فهرس المقالات حسین ابراهیمی


  • المقاله

    1 - تاثیر سطوح کود نیتروژن و گوگرد بر عملکرد، اجزای عملکرد و خصوصیات کیفی کلزا (Brassica napus L.)
    فیزیولوژی محیطی گیاهی , العدد 1 , السنة 18 , تابستان 1402
    به منظور بررسی اثر نیتروژن و گوگرد بر عملکرد کمی و کیفی کلزا، آزمایشی به صورت فاکتوریل سه عاملی در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی شصت کلاته گرگان در سال 1397 انجام شد. فاکتور اول شامل چهار مقدار کود نیتروژن 25، 50، 75 و 100 کیلوگرم نیتر أکثر
    به منظور بررسی اثر نیتروژن و گوگرد بر عملکرد کمی و کیفی کلزا، آزمایشی به صورت فاکتوریل سه عاملی در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی شصت کلاته گرگان در سال 1397 انجام شد. فاکتور اول شامل چهار مقدار کود نیتروژن 25، 50، 75 و 100 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار (از منبع اوره)، فاکتور دوم شامل دو مقدار کود گوگرد به مقادیر صفر (شاهد) و 200 کیلوگرم در هکتار و فاکتور سوم شامل دو رقم هیبرید کلزای بهاره هایولا 50 و آرجی‌اس 003 بودند. نتایج بررسی نشان داد که عملکرد بیولوژیک، عملکرد دانه، وزن هزار دانه، تعداد خورجین در مترمربع، تعداد دانه در خورجین، درصد پروتئین و درصد روغن تحت تأثیر رقم، نیتروژن و گوگرد قرار گرفت. مقایسه میانگین اثرات متقابل نیتروژن و رقم نشان داد که عملکرد بیولوژیک (8360 کیلوگرم در هکتار)، عملکرد دانه (6/275 گرم در مترمربع)، وزن هزار دانه (1/4 گرم)، تعداد خورجین در مترمربع (43/5232)، تعداد دانه در خورجین (64/31)، پروتئین دانه (32/24 درصد)، قند محلول (35/33 میکرومول بر گرم) و کلروفیل کل (38/1 میلی گرم بر گرم) در سطح 100 کیلوگرم نیتروژن در هکتار و رقم هیبرید هایولا 50 و بیش‌ترین روغن دانه (65/41 درصد) در سطح 75 کیلوگرم نیتروژن و رقم هیبرید هایولا 50 مشاهده شد. هم-چنین مقایسه میانگین حاصل از اثر متقابل گوگرد و رقم نشان داد که بیش‌ترین میزان تعداد شاخه جانبی (8/6)، تعداد خورجین در مترمربع (63/4345)، تعداد دانه در خورجین (43/30)یلی گرم بر گرم) در تیمار 200 کیلوگرم گوگرد و رقم هیبرید هایولا 50 بدست آمد. به نظر می‌رسد که رقم هیبرید هایولا 50 توانایی جذب و انتقال نیتروژن و گوگرد بهتری داشته و به همین دلیل عملکرد بیش-تری تولید نمود. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - Examining the Existence of Synthetic Dyes in the Nuts Offered in Marivan County, West of Iran
    Journal of Chemical Health Risks , العدد 2 , السنة 11 , بهار 2021
    These days, making use of synthetic dyes in producing and processing food, such as nuts, is enhancing due to customer attention. Considering that the application of this type of dyes is not permitted in accordance with the current regulations of the country, controlling أکثر
    These days, making use of synthetic dyes in producing and processing food, such as nuts, is enhancing due to customer attention. Considering that the application of this type of dyes is not permitted in accordance with the current regulations of the country, controlling nut products in terms of dye is required and overriding. In this study, sampling was performed randomly in 10 nut distribution centers at one-week intervals. Samples were tested respecting the type of dye. A Thin-Layer Chromatography (TLC) method was applied to identify the types of dye. After conducting tests on different samples of nuts, it was recognized that different synthetic dyes such as tartrazine, quinoline yellow, and Ponceau 4R were used in the sample nuts. Of the 50 samples tested and analyzed, 23 samples (46%) had non-permitted synthetic dye, and 27 samples (54%) had permitted synthetic dye. The frequency distribution of synthetic dye among different nuts was significantly different. Furthermore, consumption of almond is associated with lower risk of permitted and non-permitted synthetic compared to pistachio (p < 0.05). Application of these types of dye, due to their glamorous appearance, will be significantly improved in the future. Therefore, with regard to the high consumption of synthetic dyes in food and their adverse effects on health, it seems that measures like increasing the level of awareness of producers and consumers about the effects of consumption or non-consumption of these compounds as well as continuous monitoring of units by health inspectors are necessary. تفاصيل المقالة