فهرس المقالات فاطمه کریم نژاد


  • المقاله

    1 - ارزیابی توام ظرفیت آنتی اکسیدانی و میزان فلاونوئیدهای عصاره الکلی برخی از گیاهان رایج طب سنتی
    پاتوبیولوژی مقایسه ای , العدد 4 , السنة 9 , پاییز 1391
    در سالهای اخیر یافتن ترکیبات جدید با منشاء گیاهی در درمان، تخفیف وپیشگیری از بیماریها مورد توجه محققان قرار گرفته است. گاوزبان، چای سبز،بابونه، برگ درخت توت و رزماری به کرار در طب سنتی و توسط عام استفاده میگردد. مطالعه علوم پایه ای (Experimental) با هدف ارزیابی همزمان ت أکثر
    در سالهای اخیر یافتن ترکیبات جدید با منشاء گیاهی در درمان، تخفیف وپیشگیری از بیماریها مورد توجه محققان قرار گرفته است. گاوزبان، چای سبز،بابونه، برگ درخت توت و رزماری به کرار در طب سنتی و توسط عام استفاده میگردد. مطالعه علوم پایه ای (Experimental) با هدف ارزیابی همزمان توان آنتی- اکسیدان و میزان فلاونوئیدهای عصاره الکلی این پنج گیاه و ت عیین میزان توان آنتی اکسیدانی گیاهان با ارزیابی احیا یون آهن (FRAP assay) و میزان فلاونوئیدهای آنها با آزمون توانایی در واکنش با آلومینیوم صورت پذیرفت. دراین آزمون، گیاه رزماری دارای بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی و از لحاظ میزان فلاونوئیدها گیاه بابونه بیشترین اثر را نشان داد( P<0.05) گیاه چای سبز دارای اثرات توام آنتی اکسیدانی و فلاونوئیدی بود. نتایج این مطالعه نشان داد کهاستفاده از روشهای غربالگری همانند روشهای فوق الذکر فرصتی برای یافتنترکیبات فعال دارای چند اثر متفاوت را فراهم خواهد کرد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - اثرات فیلم خوراکی کیتوزان حاوی اسانس زنیان بر برخی از ویژگی های شیمیایی گوشت مرغ
    علوم غذایی و تغذیه , العدد 64 , السنة 16 , پاییز 1398
    مقدمه: فیلم های خوراکی می توانند یک راه ایمن و مناسب برای بسته بندی مواد غذایی از جمله گوشت مرغ باشند. همچنین می توان به وسیله اضافه کردن ترکیبات طبیعی آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی چون اسانس های گیاهی به فیلم های خوراکی چون کیتوزان زمان ماندگاری گوشت مرغ را افزایش داد. تح أکثر
    مقدمه: فیلم های خوراکی می توانند یک راه ایمن و مناسب برای بسته بندی مواد غذایی از جمله گوشت مرغ باشند. همچنین می توان به وسیله اضافه کردن ترکیبات طبیعی آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی چون اسانس های گیاهی به فیلم های خوراکی چون کیتوزان زمان ماندگاری گوشت مرغ را افزایش داد. تحقیق حاضر با هدف بررسی اثرات فیلم کیتوزان حاوی اسانس زنیان بر روی ویژگی های شیمیایی فیله مرغ نگهداری شده در دمای C °4 انجام گرفت. مواد و روش ها: ترکیبات شیمیایی اسانس با روش کروماتوگرافی گازی-طیف سنج جرمی شناسایی و فیلم های کیتوزان حاوی اسانس در دو غلظت 1 و 2 درصد(حجمی/حجمی) به روش کاستینگ تهیه شد. فاکتورهای شیمیایی pH، TVN، TBA و PVدر نمونه های فیله مرغ مورد آزمایش در روزهای 0، 3، 6، 9 و 12 بر روی فیله های مرغ پوشش داده شده با فیلم های مختلف در دمای C °4 ارزیابی شد و داده های حاصل به وسیله نرم افزار SPSS و آزمون واریانس یک طرفه و تست تعقیبی LSD مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که نمونه های بسته بندی شده با فیلم های حاوی اسانس در طول مطالعه نسبت به نمونه های کنترل و بدون اسانس مقادیر پایین تری (p<0.05) از تغییرات pH، TVN، TBARsو PV را نشان می دهد و فیلم حاوی 2 درصد از اسانس بهترین اثرات را در مقایسه با سایر گروه ها داشت. نتیجه گیری: استفاده از فیلم کیتوزان به ویژه محتوی اسانس زنیان در بسته بندی مرغ تاثیر بسیار مطلوبی در کنترل ویژگی های شیمایی موثر در فساد گوشت مرغ دارد و ماندگاری آن را افزایش می دهد. تفاصيل المقالة