بهمنظور بررسی خصوصیات جوانهزنی برنج تحت شرایط شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوکهای طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه بیوتکنولوژی دانشگاه ایلام اجرا گردید.فاکتورهای آزمایش شاملسه سـطح پیش تیمار بذر با جیبرلین (صفر، 2 و4 میلیگرم در لیتر)، سه سطح پیش أکثر
بهمنظور بررسی خصوصیات جوانهزنی برنج تحت شرایط شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوکهای طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه بیوتکنولوژی دانشگاه ایلام اجرا گردید.فاکتورهای آزمایش شاملسه سـطح پیش تیمار بذر با جیبرلین (صفر، 2 و4 میلیگرم در لیتر)، سه سطح پیشتیمار با کینتین (صفر، 5/1 و 3 میلیگرم در لیتر) وسه سطح تنش شوری ایجاد شده توسط 0، 50 و 100 میلیمولار از نمک کلرید سدیم بر روی بذور برنج صورت گرفت. نتایج نشان داد که تنش شوری باعث کاهش طول ریشهچه، طول ساقهچه وسرعت جوانهزنی شد. در تیمار جیبرلین طول ساقهچه و نسبت طول ساقهچه به ریشهچه به طور معنیداری افزایش پیدا کرد. از بین صفات اندازهگیری شده، طول ساقهچه بیشترین همبستگی مثبت و معنیدار با نسبت طول ساقهچه به ریشهچه داشته و بیشترین همبستگی منفی بین طول ریشهجه و نسبت ساقهچه به ریشه بدست آمد.
تفاصيل المقالة
سیاهدانه گیاه یک ساله علفی و دارویی مهم متعلق به تیره Rununculaceae است که به شوری حساس میباشد. تقریباً 20 درصد از مناطق کشت شده جهان و حدود نیمی از زمینهای آبیاری شده تحت تاثیر شوری قرار دارند. بهمنظور ارزیابی اثرات پرایمینگ بر جوانهزنی بذر سیاهدانه، آزمایشی به ص أکثر
سیاهدانه گیاه یک ساله علفی و دارویی مهم متعلق به تیره Rununculaceae است که به شوری حساس میباشد. تقریباً 20 درصد از مناطق کشت شده جهان و حدود نیمی از زمینهای آبیاری شده تحت تاثیر شوری قرار دارند. بهمنظور ارزیابی اثرات پرایمینگ بر جوانهزنی بذر سیاهدانه، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایش شامل جاسمونیک اسید در سه سطح (صفر، 1/0 و 01/0 میلیمولار) و شوری در 5 سطح (صفر، 100، 200، 300 و 400 میلیمولار) بود. برهمکنش بین پیش تیمار جاسمونیک اسید و شوری برای درصد جوانهزنی در سطح احتمال یک درصد و سرعت جوانهزنی و طول ریشه در سطح احتمال پنج درصد معنیدار شد. مقایسه میانگین نشان داد افزایش غلظت نمک تاثیر منفی بر تمام صفات اندازهگیری شده داشت. پیش تیمار بذر با جاسمونیک اسید موجب بهبود پارامترهای اندازهگیری شده جوانهزنی شد. پرایمینگ موجب افزایش سرعت و درصد جوانهزنی در شرایط تنش شوری شد. اختلاف در رشد ریشهچه و ساقهچه بین بذرهای پرایم شده و بذرهای پرایم نشده آشکار بود، به طوری که بذرهای پرایمشده از طول ریشهچه و ساقهچه بیشتری برخوردار بودند و همچنین پرایمینگ باعث افزایش درصد آب بافت گیاهچه شد. بنابراین پوشش بذر با جاسمونیک اسید ممکن است جوانهزنی بذر را افزایش داده و تحمل به شرایط تنش را در گیاهچهها افزایش دهد.
تفاصيل المقالة
بهمنظور بررسی خصوصیات جوانهزنی برنج تحت شرایط شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوکهای طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه بیوتکنولوژی دانشگاه ایلام اجرا گردید.فاکتورهای آزمایش شاملسه سـطح پیش تیمار بذر با جیبرلین (صفر، 2 و4 میلیگرم در لیتر)، سه سطح پیش أکثر
بهمنظور بررسی خصوصیات جوانهزنی برنج تحت شرایط شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوکهای طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه بیوتکنولوژی دانشگاه ایلام اجرا گردید.فاکتورهای آزمایش شاملسه سـطح پیش تیمار بذر با جیبرلین (صفر، 2 و4 میلیگرم در لیتر)، سه سطح پیشتیمار با کینتین (صفر، 5/1 و 3 میلیگرم در لیتر) وسه سطح تنش شوری ایجاد شده توسط 0، 50 و 100 میلیمولار از نمک کلرید سدیم بر روی بذور برنج صورت گرفت. نتایج نشان داد که تنش شوری باعث کاهش طول ریشهچه، طول ساقهچه وسرعت جوانهزنی شد. در تیمار جیبرلین طول ساقهچه و نسبت طول ساقهچه به ریشهچه به طور معنیداری افزایش پیدا کرد. از بین صفات اندازهگیری شده، طول ساقهچه بیشترین همبستگی مثبت و معنیدار با نسبت طول ساقهچه به ریشهچه داشته و بیشترین همبستگی منفی بین طول ریشهجه و نسبت ساقهچه به ریشه بدست آمد.
تفاصيل المقالة
سیاهدانه گیاه یک ساله علفی و دارویی مهم متعلق به تیره Rununculaceae است که به شوری حساس میباشد. تقریباً 20 درصد از مناطق کشت شده جهان و حدود نیمی از زمینهای آبیاری شده تحت تاثیر شوری قرار دارند. بهمنظور ارزیابی اثرات پرایمینگ بر جوانهزنی بذر سیاهدانه، آزمایشی به ص أکثر
سیاهدانه گیاه یک ساله علفی و دارویی مهم متعلق به تیره Rununculaceae است که به شوری حساس میباشد. تقریباً 20 درصد از مناطق کشت شده جهان و حدود نیمی از زمینهای آبیاری شده تحت تاثیر شوری قرار دارند. بهمنظور ارزیابی اثرات پرایمینگ بر جوانهزنی بذر سیاهدانه، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایش شامل جاسمونیک اسید در سه سطح (صفر، 1/0 و 01/0 میلیمولار) و شوری در 5 سطح (صفر، 100، 200، 300 و 400 میلیمولار) بود. برهمکنش بین پیش تیمار جاسمونیک اسید و شوری برای درصد جوانهزنی در سطح احتمال یک درصد و سرعت جوانهزنی و طول ریشه در سطح احتمال پنج درصد معنیدار شد. مقایسه میانگین نشان داد افزایش غلظت نمک تاثیر منفی بر تمام صفات اندازهگیری شده داشت. پیش تیمار بذر با جاسمونیک اسید موجب بهبود پارامترهای اندازهگیری شده جوانهزنی شد. پرایمینگ موجب افزایش سرعت و درصد جوانهزنی در شرایط تنش شوری شد. اختلاف در رشد ریشهچه و ساقهچه بین بذرهای پرایم شده و بذرهای پرایم نشده آشکار بود، به طوری که بذرهای پرایمشده از طول ریشهچه و ساقهچه بیشتری برخوردار بودند و همچنین پرایمینگ باعث افزایش درصد آب بافت گیاهچه شد. بنابراین پوشش بذر با جاسمونیک اسید ممکن است جوانهزنی بذر را افزایش داده و تحمل به شرایط تنش را در گیاهچهها افزایش دهد.
تفاصيل المقالة
سند
Sanad is a platform for managing Azad University publications