خوراک و پوشاک ایرانیان در عصر امویان
الموضوعات : فصلنامه تاریخامیر احمد مومنی ها 1 , محمد سپهری 2 , هوشنگ خسروبیگی 3
1 - دانشجوی دکتری رشته تاریخ و تمدن ملل اسلامی، واحد تهران مرکزی،دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران ،ایران
2 - استادگروه تاریخ، واحد تهران مرکزی،دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ، ایران
3 - دانشیار،گروه تاریخ، دانشگاه پیام نور،تهران
الکلمات المفتاحية: ایرانیان, امویان, خوراک, پوشاک,
ملخص المقالة :
ورود اسلام به ایران، تأثیرات عمیق و بنیادینی بر پیکره این جامعه نهاد، به گونهای که ساختارهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و معیشتی مردم دستخوش تغییرات بنیادین گردید. سؤال اصلی پژوهش آن است که خوراک و پوشاک ایرانیان به عنوان عناصری از ساخت اجتماعی و فرهنگی و معیشتی مردم در دوره امویان چه ویژگی داشته است؟ فرضیه مطرح شده آن است که در دوره مورد بررسی یعنی با ورود اعراب ضمن تداوم بخشی از آیینها و سنتهای ملی و اجتماعی گذشته ، بخشی از آداب غذایی را از عربها گرفتند و تنوع غذایی ایرانیان نیز سبب تغییر عادات غذایی عربها شد. ، بنابراین در این بخش از سنن ما شاهد تأثیر وتأثر دو طرف بر یکدیگر هستیم. پژوهش حاضر با روش توصیفی و تحلیلی و با تکیه بر منابع تاریخی به این به این رهیافت رسیده است که در حوزه خوراک و پوشاک ما شاهد تأثیر وتأثر دو طرف بر یکدیگر هستیم.
_||_