فهرس المقالات راضیه مهدیان


  • المقاله

    1 - بررسی فراوانی فاکتورهای ویرولانس در ایزوله های انتروکوکوس فکالیس جدا شده از همبرگر
    میکروب شناسی مواد غذائی , العدد 5 , السنة 8 , زمستان 1400
    انتروکوکها از جمله میکروارگانیسم‌هایی هستند که عمدتاً در روده‌ها یافت می‌شوند. حضور زیاد آن‌ها در مواد غذایی می‌تواند دلیلی بر آلودگی مدفوعی باشد و از انواع مواد غذایی مانند سبزیجات، گوشت و غیره جدا شده‌اند. از بین مواد غذایی همبرگر از جمله محصولاتی است که به‌صورت دست‌س أکثر
    انتروکوکها از جمله میکروارگانیسم‌هایی هستند که عمدتاً در روده‌ها یافت می‌شوند. حضور زیاد آن‌ها در مواد غذایی می‌تواند دلیلی بر آلودگی مدفوعی باشد و از انواع مواد غذایی مانند سبزیجات، گوشت و غیره جدا شده‌اند. از بین مواد غذایی همبرگر از جمله محصولاتی است که به‌صورت دست‌ساز و به‌طورگسترده توسط اقشار مختلف مردم استفاده می‌شود. در این تحقیق تعداد 50 نمونه همبرگر با روش‌های بیوشیمیایی و مولکولی از نظر وجود انتروکوکوس فکالیس مورد بررسی قرار گرفتند. به‌منظور ردیابی ژن‌های ویرولانس در حضور زوج پرایمرهای اختصاصی با رعایت برنامه دمایی واکنش PCR صورت گرفت. از سویه استاندارد انتروکوکوس فکالیس ATCC 29212 به‌عنوان کنترل مثبت استفاده گردید. در این تحقیق از مجموع 50 نمونه مورد مطالعه تعداد 33 نمونه (66 درصد) آلوده به باکتری انتروکوکوس فکالیس تشخیص داده شدند. از 33 ایزوله انتروکوکوس فکالیس جدا شده از همبرگر، ژن efaA در8 ایزوله (24/24 درصد (، ژن cylA در 15 ایزوله (45/45 درصد(، ژن gel E در 9 ایزوله (27/27 درصد (، ژنesp در 2 ایزوله (06/6 درصد(، ژن agg در2 ایزوله (06/6 درصد)، و ژن‌های aca, asaو cylB در هیچ یک از ایزوله ها مشاهده نگردید. انتروکوک‌ها و کلی فرم‌ها به‌عنوان دو شاخص مهم بهداشتی مطرح هستند. با توجه به این‌که حضور زیاد انتروکوک‌ها در مواد غذایی می‌تواند دلیلی بر آلودگی مدفوعی باشد، نتایج حاصل از این تحقیق نشان دهنده آلودگی زیاد همبرگرهای عرضه شده در شهرستان شهرکرد می‌باشد تفاصيل المقالة