزان چربی خام در تیمار 3 و 4 کاهش معنی داری نسبت به تیمار 2 و شاهد داشت (05/0>p). فعالیت آنزیم های سوپر اکسیداز دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتلاز در تیمار 4 یشترین افزایش معنی دار را در مقایسه با تیمار شاهد داشته است (05/0>p). همچنین مقدار مالانون دی آلدئید در تمامی تیمارها در مقایسه با شاهد کمتر بوده و در تیمارهای 3 و 4 بیشترین کاهش معنی دار را در مقایسه با شاهد داشته است. لذا با توجه به نتایج به دست آمده، به منظور کاهش اکسیداسیون لیپید و بهبود کیفیت لاشه و بقاء ماهیان، استفاده از 5/1 گرم عصاره متانولی خارخاسک در جیره غذایی ماهی کفال خاکستری توصیه می شود. تفاصيل المقالة