نانوذرات مزوپور سیلیکا (MSNs) به دلیل خواصی مانند ایمنی، پایداری، زیست سازگاری، مساحت سطح بالا و اندازه منافذ قابل کنترل با توزیع باریک و سطح آسان، به عنوان حاملی کارآمد برای تحویل مولکولهای زیست فعال، پروتئینها و داروها استفاده میشوند. تغییر MSN ها قابلیت کپسولاسی أکثر
نانوذرات مزوپور سیلیکا (MSNs) به دلیل خواصی مانند ایمنی، پایداری، زیست سازگاری، مساحت سطح بالا و اندازه منافذ قابل کنترل با توزیع باریک و سطح آسان، به عنوان حاملی کارآمد برای تحویل مولکولهای زیست فعال، پروتئینها و داروها استفاده میشوند. تغییر MSN ها قابلیت کپسولاسیون بالایی را برای داروهای آبدوست و آبگریز نشان می دهند. در این مطالعه، به روش هیدروترمال در محیط های اسیدی سنتز و با روش پس پیوند با استفاده از 3-آمینوپروپیل تری اتوکسی سیلان عامل دار شد. کارایی آمینو عاملدار SBA-15 MSN (SBA-15-NH2) برای بارگیری و آزادسازی عصاره دانه انگور (GSE) مورد بررسی قرار گرفت. سنجش انتشار دیسک نشان داد که GSE و GSE بارگذاری شده بر روی SBA-15-NH2 (SBA-15-NH2@GSE) در غلظت 32 میلیگرم بر میلیلیتر عصاره در هر دیسک منجر به ایجاد ناحیه بازداری 24 میلیمتر و 15 میلیمتر برای S. aureus و 22 میلی متر و 13 میلی متر برای E. coli به ترتیب. اثر ضد باکتریایی با افزایش غلظت GSE بارگذاری شده در SBA-15-NH2 از 2 به 32 میلی گرم در میلی لیتر بهبود یافت. این نتایج نشان میدهد که SBA-15-.NH2@GSE دارای پتانسیل ضد باکتری قوی با ارزش برای صنعت داروسازی است.
تفاصيل المقالة
نوآوری در علوم و فناوری غذایی
,
العدد5,السنة
15
,
زمستان
1402
چکیده سیر (Garlic) با نام علمی Allium Sativum گیاهی ست متعلق به خانواده لیلیاسه که بومی آسیای میانه است. این گیاه از قرن ها قبل به عنوان ادویه و چاشنی غذا و نیز به عنوان دارو در طب گیاهی در درمان انواع مختلف بیماری ها استفاده می گردید. خاصیت ضد میکروبی عصاره سیر از طریق أکثر
چکیده سیر (Garlic) با نام علمی Allium Sativum گیاهی ست متعلق به خانواده لیلیاسه که بومی آسیای میانه است. این گیاه از قرن ها قبل به عنوان ادویه و چاشنی غذا و نیز به عنوان دارو در طب گیاهی در درمان انواع مختلف بیماری ها استفاده می گردید. خاصیت ضد میکروبی عصاره سیر از طریق تست آنتی بیوگرام بررسی گردید و همچنین حداقل غلظت کشندگی و حداقل غلظت بازدارندگی به روش Minimum bactericidal concentration (MBC) و Minimum inhibitory concentration (MIC) مطالعه شد. پس از آن هیدروژل بر پایه کیتوزان و همچنین هیدروژل بر پایه کربوکسی متیل سلولز سنتز شدند. ساختار هیدروژل ها توسط دستگاه های طیف سنج تبدیل فوریه-مادون قرمز ، میکروسکوپ الکترونی روبشی و سنجش توزین حرارتی بررسی شد. میزان تورم هیدروژل و رهایش عصاره از هیدروژل اندازه گیری شد. سپس خاصیت ضد میکروبی هیدروژل حاوی عصاره سیر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تست MIC عصاره برای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی به ترتیب 024/0 و 049/0 گرم بر میلی لیتر بود. همچنین MBC عصاره برای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی به ترتیب برابر با 049/0 و 098/0 گرم بر میلی لیتر به دست آمد. بدین ترتیب مشخص گردید فعالیت ضدمیکروبی گیاه سیر روی باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس بیشتر از باکتری گرم منفی اشریشیاکلی بود. عصاره بارگذاری شده در هر دو هیدروژل رهاسازی تدریجی بود. همچنین هیدروژل های حاوی عصاره خاصیت مهار رشد و مرگ را در باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی نشان دادند اما روی باکتری سودو موناس ائروژنوزا هیچ گونه اثری نداشتند.
تفاصيل المقالة
سابقه و هدف: حضور فلزات سنگین سمی و سرطان زا همچون کروم در فاضلاب صنعتی، یک آلودگی مهم برای خاک های کشاورزی و منابع طبیعی آب محسوب می شود. هدف از این مطالعه ارزیابی حذف کروم با یک جدایه باکتریایی از خاک آلوده در مقایسه با نانوذرات سیلیسی مزوپوری می باشد.مواد و روش ها: د أکثر
سابقه و هدف: حضور فلزات سنگین سمی و سرطان زا همچون کروم در فاضلاب صنعتی، یک آلودگی مهم برای خاک های کشاورزی و منابع طبیعی آب محسوب می شود. هدف از این مطالعه ارزیابی حذف کروم با یک جدایه باکتریایی از خاک آلوده در مقایسه با نانوذرات سیلیسی مزوپوری می باشد.مواد و روش ها: در این پژوهش به منظورجداسازی باکتری تجزیه کننده کروم، نمونه برداری از خاک های مناطق مختلف نفتی ساحل کیاشهر صورت گرفت. شناسایی مقدماتی سویههای جداشده بر اساس آزمون های بیوشمیایی و سپس شناسایی مولکولی باکتری با توالی یابی 16S rRNA انجام شد. حذف کروم در شرایط آزمایشگاه با سویه باکتریایی و نانوذرات بطور جداگانه با اسپکترومتر جذب اتمی (AAS) بررسی شد.یافته ها: باکتریتجزیه کننده کروم براساس تجزیه و تحلیل 16S rRNA و همولوژی ٩٩% ، سودوموناس پلکوگلوسی سیدا شناسایی شد. حذف کروم توسط نانو ذرات سیلیسی مزوپور در غلظت ٣٠٠ میکروگرم در میلی لیتر بیشتر از سویه جدا شده باکتری بوده و میزان حذف را تا ٧٥ درصد نشان داد. اما با افزایش غلظت کروم در محیط به میزان بیش از ٦٠٠ میکروگرم در میلی لیتر ، توانایی حذف کروم توسط باکتری نسبت به نانو ذرات سیلیسی مزوپور، به میزان ٨٠ درصد به ٧۲ درصد عملکرد بهتری نشان داد.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که جدایهسودوموناس پلکوگلوسی سیدا و نانوذرات می توانند برای حذف کروم از خاک ها و آب های آلوده استفاده شوند. همچنین به منظور به منظور افزایش کارایی حذف کروم، استفاده هم زمان از باکتری حذف کننده کروم و نانو جاذب استفاده پیشنهاد می شود.
تفاصيل المقالة
سند
Sanad is a platform for managing Azad University publications