فهرس المقالات مجید جمشیدیان مجاور


  • المقاله

    1 - شناسایی یک پپتید جدید مشتق از لاکتوفرین جدا شده از شیر شتر با فعالیت ضد میکروبی بالقوه
    فصلنامه بیولوژی کاربردی , العدد 5 , السنة 10 , زمستان 1399
    هدف: افزایش مقاومت میکروارگانیسم‌ها به آنتی بیوتیک‌های رایج، منجر به یافتن ترکیبات ضد میکروبی جدید شده است. پپتیدهای ضد میکروبی یکی از گزینه‌های مناسب برای جایگزینی آنتی بیوتیک‌های موجود می‌باشند. شیر حاوی تعداد زیادی پروتئین می‌باشد که برخی از آنها مانند لاکتوفرین، دار أکثر
    هدف: افزایش مقاومت میکروارگانیسم‌ها به آنتی بیوتیک‌های رایج، منجر به یافتن ترکیبات ضد میکروبی جدید شده است. پپتیدهای ضد میکروبی یکی از گزینه‌های مناسب برای جایگزینی آنتی بیوتیک‌های موجود می‌باشند. شیر حاوی تعداد زیادی پروتئین می‌باشد که برخی از آنها مانند لاکتوفرین، دارای فعالیت ضد باکتری است. هدف پژوهش حاضر بررسی فعالیت ضد باکتریایی یک پپتید مشتق شده از لاکتوفرین جدا شده از شیر شتر در برابر استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پیوژنز، سودوموناس آئروژینوزا و آسینتوباکتربومانی می‌باشد. مواد و روش‌ها: در پژوهش حاضر با استفاده از ابزارهای بیوانفورماتیکی به شناسایی پپتیدهای ضد باکتری در لاکتوفرین شیر پرداخته شد. پپتید تریپسین سنتز گردید. سپس با روش MTT خاصیت سمی پپتید بر رده سلولی بررسی شد. همچنین خاصیت ضد باکتری تریپسین بر چهار باکتری بیماری‌‌زای استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا، آسینتوباکتربومانی و استرپتوکوکوس پیوژنز بررسی گردید. نتایج: نتایج نشان داد که پپتیدها بر رده سلولی مورد آزمایش اثر کشندگی نداشتند. نتایج MIC پپتید تریپسین برای باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا، آسینتوباکتربومانی و استرپتوکوکوس پیوژنز به ترتیب 81/7، 62/15، 125 و 250 بود. نتیجه‌گیری: پپتیدهای ضد میکروبی به علت برخورداری از خصوصیات و ویژگی‌‌های مناسب مانند کشندگی سریع، طیف وسیع فعالیت و همچنین پیشرفت نادر موارد ابتلاء به مقاومت دارویی، در دهه‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته‌‌اند. با توجه نتایج مشاهده شده در این پژوهش، خاصیت آنتی‌‌باکتریال ترکیبات جدا شده از این تحقیق می‌‌توانند گزینه مناسبی برای جایگزینی با آنتی‌‌بیوتیک‌های متداول باشند. تفاصيل المقالة