فهرس المقالات امیر بختیاری


  • المقاله

    1 - ردیابی مقایسه‌ای سالمونلا در نمونه‌های جوجه‌کباب جمع‌آوری شده از سطح تهران با سه روش مولکولی، کشت و الایزا
    دنیای میکروب ها , العدد 1 , السنة 6 , بهار 1392
    سابقه و هدف: سالمونلا یکی از مهم ترین عوامل ایجاد ‌کننده مسمومیت‌های غذایی در انسان ‌است. استفاده از روش های استاندارد کشت برای تشخیص و جداسازی سالمونلا و نیز ارزیابی خصوصیات باکتری از طریق آزمون‌های بیوشیمیایی و سرولوژی به صرف 4 تا 7 روز زمان، دقت و أکثر
    سابقه و هدف: سالمونلا یکی از مهم ترین عوامل ایجاد ‌کننده مسمومیت‌های غذایی در انسان ‌است. استفاده از روش های استاندارد کشت برای تشخیص و جداسازی سالمونلا و نیز ارزیابی خصوصیات باکتری از طریق آزمون‌های بیوشیمیایی و سرولوژی به صرف 4 تا 7 روز زمان، دقت و مهارت کاربر و کیفیت محیط‌های کشت نیازمند است. این مطالعه با هدف ارزیابی روش مولکولی PCR برای ردیابی سریع سالمونلا در نمونه‌های گوشت جوجه ‌کباب و مقایسه کیفیت آن با دو روش الایزا و کشت استاندارد انجام شد. مواد و روش ها: این پژوهش به صورت مقطعی – توصیفی بر روی60 نمونه جوجه کباب جمع آوری شده از فروشگاه‌های سطح شهر تهران انجام شد. فراوانی سالمونلا در این نمونه ها با استفاده از سه روش میکروبیولوژی (کشت و آزمون های بیوشیمیایی)، الایزا (کیت SAL-VIA96, TECRA) و PCR (تکثیر ژن invA) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین دقت، حساسیت و ویژگی سه روش با یکدیگر مقایسه گردیدند. یافته ها: از مجموع نمونه های مورد بررسی فراوانی سالمونلا بر اساس سه روش کشت، الایزا و PCR به ترتیب 55%، 47% و 65% بود. نتایج نشان داد که با استفاده از روش PCR و پرایمرهای invA تنها با یک مرحله ‌غنی‌سازی اولیه 20ساعته در محیط BPW می توان در مدت 24 تا 30 ساعت با حساسیت و ویژگی 100% وجود سالمونلا را در نمونه غذایی مشخص نمود. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که تکنیک PCR کفایت و حساسیت لازم به منظور پایش سریع سالمونلا را دارد. از این رو استفاده از این روش برای ارزیابی وجود سالمونلا در مواد غذایی پیشنهاد می گردد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - مقایسه فراوانی الگوی باندهای آلرژی زا در قارچ های آلترناریا آلترناتا، آسپرژیلوس فومیگاتوس و پنیسیلیوم سیترینوم در مواجهه با سرم بیماران آسمی به روش ایمونوبلاتینگ
    دنیای میکروب ها , العدد 4 , السنة 7 , پاییز 1393
    سابقه و هدف: در پژوهش های مختلف نشان داده شده است که قارچ ها می توانند در افراد مستعد منجر به شکل گیری آسم آلرژیک شوند. از مهمترین قارچ های آلرژی زای شایع، می توان به آلترناریا، آسپرژیلوس ها و پنیسیلینیوم ها اشاره نمود. این مطالعه با هدف شناسایی و بررسی الگوی فراوانی با أکثر
    سابقه و هدف: در پژوهش های مختلف نشان داده شده است که قارچ ها می توانند در افراد مستعد منجر به شکل گیری آسم آلرژیک شوند. از مهمترین قارچ های آلرژی زای شایع، می توان به آلترناریا، آسپرژیلوس ها و پنیسیلینیوم ها اشاره نمود. این مطالعه با هدف شناسایی و بررسی الگوی فراوانی باندهای آلرژی زا در قارچ های آلترناریا آلترناتا، آسپرژیلوس فومیگاتوس و پنیسیلیوم سیترینوم و همچنین مقایسه بین آنها انجام شد. مواد و روش ها: این پژوهش به صورت مقطعی-توصیفی بر روی 48 بیمار مبتلا به آسم و 22 فرد سالم به عنوان کنترل انجام شد. در ابتدا قارچ ها کشت داده شده و عصاره سلولی آنها به روش انجماد و ذوب به دست آمد. اجزای پروتئینی با روش SDS-PAGE جداسازی شده و پس از انتقال به کاغذ نیتروسلولز، ایمونوبلاتینگ بر علیه سرم بیماران آسمی و گروه کنترل انجام شد. یافته ها: پس از انجام ایمونوبلاتینگ برای آلترناریا آلترناتا 6 باند آلرژی زای 49 تا 115 کیلودالتونی، برای آسپرژیلوس فومیگاتوس 4باند آلرژی زای 57 تا 112 کیلودالتونی و برای پنیسیلیوم سیترینوم نیز 5 باند 37 تا 127 کیلودالتونی شناسایی گردید. نتیجه گیری: در بین قارچ های مورد بررسی، آلترناریا آلترناتا بیشترین باندهای آلرژی زا را داشت. به نظر می رسد باندهای دارای وزن مولکولی بالاتر، توانایی بیشتری را در تحریک اختصاصی IgE داشته باشند. تفاصيل المقالة